Home » , » Οι λαϊκές αντιδράσεις ανάγκασαν τους συμβολαιογράφους να απέχουν απ' τους πλειστηριασμούς (Βίντεο)

Οι λαϊκές αντιδράσεις ανάγκασαν τους συμβολαιογράφους να απέχουν απ' τους πλειστηριασμούς (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 | 8:08 μ.μ.

Η εκτίμηση μας, την οποία έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, είναι ότι οι ακριβιστικές ενέργειες μπορεί να έχουν άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα όταν συγκεντρώνουν λαϊκή αποδοχή, πόσο μάλλον όταν την ίδια στιγμή υπάρχει λαϊκό κίνημα στην ίδια κατεύθυνση.
Και συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων είναι η απόφαση των συμβολαιογράφων να απέχουν από τους πλειστηριασμούς, μια επιλογή αναγκαστική για αρκετούς από αυτούς αφού δέχτηκαν την οργισμένη «ανάσα» του λαϊκού παράγοντα, όπως εκφράστηκε χτες από την Πανελλαδική συγκέντρωση, καθώς και «επισκέψεις» στα γραφεία τους οι οποίες … δεν τους ενθουσίασαν.

Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πανικοβάλει κυβέρνηση - "κοράκια", γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας, μια διαπίστωση που επιβεβαιώνεται και από τα όσα ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε,από το δελτίο ειδήσεων του Αλφα.

Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ μας λέει ότι βρίσκονται στον "αέρα" οι πλειστηριασμοί αφού οι συμβολαιογράφοι Αθήνα και Πειραιά αποφάσισαν να απέχουν απ' αυτές τις διαδικασίες μέχρι της 31 Δεκέμβρη. Και αυτό ήταν μια αναγκαστική τους επιλογή αφού σύμφωνα με τα όσα μας λέει μια συμβολαιογράφος που έχει θέσει τις αμοιβόμενες υπηρεσίες της στην διάθεση των "αρπακτικών" αυτή και οι συνάδελφοι της νιώθουν "φοβερή ψυχολογική πίεση" και δεν μπορούν "να κάνουν την δουλειά" τους.

Μπορεί ορισμένοι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι να διαχέουν κάποιες αστειότητες του τύπου ότι το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς εξυπηρετεί κάποιους "εύπορους μπατακτζήδες", και η κυβέρνηση να διακηρύσσει σε όλους τους τόνους -αφού έχει δεσμευτεί στους δανειστές - τοκογλύφους του ελληνικού κράτους- ότι θα υπάρξει πλήρη λειτουργία της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ξεχνάει όμως μια λαϊκή παροιμία: "Αλλα σκέπτονται τα βόδια και άλλα μελετάει ο ζευγάς".

Θελουμε να πιστεύουμε δηλαδή, και θα αγωνιστούμε γι' αυτό, οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί να περάσει λαϊκή περιουσία στα νύχια ντόπιων και ξένων "κορακιών" θα μείνουν στα χαρτιά.
   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

5 Νοεμβρίου 2017 στις 8:23 μ.μ.

Υπάρχουν Δικαστικές αποφάσεις που κέρδισαν εργαζόμενοι για μήνες απλήρωτοι και οφειλές σε Ασφαλιστικά ταμεία. Πως θα γίνουν αυτοί οι Πλειστηριασμοί.... Γιατί πρέπει να την γλιτώνουν τα παράσιτα της Κοινωνίας οι καπιταλιστές. Πως θα πάρει τα λεφτά του ο Εργαζόμενος. Μιλάμε για Εγκλημα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger