Home » , , » Α. Μαρτίνης: Απ' τον τσαμπουκά και την αυθαιρεσία στους εργαζόμενους ... κατηγορούμενος για τεράστιες μίζες

Α. Μαρτίνης: Απ' τον τσαμπουκά και την αυθαιρεσία στους εργαζόμενους ... κατηγορούμενος για τεράστιες μίζες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 17 Μαΐου 2016 | 4:04 μ.μ.


Ηταν το … μακρινό 2009 όταν σε ανάρτησή μας γράφαμε για τις «φιλεργατικές» επιδόσεις του προέδρου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Αντρέα Μαρτίνη.
Αναφέραμε ότι αν και αυτό το νοσοκομείο είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, θησαυρίζει με την ανοχή της κυβέρνησης, αντιμετωπίζοντας την υγεία ως εμπόρευμα, με τον Α. Μαρτίνη ο οποίος το διεύθυνε να έχει επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα όπως είχε καταγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), όταν εργαζόμενοι ζήτησαν από τον πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν», Α. Μαρτίνη να χορηγήσει τις ελάχιστες μισθολογικές αυξήσεις στους εργαζόμενους του «Ντυνάν», για το 2008/2009, που αποφάσισε με διαιτησία ο ΟΜΕΔ, αυτούς τους απάντησε με τσαμπουκά: «Εάν θέλετε αυξήσεις, θα έχετε και απολύσεις». Και έτσι έγινε.  Όταν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους η αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», υπό την προεδρία Μαρτίνη ήταν άμεση. Μέσα σε μια βδομάδα απέλυσε έξι εργαζομένους.

Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Από την σημερινή ειδησεογραφία λοιπόν, μαθαίνουμε ότι ο συγκεκριμένος τύπος που αντιμετώπιζε με αυταρχισμό και αυθαιρεσία τους εργαζόμενους, που προχωρούσε σε μισθολογικές περικοπές και απολύσεις για να «ρίξει» το εργατικό μισθολογικό κόστος του νοσοκομείου έχει σε βάρος του εισαγγελικό ένταλμα  για υπόθεση κακουργηματικής απάτης. Συγκεκριμένα κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος)  για μία υπόθεση "μίζας" ύψους 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο Α. Μαρτίνης από γερμανική εταιρεία για προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού υλικού, ώστε να εξασφαλίσει την προμήθεια αυτή.

Χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι;

Η παρακάτω εικόνα κάνει τον γύρο του διαδικτύου


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger