Home » , » Από «πυλώνες του συστήματος διαπλοκής» προνομιακοί συνομιλητές οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ για τον Α. Τσίπρα

Από «πυλώνες του συστήματος διαπλοκής» προνομιακοί συνομιλητές οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ για τον Α. Τσίπρα

Από giorgis , Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 | 7:50 μ.μ.


 Του Γ. Γ.

Είναι εμφανής η προσπάθεια της ηγεσίας του Σύριζα να κατοχυρώσει τον ρόλο του «υπεύθυνου, θεσμικού» κόμματος, και στο ντόπιο αστικό πολιτικό κατεστημένο, αλλά και στο διεθνές πολιτικό σκηνικό.

Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από το ταξίδι του Τσίπρα στο Βερολίνο (θυμηθείτε την ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε «Ο Τσίπρας, ο Σόιμπλε και ο …μεσαίος χώρος»), ακολούθησε το ταξίδι του στην Αμερική (διαβάστε εδώ) και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα, μόλις προχτές έδωσε τα διαπιστευτήρια του στην αστική τάξη της χώρας μας και τους ξένους προστάτες της με την ομιλία που έκανε στο Μέγαρο Μουσικής κατά την εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Γ. Καραμανλή, για την επέτειο των 15 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.

Αυτό όμως δεν αρκούσε για το κόμμα της Κουμουνδούρου. Πρέπει και οι «βαρόνοι των Media» να πειστούν ότι ο Σύριζα δεν είναι παρά ένα συστημικό πολιτικό κόμμα και όσες ρηξικέλευθες θέσεις ακούγονται κάποιες φορές απ’ τα στελέχη του είναι απλώς για εσωτερική κομματική κατανάλωση.

Και αυτή την τακτική του Σύριζα, να εμφανιστεί δηλαδή ως ένα «θεσμικό» κόμμα, που η ντόπια ληστοκρατία δεν έχει να φοβηθεί σε τίποτα από την πιθανή άνοδο του στη εξουσία εξυπηρετούσε και η χθεσινή συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στο περιοδικό «Unfollow». Με ένα στρογγυλεμένο λόγο που θα ζήλευε και ο Αβραμόπουλος ανάμεσα στις τόσες κοινοτοπίες έστειλε και το μήνυμα στην ντόπια κεφαλαιοκρατία: «Η στρατηγική του Σύριζα είναι ενταγμένη σε μια παγκόσμια δυναμική και αποσκοπεί στην δημιουργία των προϋποθέσεων για ριζικές μεταρρυθμίσεις και μετασχηματισμούς στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο με στόχο μια κοινωνική οικονομία των αναγκών … Κι ο κόσμος μας ρωτάει τι θα κάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς; Θα φέρει τον σοσιαλισμό; Λέμε λοιπόν όχι. Μιλάμε για μια κυβέρνηση στην οποία θα πρωτοστατεί ο Σύριζα, το περιεχόμενο όμως της πολιτικής της θα προσδιορίζεται από τις άμεσες ανάγκες της κοινωνίας … μπλα μπλα … Η μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης έχει παρενέργειες που πρέπει να μελετηθούν οι τρόποι αντιμετώπισης τους. Άλλο γενικές διακηρύξεις, άλλο συγκεκριμένη πολιτική», μας είπε το στέλεχος του Σύριζα.

«Φέξε μου και γλίστρησα» δηλαδή. Ούτε ο Σ. Μάνος δεν θα είχε πρόβλημα να κάνει τέτοιες γενικόλογες δηλώσεις, αλλά εκτός αυτού ο Δραγασάκης με αυτά που λέει στέλνει το μήνυμα του με αποδέκτες το ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο:  «Άλλο γενικές διακηρύξεις, άλλο συγκεκριμένη πολιτική», τους λέει και συνεπώς μην δίνετε καμιά βάση στα όσα ριζοσπαστικά ακούγονται κάποιες φορές από κάποια στελέχη μας.

Να επανέλθουμε όμως σ’ αυτό που ξεκινήσαμε να γράφουμε παραπάνω. Στην προσπάθεια δηλαδή του Σύριζα να αποκτήσει επαφές με τους «βαρόνους των ΜΜΕ».
Λεπτομέρεια φυσικά ότι μέχρι χτες ο ίδιος ο Α. Τσίπρας χαρακτήριζε τα καθεστωτικά ΜΜΕ «πυλώνες του συστήματος διαπλοκής», και ζητούσε «να εξεταστούν περιπτώσεις διαπλοκής από συγκεκριμένους βαρόνους του Τύπου, οι οποίοι έχουν εμπλοκές με προμήθειες του Δημοσίου και κρατικές δουλειές, μη συμβατές με το αντικείμενο των ΜΜΕ».

Από τότε κύλισε πολύ νερό στα αυλάκι. Αυτά ξεχάστηκαν και σήμερα το αστικό πολιτικό σύστημα δεν αποκλείεται να προσδιορίζει τον Σύριζα το επόμενο κυβερνητικό κόμμα, για να ανακόψει κάθε ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου. Είναι απαραίτητο για το σύστημα να καναλιζάρει τις λαϊκές αντιδράσεις –αστικές εκτιμήσεις μιλούν για τον φόβο ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης-  απόρροια της ολομέτωπης βάρβαρης επίθεσης που δέχεται ο κόσμος τις εργασίας από τις δυνάμεις του κεφαλαίου.  

Σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητο να υπάρξουν «ιδανικές σχέσεις» μεταξύ Σύριζα-αστικών ΜΜΕ.
Ετσι λοιπόν την περασμένη Τρίτη ο Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Γ. Δραγασάκη και το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ –ήταν διευθυντής στο «Βήμα» πριν προσχωρήσει στον Σύριζα-, Β. Μουλόπουλο, συναντήθηκε με το διευθυντικό επιτελείο, του ομίλου ΜΜΕ που ελέγχει ο Γιάννης Αλαφούζος, παρόντος και του καναλάρχη-εφοπλιστή.

Τι ακριβώς συζήτησε ο ηγέτης του Σύριζα με τους εκπροσώπους των πιο μνημονικών ΜΜΕ –από τον Μπάμπη τον «Σουγιά» μέχρι τον Α. Πορτοσάλτε-  δεν ξέρουμε. Όπως δεν θα μάθουμε τι θα λεχθεί μεταξύ Τσίπρα και τον συνεργατών του με το επιτελείο του ΔΟΛ και του «Πήγασος», που όπως μαθαίνουμε σήμερα έχουν κλειστεί ραντεβού.

Πώς γίνεται τώρα οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ από «πυλώνες του συστήματος διαπλοκής» να γίνονται προνομιακοί συνομιλητές του Α. Τσίπρα το αφήνουμε στην κρίση σας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

8 Μαρτίου 2013 στις 10:10 μ.μ.

Τουλάχιστον υπάρχουν ακόμη βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πολεμουν στην πρώτη γραμμή άλλοτε στην Χαλκιδική και άλλοτε στην Κερατέα και δεν κρύβονται σαν το ΚΚΕ με ανακοινώσεις της πλάκας απο τον λαό που διαμαρτύρεται και συγκρούεται με την αστυνομία.

9 Μαρτίου 2013 στις 12:12 π.μ.

Καλά τα λες!Και όταν αυτοί οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιάσουν τον Τσίπρα για να τον κρεμάσουν,θα βγεί το ΠΑΜΕ απ`την κρυψώνα του να τον σώσει και να εισπράξει το ΚΚΕ τα λύτρα απ`τον Αλαφούζο και τις....άλλες δημοκρατικές δυνάμεις!!

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2013 στις 2:34 π.μ.

Θα μας πεις σε ποια απεργεια μπηκαν πρωτη γραμμη?
Αν λες για την φωτο με Μιλερ ηταν οντως πρωτη γραμμη.Καθως και στο μεγαρο.

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2013 στις 9:33 π.μ.

Σου απάντησε ο άνθρωπος.Απο την Κερατέα και τις Σκουριές μέχρι την ΒΙΟΜΕ που το παμε-κκε έσπευσε να κατηγορήσει τους εργαζόμενους σε αυτήν,ότι με την αυτοδειαχείρηση του εργοστασίου,απροσανατολίζουν...το κίνημα και στηρίζουν τον καπιταλισμό.
Όταν το παμε-κκε απομονωμένο απο το λαό και έχοντας συμμαχήσει με τον εαυτό του,λογικό είναι να απουσιάζει απο τους αγώνες της εργατικής τάξης.

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2013 στις 12:04 μ.μ.

Το συστημικό ΚΚΕ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_1Y_JueCUfo

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2013 στις 9:40 μ.μ.

https://www.youtube.com/watch?v=Nag0N7y_6zA

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2013 στις 9:01 μ.μ.

Και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι, κομψευόμενοι οπορτούνες-καιροσκόποι, μια ζωή τροχοπέδη στο κίνημα.
Κυβερνώσα Αριστερά, όπως ΔΗΜΑΡ.
Α… ξέχασα είναι και η καμένη γη ! ΚAHMENOI!!!
Κατερίνα

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2013 στις 10:56 μ.μ.

Το παιχνίδι παίζεται και εντός του Συριζα.Και από την έκβασή του θα κριθούν πολλά!

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2013 στις 12:03 μ.μ.

ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΥΡ-ΠΑΝΤΕΛΗΔΕΣ ΜΗΝ ΟΡΓΙΖΕΣΤΕ ΕΙΣΤΑΙ ΕΔΩ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ
ΓΡΑΨΤΕΣ ΣΤΟ GoogIe
Βασικές ψηφοφορίες σε Συνθήκες και άλλα μέτρα ΕΕ και πως τοποθετήθηκαν τα ελληνικά κόμματα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger