Home » , » Το τερμάτισε ο Αδωνης

Το τερμάτισε ο Αδωνης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 | 4:39 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Είμαι υποχρεωμένος να αναγνωρίζω την καλή δουλειά, ακόμα και όταν πρόκειται για πολιτικούς αντιπάλους. Αν και μου είναι δύσκολο πρέπει να ευχαριστήσω τον Άδωνη - Μπουμπούκο - Γεωργιάδη για την επιτυχημένη προσπάθειά του να χτυπήσει τη μισητή ΝΔ. Για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους όμως θα του δώσω δυο συμβουλές: 1) Να πετάξει τα ληγμένα φάρμακα καθώς προκαλούν επιπλοκές (πχ παραισθήσεις) και 2) Να συνεννοηθεί με τον αρμόδιο ιατρό για μια καλή αλοιφή κατά του τσουξίματος.

Κι εγώ και ο Άδωνης αντιπαθούμε, όπως φαίνεται, πάρα πολύ το Μητσοτάκη. Βέβαια οι λόγοι μας είναι εντελώς διαφορετικοί, αφού ο Άδωνης θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ενώ εγώ θέλω να απαλλαγούμε όχι μόνο από τη ΝΔ αλλά κι ολόκληρο το σάπιο σύστημα του κανιβαλισμού, ή καπιταλισμού, όπως είναι ευρύτερα γνωστό.

Ο Άδωνης όμως σήμερα έδωσε ένα ισχυρότατο χτύπημα στον αρχηγό του και κατ’ επέκταση στο γαλάζιο μαντρί. Η αποτυχία της χθεσινής συγκέντρωσης των «παρατηθείτε εσείς (του ΣΥΡΙΖΑ) να έρθουμε να λεηλατούμε εμείς (της ΝΔ)» ήταν ολοφάνερη. Για την ακρίβεια το απίστευτο φιάσκο, που ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες μου, ήταν δώρο στον Τσίπρα.

Ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ και των παραρτημάτων της ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - και λοιποί νεοφιλελέδες, τις προηγούμενες μέρες είχαν καταβάλει κάθε προσπάθεια για πανελλαδική κινητοποίηση, προσδοκώντας ότι θα μπορούσαν να καπηλευτούν μέρος του θυμού που έχει ο κόσμος για τον Τσίπρα. Έτσι δεν εμφανίστηκαν επίσημα, αφού ακολουθούν την ίδια πολιτική, μπας και τσιμπήσει ο κόσμος και κατέβει απαιτώντας παραίτηση. Ευνόητο είναι πως αν το εγχείρημα πετύχαινε, η ΝΔ και οι βουλευτές της που συμμετείχαν, θα μιλούσαν «για ολοφάνερη αντιστροφή κλίματος που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις κλπ, κλπ». Η τακτική του Κούλη θα φαίνονταν να αποδίδει και ο ίδιος εσωκομματικά θα ήταν ισχυρότερος από ποτέ.

Την τακτική αυτή την έκανε ο μπαμπάς του το 1987. Στη μέση της τετραετίας ο Αποστάτης ζητούσε εκλογές, που έγιναν τελικά το 1989. Εν τούτοις εκείνη η συγκέντρωση ήταν πραγματικά μεγάλη και συνέβαλλε στην αντιστροφή του κλίματος υπέρ της ΝΔ. Τότε όμως δεν είχαν πέσει ακόμα οι μάσκες. Μια παρόμοια απόπειρα επιχείρησε χθες η ΝΔ. Λόγω της ραγδαίας φθοράς της και απαξίωσης δεν τόλμησε να την κάνει μόνη της. Έβαλε μαζί και τις τσόντες μπας και τραβήξει κόσμο. Ευτυχώς όμως ο κόσμος είναι πιο υποψιασμένος από ποτέ. Ναι, θέλει οπωσδήποτε να τιμωρήσει το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλει να αλλάξει απλά δήμιο, θέλει να τελειώσουν τα μαρτύρια του.

Αφού είχε τεράστια αποτυχία, η ΝΔ έβγαλε την ουρά της απ’ έξω. Το μήνυμα από την κινητοποίηση ήταν «τζίφος, ο κόσμος δεν κατεβαίνει». Και πώς να κατέβει όταν ζητούσαν περισσότερες περικοπές κι απολύσεις; Μόνο μαζοχιστές και ηλίθιοι θα πήγαιναν. Α! και μερικά βολεμένα κομματόσκυλα. Ήταν η μόνη «συγκέντρωση» που ο κόσμος ήταν λιγότερος ακόμα κι αν δεν πραγματοποιούνταν συγκέντρωση! Πράγματι ένα καλοκαιρινό απόγευμα, ένα σαββατοκύριακο, στο Σύνταγμα μπορεί να δεις περισσότερο κόσμο!

Ο Άδωνης που λέτε με το να επιμένει, πετυχαίνει πολλά πράγματα. Το κυριότερο αδειάζει το Μητσοτάκη. Όταν ένα τόσο μεγάλο στέλεχος εκφράζεται τόσο έντονα για τη συγκέντρωση καταλαβαίνουν όλοι πόσο ακομμάτιστη ήταν. Έπειτα τονίζει την μεγάλη αποτυχία της. Τη συγκρίνει με τις συγκεντρώσεις της ΛΑΕ και λέει ότι είναι τάχα διπλάσια. Η ΛΑΕ στις προηγούμενες εκλογές πήρε λίγο κάτω από 3%. Πόσο είπαμε έχει η ΝΔ κατά Άδωνη; 3Χ2=6. Λαμπρά!

Και Άδωνη, η ΛΑΕ κατεβάζει πολύ περισσότερους. Αυτή ήταν πανελλαδική κινητοποίηση από όλο το «δημοκρατικό τόξο». Τόξο stealth, σαν αυτό το ραντεβουδάκι που κάνατε.
Προκαλεί λέγοντας ότι «αν to πει ο Μητσοτάκης θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση». Ε να το πει, τι περιμένει; Βροχή για να έχει δικαιολογία;
Επίσης το τερματίζει λέγοντας ότι δεν γίνονται πια μεγάλες αντιπολιτευτικές συγκεντρώσεις. Εντάξει δεν ξέρει γιατί δεν κατέβηκε ποτέ με το ΠΑΜΕ… 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger