Home » , , » Μας ξυλοφορτώνουν και μας δουλεύουν από πάνω οι μπάτσοι

Μας ξυλοφορτώνουν και μας δουλεύουν από πάνω οι μπάτσοι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 | 4:51 μ.μ.


 Αν θέλουν να κουκουλώσουν μια υπόθεση οι μπάτσοι κάνουν ΕΔΕ.

... Τώρα πιάσαμε τα λεφτά μας!!! Ξέρουμε που καταλήγουν τέτοιες ΕΔΕ. Άλλωστε το λένε και τα δικά τους στοιχεία. Η περίπτωση του σώματος «Εσωτερικών υποθέσεων» (ένα τμήμα που συγκροτήθηκε υποτίθεται από «αδιάφθορους» μπάτσους για να ελέγξει τάχα τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων τους) είναι χαρακτηριστική. Στα χρόνια της λειτουργίας του έλαβε 5.184 καταγγελίες με υποθέσεις για μπάτσους που εκβίαζαν, βιαιοπράγησαν, ήταν αναμεμειγμένοι σε ιστορίες διακίνησης ναρκωτικών κ.λ.π. Το αποτέλεσμα ήταν μόνο στους 76 να αποδώσουν ευθύνες. Και αυτοί "τιμωρήθηκαν" με ποινές χάδι (ελάχιστες χρηματικές ποινές, κάποιες μέρες αργίας). 

Προσχηματικές περιπτώσεις τιμωρίας μπάτσων απλώς και μόνο  για να δικαιολογούν την ύπαρξη τους σ’ αυτό το σώμα οι μπάτσοι που αμείβονται περισσότερο απ’ τα άλλα μπατσογούρουνα.

Από περασμένη ανάρτησή μας.

«ΕΔΕ διατάχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, για τον ξυλοδαρμό νεαρών στα Εξάρχεια από αστυνομικούς την προηγούμενη Πέμπτη στην Αθήνα», μας λέει η πανομοιότυπη είδηση που διαβάζουμε σε όλα τα ΜΜΕ σήμερα.
Αναφέρεται στην πρόσφατη μπατσάδικη κτηνωδία που περιέγραψε πολύ καλά η  Αντωνία Λεγάκη στο κείμενο της που τιτλοφορούσε "Η «δημοκρατία» που βασανίζει παιδιά"

Είναι πια συνηθισμένο σε κάθε περίπτωση μπατσάδικου τραμπουκισμού να ακούμε απ’ τους «αρμοδίους» το γνωστό τροπάρι: «Για το θέμα διατάχθηκε ΕΔΕ». Οι ίδιοι οι μπάτσοι δηλαδή αναλαμβάνουν να «τιμωρήσουν» τους συναδέλφους τους που «παρεκτρέπονται.

Γνωστή η κατάληξη των Εμεις Δεν Ευθυνόμαστε. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά γι’ αυτό το ζήτημα και για την ατιμωρησία που έχουν διαχρονικά οι ένστολοι πραίτορες προστασίας του συστήματος –ή διαφορετικά «το κράτος είστε εσείς» όπως είχε δηλώσει απευθυνόμενος προς τους μπάτσους ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Θα ήταν πλεονασμός όμως αφού με μια αναζήτηση στον ιστότοπο μας θα βρείτε πολλές σχετικές αναφορές.

Πέρα όμως απ’ αυτό ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε αν έχει άδικο ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας για την «διάγνωση» που έκανε για την ψυχοσύνθεση των μπάτσων.



 Θα συστήναμε, επίσης, στους αναγνώστες μας να διαβάσουν το πολύ καλά στοιχειοθετημένο ρεπορτάζ γ’ αυτό το ζήτημα, που υπογράφουν Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και Αυγουστίνος Ζενάκος στο περιοδικό  Unfollow: «Τέθηκε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να θεμελιώνεται η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος από αστυνομικό»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger