Home » , » "Περίεργη" αφωνία στην αριστερά για το ότι το Unfollow μετατράπηκε σε δημοσιογραφική ντουντούκα του καπιταλιστή Β. Μαρινάκη.

"Περίεργη" αφωνία στην αριστερά για το ότι το Unfollow μετατράπηκε σε δημοσιογραφική ντουντούκα του καπιταλιστή Β. Μαρινάκη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 | 4:27 π.μ.

Μια περίεργη αφωνία έπεσε απ’ αυτούς που θα έπρεπε να τοποθετηθούν δημόσια και ξεκάθαρα για το ότι η βασική συντακτική ομάδα του περιοδικού Unfollow επέλεξε να μετατραπεί σε δημοσιογραφική ντουντούκα του καπιταλιστή Β. Μαρινάκη.

Σαν μπλοκ εδώ και δυο μέρες στείλαμε ηλεκτρονικό μήνυμα σε δημοσιογράφο του περιοδικού –που τύχαινε στο παρελθόν να έχουμε επαφές- και του/της ζητούσαμε να πάρει θέση για τα όσα βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας. Απαξίωσε να το κάνει.

Τώρα σύντροφος μας ενημερώνει, ότι έστειλε e-mail σε πολύ γνωστό του πρόσωπο και πρωτοκλασάτο ηγετικό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Του ζητούσε την άποψη του για όλη αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με δεδομένο ότι ο δημοσιογράφος Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος –ο μαέστρος που συντονίζει τον χαβά «αγιοποίησης» Μαρινάκη – υπήρξε στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε περασμένες εκλογές. (Να σημειώσουμε πάντως ότι ο Λ. Χαραλαμπόπουλος –απ’ όσο γνωρίζουμε - δεν υπήρξε ποτέ μέλος καμιάς συλλογικότητας απ’ αυτές που απαρτίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οπότε θα βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο της σαν «συνεργαζόμενη προσωπικότητα»).

Κι αυτός επίσης δεν θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει. Προφανώς θα θεώρησε ότι δεν  αφορά τον ίδιο και την συλλογικότητα του το ζήτημα.

Τι έγινε ρε παιδιά; Εχουμε νέα ήθη στην αριστερά;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

21 Ιουνίου 2017 στις 11:18 π.μ.

Μου αρέσει πολύ το ερώτημα στο τέλος. ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

21 Ιουνίου 2017 στις 3:25 μ.μ.

Σχόλιο του κομμουνιστή γιατρού Παναγιώτη Παπανικολάου στο facebook: O E.X. (Ελευθέριος Χαραλαμπόπουλος) όντως συμμετείχε ως συνεργαζόμενος στο ψηφοδέλτιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ τον 1/2015. Τον 8/2015 πήγε στην ΛΑΕ και κατόπιν μαζί με την Ζωή στην Πλεύση - είχε ανακοινωθεί από την ίδια ως στέλεχος της Πλεύσης τον 4/2016. Στα "παραπολιτικά" πήγε τον 9/2016, μήνες μετά την αποχώρησή του και από την Πλεύση. 2. Η εκστρατεία ξεπλύματος του Μαρινάκη από προχθές έχει κύριες αιχμές του δόρατος το Αλαφουζέϊκο και το σύμπλεγμα ΑΝΤ1 news - real - Ειδήσεις. 2. Το στην πράξη ξέπλυμα στην υπόθεση το έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ : επί ημερών της το 2015 και το 2016 οι μάρτυρες πέθαιναν σαν τις μύγες στα κρατητήρια. 3. Μέχρι πριν λίγο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν να φτιάξει φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μαζί με τον Μαρινάκη. Πρόσφατα άλλαξαν τα πλασαρίσματα και η σημερινή κατάσταση διαμορφώνεται πάνω - κάτω ΣΥΡΙΖΑ με Μελισσανίδη, ΝΔ με Μαρινάκη.

21 Ιουνίου 2017 στις 4:36 μ.μ.

3.25. Ο Κομμουνιστής Κώστας Κάππος γιατί αποχώρησε το 1992 απο το ΝΑΡ ήρθε πάλι δίπλα στο ΚΚΕ και σας έλεγε Ντροπαλούς Αντικομμουνιστές. Τι ήθελε να πει.........

21 Ιουνίου 2017 στις 11:33 μ.μ.

Τζαμαρία, παίρνεις ληγμένα ναρκωτικά. Σου μιλάω πολύ ευγενικά...

22 Ιουνίου 2017 στις 10:43 π.μ.

11.33 Περιμένω απαντήσεις σε ότι έγραψα αν δεν είναι αλήθεια. Ο Κομμουνιστής Κάππος το 1992 έφυγε απο το ΝΑΡ και σας κατηγόρησε για Ντροπαλους Αντικομμουνιστές. Τι ήθελε να πει...... Περιμένω.

22 Ιουνίου 2017 στις 9:23 μ.μ.

Ρε συ Παναγιώτη μην γράφεις τόσο καραμπινάτες ανακρίβειες. Σου το έχω ξαναγράφει. Ο αγωνιστής Κώστας Κάππος όταν διαφώνησε με την επιλογή της κυβέρνησης Τζαννετάκη δημόσια δήλωσε "ότι δεν μου ήταν δυνατόν να μείνω στην καθοδήγηση του ΚΚΕ και το ΚΚΕ να έχει μετατραπεί από κομουνιστικό κόμμα σε σοσιαλδημοκρατικό".

Το ΚΚΕ τον διαγράφει.

Ο Κάππος συμβάλλει στην ίδρυση του ΝΑΡ.

Στα τέλη του Δεκέμβρη του 1990 γίνεται στο Πάντειο η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΝΑΡ.
Κώστας Κάππος και Κώστας Μπατίκας διαφωνούν κάθετα με τις θέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής του ΝΑΡ και καταθέτουν την δική τους πολυσέλιδη πρόταση εισήγησης με τίτλο "11 σημεία για την επανασυσπείρωση των αγωνιστών του ΝΑΡ".
Η συντριπτική όμως πλειοψηφία της Συνδιάσκεψης υπερψηφίζει την εισήγηση της ΣΕ και Κάππος – Μπατίκας καθώς και κάποιοι άλλοι αγωνιστές, αποχωρούν από το ΝΑΡ. (Ορισμένοι απ’ αυτούς που είχαν αναφορά στον Κ. Μπατίκα ο οποίος υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ για μια ολόκληρη δεκαετία μέχρι το 1989 φτιάχνουν την "Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη").

Ο Κ. Κάππος δεν ξανάγινε ποτέ μέλος του ΚΚΕ αν και τα τελευταία χρόνια της ζωής του εργάστηκε στο Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Από κει και πέρα ποτέ δεν χαρακτήρισε τους Ναρίτες ντροπαλούς αντικομουνιστές. Την φράση αυτή την απέδωσε –σε συνέντευξη του στον Αρη Σκιαδόπουλος αν θυμάμαι καλά- στους αντισταλινικούς γενικά, χωρίς να τους προσδιορίζει.

Οπότε μην συνεχίζεις να γράφεις ανακρίβειες για πράγματα που δεν γνωρίζεις.

22 Ιουνίου 2017 στις 9:46 μ.μ.

9.23 Τώρα Ναι είναι απάντηση. Πάμε λοιπόν απο το τέλος. Ντροπαλούς Αντικομμουνιστές χαραχτήρισε το ΝΑΡ γιατί ήταν και είναι Αντισταλινικοί. Τροτσκιστές δηλαδή. Ο Κάππος ήρθε δίπλα στο ΚΚΕ απο το 1992 μέλος του ΚΚΕ σαφώς και δεν έγινε γιατί παραβίασε τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ ενω Πολιτικά είχε Απόλυτο δίκιο. Επρεπε να είχε μείνει μαζί μας τις Κρισιμότατες ώρες του 1991 όταν η Συμμορία ....φαράκου.... όρμησε να διαλύσει το ΚΚΕ. Και πάμε τώρα στην ουσία. Το πρόβλημα του ΚΚΕ ήταν το πρόγραμμα του που είχε μέσα τα Πολιτικά Μέτωπα και τα ενδιάμεσα Στάδια Εξουσίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όλα τα παρσατράγουδα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ απο το 1974 την δημιουργία του ...συνασπισμού.... και την συμμετοχή σε 2 κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού το 1989... Απο εκει και μετά απο το 15ο Συνέδριο το 1996 αυτά τελειώσανε. Καταργήθηκαν Πολιτικά Μέτωπα και Στάδια. Μιλάμε για ΠΑΜΕ και Κοινωνική Συμμαχία Ταξική Ενότητα του λαού διεκδίκηση προσωρινών μέτρων ανακούφισης και ταυτόχρονα Ιδεολογική διαπάλη και ζύμωση των Απόψεων. Μακριά απο οποιαδήποτε Κυβέρνηση όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Αρα αφού διαφωνείς με το 1989 σήμερα συμφωνείς. Σε περιμένουμε στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ.

22 Ιουνίου 2017 στις 9:49 μ.μ.

9.23. Και κάτι ακόμα. Δεν μου τα είπανε. Εχω εικόνα προσωπική πολύ πριν το 1991....

23 Ιουνίου 2017 στις 6:28 π.μ.

Κακώς άνοιξα διάλογο μαζί σου Παναγιώτη. Δεν το ξανακάνω. Απ’ ότι φαίνεται και από την τελευταία απάντησή σου είσαι άσχετος –μα εντελώς άσχετος!- από τα πολιτικά δρώμενα!

23 Ιουνίου 2017 στις 9:20 π.μ.

Ανακοίνωση του UNFOLLOW για τις επικρίσεις των τελευταίων ημερών
UNFOLLOW | 22/6/2017

Γράφτηκαν και λέχθηκαν πολλά, από καλόπιστες κριτικές μέχρι τις συνήθεις μεγαλοστομίες. Τα περισσότερα όμως από όσα γράφτηκαν εμπίπτουν στην κατηγορία: όταν μας δείχνουν το φεγγάρι καλό είναι να σχολιάζουμε πρώτα το φεγγάρι και μετά το δάχτυλο. Για την ταμπακιέρα θα συζητήσουμε ποτέ; Πέρασαν ήδη τρία ολόκληρα 24ωρα και κανείς από τους επικριτές μας δεν φαίνεται να βρίσκει περίεργο το γεγονός ότι λιμενικός με καθήκοντα ανακριτικού λειτουργού εμφανίζεται να πιέζει τον κρατούμενο να κατονομάσει συγκεκριμένο εφοπλιστή προσφέροντάς του ως αντάλλαγμα την αποφυλάκισή του. Κανείς δεν φαίνεται να βρίσκει περίεργο ότι για την «επίσκεψη» αυτή φέρεται να είναι ενήμερος ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Μια ενημέρωση μάλιστα, την οποία φέρεται να έχει από τον γνωστό σε όλες και όλους μας δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Κανείς, επίσης, δεν φαίνεται να βρίσκει άξιο διερεύνησης το γεγονός ότι η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά επισκέπτεται νύχτα τον καταδικασθέντα στις φυλακές προκειμένου να λάβει κατάθεση, μένει μαζί του επί τρεις ώρες –εκ των οποίων, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κρατούμενος ότι του είπε, τα 50 περίπου λεπτά μιλά με τον υπουργό Δικαιοσύνης στο τηλέφωνο.http://unfollow.com.gr/articles/ann/anakoinosi-tou-unfollow-gia-tis-epikriseis-ton-teleftaion-imeron/

23 Ιουνίου 2017 στις 10:55 π.μ.

giorgis. Σε ακούω που είμαι λάθος σε αυτά που λεω. Για λέγε.

23 Ιουνίου 2017 στις 3:50 μ.μ.

Το 2012 ο ΣΦΥΡΙΖΑ πήρε το χρίσμα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ από την άρχουσα τάξη στη δικομματική-διπολική στρούγκα αλλά δεν εξασφάλισε την μονιμότητα όπως το ΠΑΣΟΚ. Η αιτία είναι ότι ενώ ενσωμάτωσε ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΑΡ και εξασφάλισε στήριξη από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διάφορους Σχέδιο Β ή άλλους και έστειλε το κίνημα σπίτι του, εντούτοις απέτυχε στον κύριο στόχο που ήταν η διάλυση του ΚΚΕ. Αυτό το σαράκι τους τρώει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger