Home » , , » Μπλέξαμε με μεσίτες που παρουσιάζονται σαν κυβερνήτες.

Μπλέξαμε με μεσίτες που παρουσιάζονται σαν κυβερνήτες.

Από giorgis , Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 | 12:52 μ.μ.

Του Γ.Γ.

«Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αυτή γεννά την αδικίαν, αυτή τρέφει την κακουργίαν, αυτή φθείρει σώματα και ψυχάς. Αυτή παράγει την κοινωνικήν σηπεδόνα».

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, - «Οι Χαλασοχώρηδες»

Κάναμε εισαγωγή, μ' αυτό το κείμενο του Παπαδιαμάντη με την ευκαιρία ότι ο μεγάλος αυτός Έλληνας λογοτέχνης γεννήθηκε σαν σήμερα στις 4 Μάρτη του 1851. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν «πέτρα πάνω στην πέτρα» είναι αυτοί οι … μεσίτες, που παριστάνουν τους κυβερνήτες της .. «δεύτερης αριστερής κυβέρνησης».
Και η πλάκα είναι ότι καμαρώνουν κι όλας που ξεπουλάνε κάθε ίχνος κρατικής περιουσίας και ό,τι έχει απομείνει αν θυμηθούμε τα λεγόμενα του Τσίπρας στον Χατζηνικολάου πριν μερικές μέρες που «καμάρωνε» γιατί η κυβέρνησή του έκανε τόσες ιδιωτικοποιήσεις κρατικής περιουσίας όσες δεν μπόρεσαν να κάνουν όλες οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.
Αλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτογνωσία αφού δημόσια αποδέχτηκε ότι διακατέχεται από «μια μικρή οίηση που καταφέρνει να γίνει πρωθυπουργός στα σαράντα».

Όπως διαβάζουμε σήμερα σε ιστοσελίδα του ΔΟΛ έχει μπει στα σκαριά «Νέο κύμα παραχώρησης αεροδρομίων με το "υπερ-ΤΑΙΠΕΔ"». Και γίνεται ποιο συγκεκριμένο το δημοσίευμα: Στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα διαχειρίζεται το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και θα χρηματοδοτεί μέσα από τα έσοδά του το χρέος, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το ασφαλιστικό σύστημα, μεταφέρεται η τύχη των υπόλοιπων αεροδρομίων που παραμένουν στο κράτος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να εισπράττει επενδυτικό ενδιαφέρον για τους αερολιμένες της Χίου, της Πάρου και της Καλαμάτας, για τα οποία η αγορά θεωρεί ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως αεροδρόμια-«μπουτίκ», κατά το πρότυπο που θα εφαρμόσει στους αεροσταθμούς της Μυκόνου και της Σαντορίνης η κοινοπραξία Fraport - Slentel.

Κι φυσικά όταν διαβάζεις «επενδυτικό ενδιαφέρον» της «αγοράς» δεν σημαίνει τίποτε άλλο ότι οι γύπες ντόπιοι και ξένοι «μυρίστηκαν» ότι έχουν το ελεύθερο να κατασπαράξουν ότι δημιούργησε με τις αιματηρές θυσίες του ο ελληνικός λαός και έχει απομείνει ακόμα κρατική περιουσία από τις ιδιωτικοποιήσεις που προηγήθηκαν.

Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο. Η ανάρτησή μας που τιτλοφορείται «Ό,τι ως αντιπολίτευση ο Τσίπρας είχε καταγγείλει ως "έγκλημα", "ξεπούλημα" και "μερκελισμό", τώρα, τα μετατρέπει σε εφαρμοσμένη πολιτική - Θυσιάζουν στον μνημονιακό βωμό Αεροδρόμια», είναι απολύτως κατατοπιστική.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger