Home » , » Αμηχανία και "πεσκέσι"

Αμηχανία και "πεσκέσι"

Από giorgis , Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 | 6:56 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Τουλάχιστον αμηχανία διαπιστώνεται σε όλους τους διαδικτυακούς τόπους   που υποστηρίζουν την συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  μετά τα αποτελέσματα που είχε ελληνική αποστολή στο Eurogroup και τις δηλώσεις που ακολούθησαν από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Παράλληλα, αυτές οι εξελίξεις αποτελούν και μια δικαίωση για τον Νικήτα Κακλαμάνη που μόλις πριν μερικές μέρες έσφαξε με το μπαμπάκι την κυβέρνηση Σαμαρά: «Αν ήταν να κάνουμε ότι θέλει η τρόικα, τότε δεν θα χρειαζόταν να γίνουν εκλογές», είχε δηλώσει, ο Ν. Κακλαμάνης ένας απ’ τους πιο χαρακτηριστικούς εκφραστές της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς.

Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξουν και άλλες τριβές και τι μορφή θα πάρουν μέσα στην Ν.Δ., μετά και την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας. Είναι όμως φανερό –διαβάζοντας τον ηλεκτρονικό τύπο που πρόσκειται στην μνημονική πολιτική-  ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα ο οποίος ανέφερε πως δεν έθεσε το ζήτημα της επιμήκυνσης, αλλά συμπλήρωσε ότι «όταν έρθει η ώρα, θα τεθεί επιτακτικά, γιατί είναι δίκαιο», (μιλάμε για πολύ "σκληρό διαπραγματευτή"!!) και ταυτόχρονα κουβάλησε, απ’ τις Βρυξέλλες «πεσκέσι» στον ελληνικό λαό, προαναγγέλλοντας ότι μέχρι του τέλους του χρόνου, η κυβέρνησή του θα τον ληστέψει 3 ολόκληρα δισ ευρώ, πρέπει να δημιούργησε αμηχανία και αναστάτωση μέσα στους κόλπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Φυσικά όποιες αντιδράσεις και να υπάρξουν θα είναι κινήσεις κορυφής και στην ουσία δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα από ταξική σκοπιά. Κι αυτές οι κινήσεις όμως δείχνουν –κατά την άποψη μου- ότι  αυτό το «μαύρο μέτωπο» που συγκυβερνά δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Προσωπική μου εκτίμηση είναι αυτό για θα προσπαθήσω να το αιτιολογήσω σε άλλη ανάρτηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger