Home » , » Οι «ιερές σχέσεις» δεσποτάδων και παπάδων με το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου

Οι «ιερές σχέσεις» δεσποτάδων και παπάδων με το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 | 3:55 μ.μ.

Οι «ιερές σχέσεις» δεσποτάδων και παπάδων με το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου δεν είναι κάτι το άγνωστο.
Από τα μέσα Δεκέμβρη του 2013 έχουν δει την δημοσιότητα τα βίντεο που προέρχονται από το ηλεκτρονικό υλικό που έχει κατασχεθεί, από τους υπολογιστές του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων κατηγορούμενων χρυσαυγιτών βουλευτών και στα οποία φαίνεται ολοκάθαρα η στενή σχέση αρχιρασοφόρων με την ναζιστική συμμορία.

Μάλιστα στο ηλεκτρονικό υλικό – που διαβιβάστηκε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας στο ανακριτικό γραφείο των Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου – ο λαλίστατος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει ποιοι ρασοφόροι της ιεραρχίας τον ενίσχυαν οικονομικά και σε ψήφους και ποιους δεσποτάδες έχει στη «μαύρη λίστα» γιατί δεν ασπάζονται καθώς φαίνεται την ναζιστική ιδεολογία του.

Και οι αρχιρασοφόροι –για προφανείς λόγους- μπορεί να μην εκδηλώνουν ανοιχτά την προτίμησή τους στο ναζιστικό μόρφωμα αλλά η πραγματικότητα είναι αυτό που έχει δηλώσει ο βουλευτής της Χ.Α Ηλίας Παναγιώταρος: «Η Χρυσή Αυγή έχει επικοινωνία με δεκάδες μητροπολίτες ανά την Ελλάδα οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα την Χρυσή Αυγή και το έργο της».

Υπάρχουν φυσικά και οι «ασυγκράτητοι» δεσποτάδες σαν τον Αμβρόσιο που από τον βούρδουλα που είχε στα χέρια του  την εποχή που ήταν χωροφύλακας, και γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή, πέρασε στο να κρατάει «αγιασμένα» βιβλία απ’ την μελέτη των οποίων κατέληξε σε θεόπνευστα κηρύγματα του τύπου ότι η ναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου μπορεί να γίνει η «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πολίτη».
Εδώ να σημειώσουμε ότι ο «άγιος» Καλαβρύτων έχει την πλήρη στήριξη του αρχιεπισκόπου αφού ο Ιερώνυμος σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Α. Παπαχελά μας είπε ότι στις εκτιμήσεις του «ο Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιος δεν κάνει λάθος» και στο μόνο που διατύπωσε ενστάσεις είναι ο τρόπος που λέει τους σκοταδιστικούς ψαλμούς του.

Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ο Ιερώνυμος όσο και να προσπαθεί να καμουφλάρει τις ακραίες θρησκόληπτες απόψεις του και τον βαθύ αντικομμουνισμό του ελάχιστα διαφέρει από τα λεγόμενα των προκατόχων του της μετεμφυλιακής εποχής (Δείτε αυτό το βίντεο).

Μ’ όλα αυτά λοιπόν τα δεδομένα είναι ανούσιο να ασχοληθούμε ιδιαίτερα γιατί βρέθηκε ένας παπάς στην Τρίπολη στα πλαίσια επιμνημόσυνης δέησης για τους Φουντούλη – Καπελώνη ξέσπασε σε ένα παραλήρημα υπέρ του ναζιστικού μορφώματος ψάλλοντας μεταξύ άλλων:

«Δεόμεθα υπέρ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των συνεργατών αυτού όπως κύριος ο θεός συνεργήσει και καταβοδώσει το θεάρεστων αγώνα τους που δίδουν υπέρ της πίστεως και της πατρίδος». Δεν σταμάτησε  ο παπάς μόνο σ’ αυτό αλλά προχώρησε στο «ανάθεμα» όσων αγωνίζονται ενάντια στους ναζιστές οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τον παπά «υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια της φυλής»

 Ασχετο: Ενα παλιό αναρχικό σύνθημα έλεγε: "Οταν ο τελευταίος καπιταλιστής κρεμαστεί από τα έντερα του τελευταίου παπά, τότε ο λαός θα ευτυχήσει".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger