Home » , » Οι Γάλλοι αμφισβητούν έμπρακτα το μονοπώλιο της κρατικής βίας. - Αγρια επεισόδια στο Παρίσι (Βίντεο)

Οι Γάλλοι αμφισβητούν έμπρακτα το μονοπώλιο της κρατικής βίας. - Αγρια επεισόδια στο Παρίσι (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 | 3:11 μ.μ.


Οι πληροφορίες που μας έρχονται αυτές τις ώρες για το ποια είναι η κατάσταση στην Γαλλία, θέλουν το λαϊκό ξέσπασμα ενάντια στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ και στο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα που προωθεί καθημερινά να αυξάνονται και να παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυναμική με την Γαλλία να παρουσιάζει εικόνα «παράλυσης».

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε το ρεπορτάζ της Μαρίας Δεναξά για την τηλεόραση του Mega. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε απ’ αυτό είναι ότι για πρώτη φορά ένας ευρωπαϊκός λαός αμφισβητεί τόσο έντονα το κρατικό μονοπώλιο της βίας.
Το να κατεβαίνουν οι μπάτσοι στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν για το «κλίμα μίσους εναντίον τους», από πολίτες νομίζουμε ότι είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά. (Σημειωτέον ότι το συνδικάτο των μπάτσων αναφέρει ότι 350 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες μέρες από τους διαδηλωτές).

Εντυπωσιακό κι αυτό που γράφει η ίδια δημοσιογράφος στην παρουσία της στο twitter. Ότι δηλαδή οι διαδηλωτές φώναζαν στους αστυνομικούς «να παραδοθούν». Τους θεωρούν δηλαδή σαν στρατό εναντίον τους και τους αντιμετωπίζουν με λεξιλόγιο που παραπέμπει σε πραγματικές μάχες.

«Αγρια επεισόδια σημειώθηκαν και χτες», τονίζει στην ανταπόκριση της η Μ. Δεναξά, ενημερώντας μας ταυτόχρονα για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί συνέπεια των συνεχιζόμενων απεργιών, ενώ από αύριο έχουν προγραμματιστεί καινούργιες διαδηλώσεις στην Γαλλία η οποία εδώ και σχεδόν δυο μήνες βιώνει μια εκρηκτική κατάσταση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger