Home » , , » Οταν ΔΟΛ και ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται ποιος θα φωνάξει ποιο δυνατά «Απεταξάμην Στάλιν»

Οταν ΔΟΛ και ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται ποιος θα φωνάξει ποιο δυνατά «Απεταξάμην Στάλιν»

Από giorgis , Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 | 4:22 μ.μ.

Του Γ. Γ.

«"Δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από το σημερινό μνημονιακό - μιντιακό μπλοκ, όπως αυτό εκφράζεται κυρίως από 'Τα Νέα' το πρωί και το Mega το βράδυ" φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια φράση που αποτυπώνει πολλά για τα μέτωπα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αυγή

«Το φάντασμα του Στάλιν πάνω απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ»

ΝΕΑ

«Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν ζαχαριδιακές αντιλήψεις, θέλουν να λύσουν ζητήματα με πρακτικές του '60».

Πέτρος Τατσόπουλος

Να και ένα κοινό που έχουν Σύριζα και ΔΟΛ. Και οι δυο διαγωνίζονται ποιος θα πει ποιο δυνατά «Απεταξάμην Στάλιν»! (Παρουσιάστηκε και ο ογκόλιθος της πολιτικής σκέψης Τατσόπουλος να βάλει στον κάδρο και τον Ζαχαριάδη αλλά αυτός έχει το ακαταλόγιστο).

Ρε, μπας και «η μάνα του Στάλιν είναι πάλι έγκυος» όπως έγραφε παλιά ένα τεράστιο σύνθημα που σε υποδεχόταν όταν έμπαινες σε ένα χωριό της Μυτιλήνης –στον Μανταμάδο- και οι αστοί πάσης φύσης αρχίζουν να έχουν εφιάλτες; Μακάρι να ήταν έτσι αλλά ….

Για τους ηγέτες του προλεταριάτου Στάλιν και Ζαχαριάδη είναι μια συζήτηση που πρέπει κάποια στιγμή να την κάνουμε. (Την είχαμε προγραμματίσει απ’ τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό αλλά τεχνικά –οικονομικά ουσιαστικά προβλήματα αφού δεν μπορέσαμε να προμηθευτούμε κάποιο εξοπλισμό- μας έκανε να την αναβάλλουμε).
Δεν είναι όμως αυτό το θέμα τώρα.

Είναι λογικό να προσπαθεί το κόμμα της Κουμουνδούρου να αποβάλει από πάνω του κάθε υποψία ότι έχει την παραμικρή σχέση με τις θέσεις των κομμουνιστών ηγετών Στάλιν-Ζαχαριάδη. Και φυσικά δεν έχει.  Αλλωστε είναι εμφανής η προσπάθεια της ηγεσίας του Σύριζα να κατοχυρώσει τον ρόλο του «υπεύθυνου, θεσμικού» κόμματος, και στο ντόπιο αστικό πολιτικό κατεστημένο, αλλά και στο διεθνές πολιτικό σκηνικό. Ενός «θεσμικού» κόμματος, που η ντόπια ληστοκρατία δεν έχει να φοβηθεί σε τίποτα από την πιθανή άνοδο του στη εξουσία. (Εδώ έχω αναφερθεί σ’ αυτό πιο αναλυτικά)

Είναι επίσης για γέλια η αποστροφή του Α. Τσίπρα ότι τα «ΝΕΑ» και το «Mega», αποτελούν «σταλινικό μπλοκ». Εχουμε γράψει αναλυτικά σε άλλη ανάρτησή μας για τον ρόλο του ΔΟΛ διαχρονικά και για το μόνο που δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις είναι για «σταλινισμό».

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη – νυν Ψυχάρη-, όπως και το «Mega» παίζουν ξεδιάντροπα το ρόλο του Γραφείου τύπου της Τρόικας και της κυβέρνησης. Όχι φυσικά χωρίς ανταλλάγματα.
Χρεοκοπημένες επιχειρήσεις είναι και οι δυο –τα αφεντικά τους πάμπλουτα- και μπορούν και συνεχίζουν την λειτουργία τους παίρνοντας αφειδώς δάνεια απ’ τις τράπεζες (είναι αυτό που λέμε δανεικά κι αγύριστα).

Όταν αυτή η ανάλγητη, βάρβαρη ταξική κυβέρνηση κάνει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών από μεροκαματιάρηδες, γιατί χρωστάν στις τράπεζες κάποιες λίγες χιλιάδες ευρώ, αφήνει ανενόχλητο τον ΔΟΛ που χρωστάει 134 εκατομμύρια ευρώ και την  Τηλέτυπος- Mega – 123,5 εκ. ευρώ.   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger