Home » , , , » Οι μαθητές γράφουν για την έκθεση του Κώστα Μπαλάφα: "Το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941-1944)"

Οι μαθητές γράφουν για την έκθεση του Κώστα Μπαλάφα: "Το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941-1944)"

Από Δημήτρης Δαμασκηνός , Σάββατο 9 Απριλίου 2016 | 10:27 π.μ.

 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων

Εδώ υπάρχει ένας λαός τρανταχτός

Σε πείσμα όσων παρασιωπούν τους αγώνες του λαού μας κατά τους χρόνους της Αντίστασης εναντίον των Ιταλών και Γερμανών Ναζιφασιστών, διοργανώθηκε στην πόλη μας τον μήνα Μάρτιο η -ιστορικά και καλλιτεχνικά- άρτια έκθεση του σπουδαίου ανθρωπιστή φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα: «Το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941-1944)» που την επισκέφτηκαν πάνω από 3.000 Χανιώτες! Ανάμεσα τους υπήρχαν περισσότεροι από 800-1.000 μαθητές σχολείων κυρίως της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως εκπαιδευτικός που εργάζομαι στο 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων συνόδευσα στην πύλη Sabbionara μερικά τμήματα του σχολείου μου και τα ξενάγησα στην έκθεση. Το συμπέρασμά μου είναι πως αυτές οι διδακτικές επισκέψεις που αφορούσαν τη σύγχρονη νέα ελληνική ιστορία άξιζαν τον κόπο να γίνουν, γιατί πέρα από την επαφή των μαθητών με μια ολόκληρη εποχή που ουσιαστικά δε διδάσκεται στη Μέση Εκπαίδευση και γι” αυτό τους είναι σε γενικές γραμμές άγνωστη, αρκετές φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα επέδρασαν συναισθηματικά στην ευαίσθητη, νεανική ψυχή, την τόσο πλούσια σε επιθυμίες και όνειρα, την «ψυχόπιασαν» δηλαδή, την συγκίνησαν πραγματικά με έναν βαθύ και ουσιαστικό τρόπο.

Καρπός αυτής της δραστηριότητας είναι τα παρακάτω σημειώματα με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις των μαθητών από την ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger