Home » , , » Ο Χατζηνικολάου "ξεπλένει" Καρατζαφέρη

Ο Χατζηνικολάου "ξεπλένει" Καρατζαφέρη

Από giorgis , Τρίτη 12 Απριλίου 2016 | 12:23 π.μ.

Του Γ. Γ.

Καλεσμένο στην τηλεοπτική του εκπομπή έχει σήμερα τον Γ. Καρατζαφέρη, ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Δεν θα σχολιάσουμε τις επιλογές για τους καλεσμένους του που κάνει ο εκδότης δημοσιογράφος. Δεν μας πέφτει λόγος σ’ αυτό.  Μ’ αυτή την αφορμή όμως θυμηθήκαμε την αποκάλυψη που είχε κάνει η εφημερίδα που διευθύνει ο Χατζηνικολάου και η οποία έφερνε τον τότε πρόεδρο του ΛΑΟΣ να διώκεται για τρία κακουργήματα που είχαν σχέση  σε φερόμενες μίζες που είχε πάρει σε σκάνδαλο με εξοπλιστικά προγράμματα και συγκεκριμένα σε σύμβαση αγοράς ελικοπτέρων Super Puma το 2000.

Πρωτοσέλιδα και με πηχυαίους τίτλους τότε η Realnews είχε αναδείξει το θέμα το οποίο ανακύκλωσαν όλα τα ΜΜΕ ανάμεσα στα οποία και τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Ο σχολιασμός ο δικός μας του γεγονότος ήταν –ως συνήθως- σε άλλο μήκος κύματος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Γράφαμε, λοιπόν, τότε: Δεν μπορεί να ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη αυτής της ιστορίας και αν κρατάει στα χέρια του κρυφά χαρτιά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για να εκβιάσει πολιτικούς του αντιπάλους και τελικά να βγει «πεντακαθαρίδης»

O Καρατζαφέρης που αυτή την στιγμή κατηγορείται για τρία κακουργήματα θα δεχθεί να πάει σαν πρόβατο σε σφαγή; Δεν κρατάει στο χέρι του κρυφούς άσσους που μπορεί να βάλουν φωτιά στο αστικό πολιτικό σκηνικό τους οποίους θα χρησιμοποιήσει για να εκβιάσει και να πέσει στα μαλακά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει; Ερωτήματα που προς το παρόν δεν έχουν απάντηση.

Ε, την απάντηση την πήραμε τέλη Δεκέμβρη 2015, όταν ο Καρατζαφέρης βρέθηκε να απολογείται στην αστική δικαιοσύνη. Το έπαιξε … Κινέζος, τα έριξε όλα στην λογίστρια του που έχει πεθάνει και η συνέχεια … η αναμενόμενη. Ολοι οι ισχυρισμοί του έγιναν δεκτοί από την έδρα του δικαστηρίου, του αναγνωρίστηκε ο πρώην έντιμος βίος του και του επιβλήθηκε έτσι για «τα μάτια» μια καταδίκη για ένα πλημμέλημα. (Κρίθηκε ένοχος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, που αφορά ποσόν 1.650.000 ευρώ, που είχε καταθέσει σε  Off shore εταιρεία του).
Του επιβλήθηκε  ένας  χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή, πρόστιμο 10.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 18 μήνες.

«Λάδι» δηλαδή ο τύπος και τώρα ο Χατζηνικολάου  του δίνει βήμα για να προβάλλει το νέο ακροδεξιό μόρφωμα του. Υπήρξε "ανάλαφρη"αναφορά  για την εμπλοκή σ’ αυτό το σκάνδαλο του Καρατζαφέρη για το οποίο κάποτε αφιέρωνε πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα του, χωρίς να επιμείνει ιδιαίτερα ο Χατζηνικολάου. Περασμένα ξεχασμένα. Κάποια στιγμή θα γίνουν εκλογές το ακροδεξιό κατασκεύασμα θα διαφημίσει την "πραμάτεια" του, επιδιώκοντας να αποκτήσει ψηφοφόρους -στην προσπάθεια του να αποκτήσει κοινοβουλευτική παρουσία- και ο Χατζηνικολάου είναι επιχειρηματίας ΜΜΕ. Οπότε ...

Ολοκληρώνοντας να πούμε ότι θα είναι πλεονασμός να ξανααναφέρουμε στην λειτουργία της αστικής «δικαιοσύνης» καθώς και στο ρόλο των δημοσιογράφων που σήμερα αντιμετωπίζουν σαν «αξιοσέβαστους» συνομιλητές αυτούς που χτες έφτυναν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger