Home » , » Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσίπρα με Κουτσούμπα και Κουβέλη και Καμμένο

Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσίπρα με Κουτσούμπα και Κουβέλη και Καμμένο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 | 4:41 μ.μ.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Σύριζα ώστε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» ο πρόεδρος του Σύριζα είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Φώτη Κουβέλη.

Ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με τη διενέργεια δημοψηφίσματος αποκλειστικά με το περιεχόμενο που θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και εκτίμησε ότι το βασικό περιεχόμενο τόσο του δημοψηφίσματος όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος πρέπει να είναι η κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της Ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη «μικρή ΔΕΗ».

Απ’ την πλευρά του ο Φ. Κουβέλης, δήλωσε την αντίθεση του κόμματος του να προχωρήσει το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της «μικρής» ΔΕΗ και την Δευτέρα θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για να λάβει και τυπικά την απόφαση ώστε να υπογράψουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ την πρωτοβουλία του Σύριζα.
Θετικός στην πρωτοβουλία του Σύριζα δήλωσε και ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ., Πάνος Καμμένος.

Το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα της "Αυγής"

 Θετικοί ΑΝ.ΕΛ - ΔΗΜ.ΑΡ στο δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, ναι υπό όρους από ΚΚΕ

Σε θετικό κλίμα και με σημεία ευρύτατης συναίνεσης ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης και του Π. Μουτσινά, προέδρου της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, σχετικά με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.
"Καταγράφηκε η κατ΄ αρχήν θετική στάση όλων" αναφέρει συγκεκριμένα το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας κατάθεσης πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στο νόμο για τη κατάτμηση και το  ξεπούλημα της ΔΕΗ, σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγραφο 2 του Συντάγματος.

Από τις συνομιλίες καταγράφηκε η αντίθεση όλων στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ και η κατ΄ αρχήν η θετική τους στάση στη προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Ειδικότερα, τόσο ο Π. Καμμένος εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ, όσο και ο Φ. Κουβέλης από τη ΔΗΜ.ΑΡ εκφράστηκαν θετικά, ενώ και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας ήταν θετικός ως προς την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τονίζοντας, όμως, με τη σειρά του ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να αφορά το σύνολο των προηγούμενων νόμων που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Σχετικά με αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως "το εύρος των νόμων που θα περιλαμβάνονται σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα πρέπει να είναι αντικείμενο συνεννόησης όλων των δυνάμεων που συμφωνούν με την διεξαγωγή του", ενώ παράλληλα πρότεινε συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ για το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να συζητηθεί πιο συγκεκριμένα η συνέχεια της πρωτοβουλίας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2014 στις 7:39 μ.μ.

Δεν προκειται να υπαρξει καμμια τετοια συναντηση. Ολοι αυτοι οι νομοι ειναι στρατηγικες επιλογες της Ε.Ε και του κεφαλαιου στα οποια εχει συμφωνησει και ο συριζα ΠΑΝ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger