Home » , , » Ατεχνη προσπάθεια να προβοκάρει τον "Ρουβίκωνα" το "Ατέχνως"

Ατεχνη προσπάθεια να προβοκάρει τον "Ρουβίκωνα" το "Ατέχνως"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 | 8:22 π.μ.


Το γνωστό ανέκδοτο με τον μπάτσο και το μπουζούκι, μας θύμισε η ιστοσελίδα «Ατέχνως» που θέλοντας να προβοκάρει τον Ρουβίκωνα μας γράφει ότι επειδή η αναρχική ομάδα δέχτηκε "Τα «συγχαρίκια» ενός δεδηλωμένου φασίστα, υμνητή των Μεταξά-Χίτλερ και συνεργάτη της Χούντας" -εννοεί τον Κ. Πλεύρη- πρέπει να προβληματιστούν όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στηρίζουν τέτοιου είδους δράσεις και πρακτικές που ουδεμία σχέση έχουν με την οργανωμένη πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος".

Αν την παραπάνω τοποθέτηση την συναντούσαμε κάπου αλλού, δεν θα είχαμε λόγο να την σχολιάσουμε. Επειδή όμως υπάρχει σε ένα ιστότοπο ο οποίος παρουσιάζεται να υπερασπίζεται την πολιτική του ΚΚΕ, να γράψουμε κάποια πράγματα.

Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει. Αν ήθελε κάποιος να ακολουθήσει την "λογική" της σελίδας του Ηρακλή Κακαβάνη -θα μιλήσουμε παρακάτω γι' αυτόν- και να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του, δεν είχε παρά να παραθέσει τι έχει πει για το ΚΚΕ, το "πνευματικό τέκνο" του Πλεύρη, ο Αδωνης Γεωργιάδης

Να θυμίσουμε, λοιπόν, ότι ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ., σαν βουλευτής του ΛΑΟΣ, αμέσως μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την μεγάλη αντιμνημονιακή συγκέντρωση στις 20 Οκτώβρη 2011, βγήκε στην τηλεόραση και έδινε τα συγχαρητήρια του στο ΚΚΕ
Κι' αυτό, γιατί  σύμφωνα με τον ίδιο "συμπεριφέρθηκε απολύτως καθεστωτικά προστατεύοντας το κοινοβούλιο από τους κουκουλοφόρους. Ολοι οι βουλευτές λέγαμε ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΜΕ". 
(Κι αυτά τα λέει ένας τύπος που κατά δήλωσή του "συχαίνεται τους κομμουνιστές") 

Αφού λοιπόν μας είπε ο Γεωργιάδης ότι το ΚΚΕ είναι καθεστωτικό κόμμα  "τι χρείαν έχομεν μαρτύρων" (τι ανάγκη έχουμε από μάρτυρες όταν τα πράγματα αποδεικνύονται μόνα τους);
Δικολαβίστικο ισχυρισμό επαρχιώτη δικηγόρου της δεκαετίας του '50 δηλαδή μας θύμισε τα όσα επικαλείται η ιστοσελίδα "Ατέχνως".

Από πότε κάποιος που θέλει να παρουσιάζεται πολιτικός σχολιαστής παίρνει μια δήλωση οποιουδήποτε, την θεωρεί θέσφατο, και πάνω σ' αυτή πλέκει το στόρυ του;

Πανεύκολο δεν θα ήταν για οποιονδήποτε να κάνει το ίδιο με αφορμή όχι απλώς με μια δήλωση αλλά και με μια γελοιογραφία;


Πάμε τώρα να αναφερθούμε λίγο για το ποιόν του κύριου διαχειριστή της ιστοσελίδας "Ατέχνως" Ηρακλή Κακαβάνη και πάντα κριτικάροντας τον από πολιτική σκοπιά.

Η περίπτωση του είναι θλιβερή. Η πρώτη επώνυμη καταγγελία σε βάρος του έρχεται από τα δυο άτομα με τα οποία μαζί δημιούργησαν την ιστοσελίδα "Ατέχνως"
Το Νίκο Πουρναρά (Οικοδόμος) και Βασίλη Κρίτσα (Σφυροδρέπανο).
Και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αυτή η παρέμβαση, γιατί αν και είναι ομοϊδεάτες του, τον κατηγορούν ότι "ενεργώντας αυθαίρετα και πραξικοπηματικά" σφετερίστηκε -ανακοινώνοντας τους «ως άλλος Ανδρέας: “Θέσατε εαυτούς εκτός περιοδικού”»- το κοινό τους δημιούργημα, «επιχειρώντας να μετατρέψει το ΑΤΕΧΝΩΣ σε μαγαζί, για την εξυπηρέτηση των προσωπικών του φιλοδοξιών».

Δεν ξέρουμε, ούτε και μας ενδιαφέρει, αν ο Ηρακλής Κακαβάνης κατόρθωσε να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες του "πουλώντας" τους συνεργάτες συντρόφους του.
Αυτό που γνωρίζουμε γ' αυτό το άτομο είναι ότι ο τομαρισμός είναι δευτέρα φύση του. Το διαπιστώσαμε όταν ξέσπασε η κρίση στην ertopen.
Σ' αυτό το ραδιόφωνο παρουσίαζε δική του εκπομπή. Οταν η κλίκα Καλφαγιάννη, άσκησε καραμπινάτη λογοκρισία σε παραγωγό άλλης εκπομπής, αυτός όχι μόνο το ανέχτηκε χωρίς να αντιδράσει, αλλά φέρεται να απάντησε σε σχετική ερώτηση για το μέλλον του στον ρ/σ: «από τη στιγμή που δεν έχω δεχτεί λογοκρισία εγώ, δεν βλέπω το λόγο να αποχωρίσω».  
Αδιανόητη δηλαδή τοποθέτηση για ένα άτομο που θέλει να παρουσιάζεται με προοδευτικό πρόσημο.

Μετά απ' τα παραπάνω κανέναν δεν πρέπει να εντυπωσιάζει την στάση που κράτησε η ιστοσελίδα που διαχειρίζεται ο Ηρακλής Κακαβάνης απέναντι στον "Ρουβίκωνα".
Το να κάνει κάποιος πολιτική κριτική ακόμα και πολεμική, σε μια συλλογικότητα με την οποία διαφωνεί, είναι κατανοητό και κάποιες φορές χρήσιμο.
Αλλο αυτό όμως και άλλο να προσπαθείς να την προβοκάρεις.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger