Home » , » Μια "χαρούμενη οικογένεια" η κυβέρνηση Σαμαρά

Μια "χαρούμενη οικογένεια" η κυβέρνηση Σαμαρά

Από giorgis , Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 | 10:51 μ.μ.

Αρχισαν τα όργανα στην φάλτσα ορχήστρα της συγκυβέρνησης. Μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που ακολούθησαν,  ξεκίνησαν και οι εσωτερικές τριβές  στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης.

Είχαμε σχολιάσει το απόγευμα την τακτική του Γ. Στουρνάρα και προσωπικά είχα κάνει την πρόβλεψη ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει

Απ’ ότι διαβάζουμε τώρα ο Βενιζέλος σε τηλεφωνική επαφή που είχε με Σαμαρά και Κουβέλη ζήτησε αύριο να γίνει συνεδρίαση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, με παρουσία του υπουργού οικονομικών, εκφράζοντας ανοιχτά την διαφοροποίηση του από την τακτική και τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα.
Την διαφωνία του, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ,  κύρια στην εστιάζει στην τακτική του υπουργού Οικονομικών «πρώτα επαναφέρουμε το πρόγραμμα εντός τροχιάς, ύστερα ζητάμε προσαρμογές και επαναδιαπραγματεύσεις».

Πιθανόν όλα αυτά να εντάσσονται στις πολιτικές σκοπιμότητες που έχουν οι συνέταιροι του αστικού μπλοκ εξουσίας. Μας δείχνει όμως «πόσο χαρούμενη οικογένεια» είναι η κυβέρνηση Σαμαρά.

Γ. Γ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2012 στις 12:06 μ.μ.

Η κυβέρνηση αυτή δε χρειάζεται να μακροημερεύσει, χρειάζεται απλώς να ξεπουλήσει όσο, όσο τη δημόσια περιουσία.
Ίσως αυτό να εξηγεί και την πρεμούρα του Κουβελοκόμματος.
Είναι πολλά τα λεφτά σε τέτοιου είδους ξεπουλήματα.
Μετά μπορεί να αναλάβει ο οποιοσδήποτε κατά προτίμηση μη συστημικός, για να του χρεώσουν μια προμελετημένη χρεωκοπία, η οποία και προφανώς είναι αναπόφευκτη.
Έπειτα θα επανέλθουν μετά βαΐων και κλάδων, για τα επόμενα 100-200 χρόνια.
Το πόσο μη συστημικός θα είναι ο επόμενος σχηματισμός, θα αποδειχθεί μόνο αν βγει να μιλήσει καθαρά για όλα τα ενδεχόμενα στο λαό και αποκαλύψει τέτοια και παρόμοια άλλα σενάρια.
Δυστυχώς όμως, η θωριά της εξουσίας τυφλώνει και πολύ δύσκολα κάποιος δε θα παίξει το παιχνίδι τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger