Home » , » Η Ελληνική Εκκλησία πουλάει φτηνό εθνικισμό

Η Ελληνική Εκκλησία πουλάει φτηνό εθνικισμό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 | 8:27 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:
«Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 Ανακοίνωσής Της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων η Δ.Ι.Σ. συμμεριζόμενη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, με Απόφασή Της υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου "Μακεδονία" ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της ‘Μακεδονίας’. Αναμένει δε από την υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία Της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού». 

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το θέμα.
Μα φυσικά δεν θα αδιαφορήσετε για το θέμα. Τι είναι για να κάνετε την πάπια; Άστεγος που χάνει το σπίτι του, ή φτωχός που δεν έχει να πληρώσει; Αγάπη μόνο. Εκτός αν είσαι αλλόθρησκος, άθεος, κομμουνιστής, ομοφυλόφιλος, και βεβαία Σκοπιανός. Γιατί μπορεί οι περισσότεροι στη FYROM να είναι χριστιανοί και μάλιστα ορθόδοξοι, αλλά είναι «σχισματικοί».

Δηλαδή δεν πιστεύουν στον ίδιο Θεό με μας; Για την Ελληνική Εκκλησία μάλλον όχι. Γιατί ο δικός μας Θεός είναι Έλληνας. Καλέ μόνο Έλληνας; Εθνικόφρων! Μ’ ελληνική σημαία στο ένα χέρι και μακεδονικό χαλβά στο άλλο. Σε λίγο θα μας ζητάν και τους ακανέδες (παραδοσιακό γλύκισμα των Σερρών) οι γείτονες.

Αχ παππούλη μου. Μ’ αρέσει όπως λέτε τα παραμύθια. Ειδικά αυτό που μαρτυρήσατε από αρχαιοτάτων χρόνων. Αμέ! Από τον Τρωικό πόλεμο, μη σου πω πιο πριν. Οι Νότιοι πήγαν στην Τροία, εσείς πολεμούσατε τους Σκοπιανούς! Προ Χριστού αυτά, αλλά μαρτύρησαν λίγο νωρίτερα, για να προλάβουν. «Λογικό». Και χριστιανικό επίσης.

Πάντως τα λένε πολύ ωραία. Γιατί το νόημα είναι: Εμείς κυβερνάμε, κι όποιος πάει να μας πάρει τα προνόμια, θρήσκος ή όχι, θα τον φάει η μαρμάγκα. Είναι επίσης οι καλύτεροι έμποροι. Τα πουλάει σήμερα; Το όνομα. «Έλα ποίμνιο, πάρε φτηνό εθνικισμό. Άναψε και κάνα κερί, ευλογημένε, βάλε το χεράκι στην τσέπη να ρίξεις στο δίσκο. Άντε! Σε πατριώτες τ’ ακουμπάς».

Άραγε τι να λένε οι παπάδες στη FYROM; Ότι λένε οι δικοί μας στους Έλληνες, τα λεν οι αυτοί στους δικούς τους. «Ο Θεός είναι με το μέρος μας». Ευτυχώς που ο Θεός δεν υπάρχει, αλλιώς την είχε βαμμένη. Θα έπρεπε να διαλέξει. Κάτι σαν το μήλον της Έριδος.
Κι ο Δίας σύμφωνα με το μύθο, τρόμαξε. Σου λέει, που να μπλέκω, τραβάτε βρείτε τον Πάρη, (Αλέξανδρο) να σας λύσει τη διαφορά. Κι είδαμε τι έγινε. Λαδώθηκε, αποφάσισε, και στο τέλος την πλήρωσαν όλοι.

Ειρήνη, ρε κουφάλες. Γιατί που να βρούμε τώρα το Μεγαλέξανδρο και τη Γοργόνα να μας πούνε τι ήταν. Θυμάμαι στα συλλαλητήρια το 1992 ο μητροπολίτης Παντελεήμων να λέει σε καθαρεύουσα «η Μακεδονία ήτο, είναι και θα παραμείνει Ελληνική». Εκτός αν πωληθεί μαζί με την υπόλοιπη χώρα στους ξένους τοκογλύφους.
Οι φόροι είναι κι αυτοί Ελληνικοί; Ρωτάω για να νιώσουμε περισσότερη υπερηφάνεια… 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger