Home » , » Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι το φιλότιμο;

Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι το φιλότιμο;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 | 10:16 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175.

Πιστεύω ότι η παροιμία «από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο» ισχύει μόνο στην περίπτωση που η συγνώμη είναι υποκριτική. Αν η μεταμέλεια είναι ειλικρινής, υπάρχει φιλότιμο.
Ένας παπάς στην Κρήτη παύτηκε, γιατί είχε συλληφθεί να κάνει χρήση ναρκωτικών. Είχε 95 γραμμάρια κάνναβη, δυο δενδρύλλια, σπόρους και λίγες σφαίρες για ντεκόρ. Οι άλλοι παπάδες σοκαρίστηκαν από την αμαρτία κι έσπευσαν να βγάλουν ανακοίνωση:

«Η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης εκφράζει την αντίθεση της σε φαινόμενα αντίθετα προς την αποστολή του κληρικού, τα οποία συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην εκκλησία της Κρήτης. Οι κληρικοί όλων των βαθμίδων της Εκκλησίας της Κρήτης , ιδιαίτερα αυτές τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, είμαστε προσανατολισμένοι στο έργο μας. Ζητούμε ταπεινά συγνώμη από τους Χριστιανούς μας για το σκανδαλισμό τους εξ αιτίας της συμπεριφοράς μεμονωμένων κληρικών και ευχόμαστε σε όλους τους Χριστιανούς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Καλή Παναγιά»

Αυτόν τον πρώην ιερέα εγώ πάντως τον συγχωρώ με όλη μου την καρδιά. Άνθρωποι είμαστε, ο αναμάρτητος ας λιθοβολήσει πρώτος. Γι αυτή την περίπτωση «πάω πάσο». Για τα ναρκωτικά πιστεύω αυτό που αναφέρει το ΚΚΕ, αν και υπάρχει τραγουδάκι που λέει «Χασίσι ήπιε κι ο Θεός» κι άντε να τα βάλει το παπαδαριό με τον Ύψιστο, γιατί το έφτιαξε κλπ, κλπ. Οι ανώτατοι κληρικοί βέβαια, τέτοιοι που είναι, ακόμα και τον Ιησού θα αφόριζαν.

Κι έρχομαι στο ψητό: Ρε σεις παπάδες, νομίζετε ότι σκανδαλιστήκαμε από το συγκεκριμένο περιστατικό; Άλλες «μεμονωμένες περιπτώσεις» Αρχιερέων μας ενοχλούν πολύ περισσότερο, αλλά γι αυτές δε λέτε κουβέντα. Διότι υπάρχει η «μεμονωμένη περίπτωση» του ιερού emo, που μας κυβερνάει μαζί με την Τρόικα. Τσίπρας, Κούλης και λοιποί πολιτικοί κηφήνες είναι απλά για βιτρίνα. «Δεν δίνετε του αγγέλου σας νερό», ο κόσμος υποφέρει, κι εσείς ενώ έχετε, δεν πληρώνετε σχεδόν τίποτα! Η υποκρισία πειράζει περισσότερο από το κάπνισμα.

Υπάρχουν οι περιπτώσεις των φανατικών, που δεν είναι καθόλου μεμονωμένες. «Θεούσες» βρίζουν, καταριούνται, αλυχτάν για «ιερό πόλεμο» εναντίον όλων όσων δε γουστάρουν. Με αυτούς τι θα γίνει, θα ζητήσουν συγνώμη; Το να αφορίζουν, να κατηγορούν τους άλλους, ο Άνθιμος, ο Αμβρόσιος και τα υπόλοιπα «ταλιμπανιστήρια», δεν προκαλεί νομίζετε, όταν μάλιστα είναι και τόσο βολεμένοι; Τι λέτε για τη λεηλασία που μας κάνουν οι τοκογλύφοι; «Υπομονή»! Η υπομονή όμως έχει και όρια.

Με συνεχή νηστεία (και προσευχή) δεν την βγάζεις καθαρή, θες να φας και κάτι. Και δεν εννοώ, να φας ξύλο από τους μπάτσους και τους φανατικούς, που αν τους ακούγαμε, θα γίνονταν η ήδη δύσκολη ζωή μας, δυσκολότερη. Γι αυτά δεν λέτε κουβέντα, γιατί είναι επίσημη πολιτική σας! Κάνατε κολεγιά με τους πλούσιους κι αρμέγετε το κοπάδι. Τα όσα λέτε και κάνετε καθημερινά όλοι, κυρίως απάθεια σας μπροστά στη δυστυχία, είναι απείρως μεγαλύτερα σκάνδαλα από τη μαστούρα.
Μην τα πολυλογώ, ο Ιησούς δεν αναφέρθηκε στα ναρκωτικά αλλά στη φτώχεια, την εκμετάλλευση, το εμπόριο ελπίδας. Σας θυμίζω ότι αυτός που είπε «αγαπάτε αλλήλους», αγανάκτησε με κείνους που καπηλεύονταν τα θρησκευτικά συναισθήματα, που κέρδιζαν από τον πόνο και «τους άρχισε στις γρήγορες» έξω από το Ναό.

Ο Ιησούς, ως απλός, φτωχός άνθρωπος, ήξερε τι πραγματικά προκαλεί αγανάκτηση. Όπως κι εμείς. Κάποιοι απλά υποκρίνονται. Αλλά το θέατρο πάντα έχει αυλαία, κάποτε τελειώνει το έργο, είτε τραγωδία είναι, είτε κωμωδία …
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger