Home » , , » Φάουλ της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Φάουλ της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Από giorgis , Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 | 5:06 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Η υπερβολή ποτέ δεν έλειψε, ούτε λείπει από τον πολιτικό λόγο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα «χτυπήματα κάτω από την ζώνη», μεταξύ όσων θεωρούνται πολιτικοί αντίπαλοι. Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο και δεν εντυπωσιάζει κανέναν.

Όταν όμως τα υπονοούμενα που αφήνονται σε μια τέτοια αντιπαράθεση εστιάζονται αναπόδεικτα στην ηθική ακεραιότητα ενός ατόμου είναι προβληματικό. Και αναφερόμαστε στα τουιταρίσματα που υπήρξαν μετά την πρόσφατη παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε εκπομπή της τηλεόρασης του Αλαφούζου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης έκανε μια σωστή παρέμβαση, λησμονώντας προφανώς την φράση που έγραφε ο Σαίξπηρ στον «Εμπορο της Βενετίας»: «Για τους σκοπούς του ο Διάβολος μπορεί να απαγγείλει ακόμα και την Αγία Γραφή».

Ο Σκάι και τα συμφέροντα που υπηρετεί, ακροβατούν μεταξύ στήριξης της μνημονικής ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και κριτικής στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί παρουσιάζει παλινωδίες στην εφαρμογή της πολιτικής που επιβάλλουν ντόπιοι πλουτοκράτες και ξένοι κηδεμόνες του αστικού κράτους.
Εφτασε μάλιστα στο σημείο να πιθανολογεί κυβερνητική ανάμιξη όταν δέχτηκε επίθεση από φιλάθλους του Ολυμπιακού το κτίριο του Φαλήρου όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του. 

Το να προβάλλει δηλαδή, ο Σκάι την πρόεδρο του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και την δριμύτατη κριτική που ασκεί στο κόμμα της Κουμουνδούρου είναι κάτι το αναμενόμενο. Όπως επίσης είναι επόμενο ΜΜΕ που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακυκλώνουν τα λεγόμενα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Πόσο θεμιτό είναι όμως η πρώην πρόεδρος της βουλής να εκφράζεται τόσο απαξιωτικά, αφήνοντας αιχμές, ότι πιθανόν να χρηματίζεται ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc για να εκφράζει τις απόψεις που διατυπώνει;

Το ισχυριζόμαστε αυτό γιατί η φράση της Ζ. Κωνσταντοπούλου «Οσα κι αν είναι τα λεφτά …», είναι διφορούμενη. Από κάποιους μπορεί να εκληφθεί ότι ο Κ. Βαξεβάνης έχει υπόγειες συναλλαγές με την Ν.Δ, ενώ σε διαφορετική ανάγνωση  μπορεί να θεωρηθεί ότι η πολιτική τοποθέτηση που έχει επιλέξει ο εκδότης του  Hot Doc συμβάλει στην αύξηση της κυκλοφορίας του περιοδικού του και στην αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας του.

Όσες ενστάσεις και να έχει κανείς για την για την πολιτική μεταστροφή του Κ. Βαξεβάνη –που τυχαίνει να τον γνωρίζω προσωπικά αρκετές δεκαετίες- είναι ανήθικο να του απευθύνεται μ’ αυτές τις εκφράσεις. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Ζ. Κωνσταντοπούλου διέπραξε ένα μεγάλο φάουλ, άσε που δεν είναι στην κουλτούρα της αριστεράς να αντιμετωπίζουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους μ’ αυτό τον τρόπο.

Υ.Γ Πλεονασμός να πω ότι βρισκόμαστε σε διαμετρικά αντίθετα πολιτικά στρατόπεδα απ’ αυτά που υπηρετούν Κωνσταντοπούλου – Βαξεβάνης. Η τοποθέτηση όμως της πρώην προέδρου της βουλής μου έφερε ασυναίσθητα στο μυαλό την φράση «Άξιος ο μισθός του», που για όσους παραμένουμε στο κομμουνιστικό κίνημα ξέρουμε που παραπέμπει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

4 Ιουνίου 2016 στις 2:37 π.μ.

ο βαξεβανης σχολιαζει μια συμπεριφορα των μμε που εχει πλεον θεσμοθετηθει. τα μεσα καλουν τους φιλους τους. επισης (η περιπτωση μας) τα μεσα καλουν τους εχθρους των εχθρων τους (με την εννοια οτι ο συριζα δεν εχει κερδισει ακομα την αποδοχη των καναλαρχων)
απο την αλλη ενα μικρο κομμα δικαιολογειται να πηγαινει οπου καλειται γιατι δεν εχει δικα του μεσα
(η φραση "οσα και αν ειναι τα λεφτα" μοιαζει υπερβολη αλλα να σκεφτει κανεις την ταμειακη διαφορα αν το μεσον παρεμενε ανεξαρτητο)

4 Ιουνίου 2016 στις 2:06 μ.μ.

Επιλεκτικές "ευαισθησίες" έχεις υπογράφοντα το άρθρο "Γ.Γ."
Από τη μια επιτρέπεις στα αμφιβόλου χρηματοδότησης και κινήτρων παιδάκια του Σπάρτακου να διασύρουν το Σαράντο Καργάκο και μάλιστα προβάλλεις τη λάσπη που του έριξαν κι από την άλλη λες ότι "κάνει φάουλ" η Κωνσταντοπούλου επειδή λέει το προφανές για τον υπ'αριθμόν 2 γκαιμπελίσκο του Σύριζα, το Βαξεβάνη που σιγά μην υπερασπίζεται τη συμμορία Τσίπρα "για την ψυχή της μάνας του".
Είναι άθλιο "Γ.Γ." να επικαλείσαι την "ηθική της Αριστεράς" όταν ΕΣΥ ΔΙΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΩΝ.
Κρείττον το σιγάν αφού δεν έχεις τη συναίσθηση ότι εκτίθεσαι...

4 Ιουνίου 2016 στις 5:41 μ.μ.

El Carnicero Rojo Και μόνο που εκφράζεσαι έτσι για τους αγωνιστές συντρόφους του "Σπάρτακου" μου δίνεις την αίσθηση ότι είσαι εντελώς κακοπροαίρετος ή συνειδητός προβοκάτορας. Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση περιττεύει.

4 Ιουνίου 2016 στις 8:12 μ.μ.

Είμαι "κακοπροαίρετος ή συνειδητός προβοκάτορας" απέναντι στους "αγωνιστές συντρόφους του Σπάρτακου" τη στιγμή που οι ΙΔΙΟΙ χαρακτηρίζουν ως ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ;;;;
Σύμφωνα με τους "συντρόφους" που υπερασπίζεσαι ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ & ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ "ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ" ενώ όπως οι ίδιοι γράφουν εμμέσως πλην σαφώς, έπραξε άριστα ο Σημίτης που παρέδωσε τον Οτσαλάν στις αμερικανικές και τουρκικές μυστικές υπηρεσίες!
Σε παραπέμπω στο άρθρο http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_592.html όπου ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ!!!

Απλά, Γιώργη πάσχεις από την ασθένεια από την οποία πάσχουν πολλοί αριστεροί ΟΛΩΝ των τάσεων και μαντριών της Αριστεράς:
Νομίζεις πως όποιος βάζει την ταμπέλα "αριστερός"-"κομμουνιστής"-"διεθνιστής"-"προοδευτικός" είναι ΑΥΤΟΜΑΤΑ ηθικός, άγιος και καλών προθέσεων ό,τι κι αν κάνει στην πραγματικότητα.
Γι'αυτό έχουν αλώσει την Αριστερά πράκτορες, λαμόγια, κομπλεξικοί, αρχομανείς ακόμη και χομπίστες μεγαλοαστοί που ιδίως τα τελευταία 6 χρόνια μας οδηγούν από ήττα σε ήττα, σε προδοσίες, σε φάμπρικες τύπου ΜΚΟ έως στο τέλος και τον αφανισμό του λαού μας.
Αυτή η "ασθένεια" Γιώργο επιτείνει την έλλειψη δημοκρατικότητας αλλά και αποτελεσματικότητας της Αριστεράς (απέναντι στο καθεστώς), οδηγεί τις λαικές μάζες σε απογοήτευση και μακροπρόθεσμα στην ακροδεξιά ενώ παράλληλα παράγει φαινόμενα κυβερνητισμού & γενιτσαρισμού τύπου Τσίπρα-Σύριζα.

Να ασχολούνται οι "αγωνιστές συντρόφους του Σπάρτακου" με ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ "ΕΣ" ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ και να δημοσιεύσουν τις πηγές χρηματοδότησής τους και όχι να κοιτάνε να κάνουν πολιτική ως προβοκάτορες στιγματίζοντας άδικα άτομα όπως ο Καργάκος και λυσσώντας με θέσεις για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ θα είχαν.
ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΥΣΙΑ ή ΕΚΟΥΣΙΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΒΕΡΤΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.
Ας επιλέξουν τί είναι: έλληνες κομμουνιστές ή τούρκοι εθνικιστές. Μέχρι τότε κακώς τους υπερασπίζεσαι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger