Home » , » Ευνουχίζοντας το περιεχόμενο της επαναστατικής διδασκαλίας ...

Ευνουχίζοντας το περιεχόμενο της επαναστατικής διδασκαλίας ...

Από giorgis , Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 | 10:31 π.μ.


Του Γ. Γ.

Δεν υπάρχει ιστοσελίδα σήμερα «που σέβεται τον εαυτό της» να μην έχει αφιέρωμα στον επαναστάτη, κομμουνιστή Τσε Γκεβάρα, με αφορμή την συμπλήρωση 49 χρόνων απ΄ την δολοφονία του.
(Με την ευκαιρία σας προτείνουμε να κατεβάσετε και να δείτε την υπέροχη ταινία «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας». Είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα αλλά και του φίλου του Αλμπέρτο Γρανάδο).
Εριξα μια ματιά σε κάποια τέτοια δημοσιεύματα. Ασυναίσθητα τα σύγκρινα με το δικό μας. Και το συμπέρασμα είναι ολοφάνερο. Στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα σχετικά κείμενα τo επαναστατικό έργο του Τσε, τα λεγόμενα και γραφόμενα του, αποσιωπώνται εντελώς και η μεγάλη αυτή επαναστατική φυσιογνωμία μετατρέπεται σε ένα ακίνδυνο εικόνισμα.

 Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο και το έχει περιγράφει μοναδικά ο Λένιν στο «Κράτος και Επανάσταση»:

«Όσο ζούσαν οι μεγάλοι επαναστάτες, οι τάξεις των καταπιεστών τους καταδίωκαν συνεχώς και αντιμετώπιζαν τη διδασκαλία τους με την πιο άγρια μανία, με το πιο λυσσαλέο μίσος, με την πιο αχαλίνωτη εκστρατεία ψευτιάς και συκοφαντίας. Ύστερα από το θάνατο τους γίνονται προσπάθειες να τους μετατρέψουν σε αβλαβή εικονίσματα, σα να λέμε, να τους ανακηρύξουν αγίους, να προσδώσουν κάποια δόξα στο όνομα τους για "παρηγοριά" των καταπιεζόμενων τάξεων και για την αποβλάκωση τους, ευνουχίζοντας το περιεχόμενο της επαναστατικής διδασκαλίας, αμβλύνοντας κι εκχυδαΐζοντας την επαναστατική της αιχμή».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Οκτωβρίου 2016 στις 11:37 μ.μ.

Φοβερά ανατριχιαστικό θα έλεγα το απόσπασμα του Λένιν, αφού προβλέπει με ακρίβεια το ίδιο το μέλλον του που τον έκαναν μούμια για λαϊκό προσκύνημα και η επανάσταση της οποίας ηγήθηκε κατέληξε σε κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger