Home » , , » Δ. Ψαρράς: «1922 -2016. Συγκρότημα Λαμπράκη». Ολόκληρη η δημοσιογραφική έρευνα

Δ. Ψαρράς: «1922 -2016. Συγκρότημα Λαμπράκη». Ολόκληρη η δημοσιογραφική έρευνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 | 11:15 π.μ.

Ο ορισμός της σωστής ερευνητικής δημοσιογραφίας είναι το περιεχόμενο του ένθετου της «Εφημερίδας των Συντακτών» που επιμελήθηκε ο Δημήτρης  Ψαρράς και έχει τίτλο: «1922 -2016. Συγκρότημα Λαμπράκη».

Πλήθος τα ιστορικά στοιχεία που συνέλεξε και μας παρουσιάζει ο πολύ καλός δημοσιογράφος στο πόνημα του για τον βρόμικο ρόλο που έχει παίξει στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας για σχεδόν ένα αιώνα το δημοσιογραφικό συγκρότημα Λαμπράκη.

«Ο Δημήτριος και εν συνεχεία ο Χρήστος Λαμπράκης αντιλαμβάνονταν τις εφημερίδες τους ως κεντρικά όργανα ενός ιδανικού κόμματος που πασχίζει για τα συμφέροντα των οικονομικών και πνευματικών ελίτ της χώρας», μας γράφει εισαγωγικά ο Δημήτρης Τρίμης και αυτό το συμπέρασμα του το τεκμηριώνει παραθέτοντας ιστορικά γεγονότα και καταστάσεις.

Θεωρούμε σημαντικό αλλά και επίκαιρο αυτό το θέμα. Για πρώτη φορά το συγκρότημα φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα, με τον ισχυρό άντρα του Σταύρο Ψυχάρη να βρίσκεται μπροστά σε δικαστικές περιπέτειες μετά την δίωξη που του ασκήθηκε εναντίον του για τον τρόπο που έλαβε δάνεια ώστε να αποκτήσει την ιδιοκτησία του ΔΟΛ.

Την Τρίτη στην βουλή κατά την συζήτηση για την δικαιοσύνη και την διαφάνεια –αν κρίνουμε από τις τηλεοπτικές δηλώσεις του Α. Φλαμπουράρη-  το ενδεχόμενο κάποια «άπλυτα» του ΔΟΛ να ‘ρθουν στην επιφάνεια από τον αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος είναι κάτι περισσότερο από πιθανό.

Όπως και να έχει όμως, εμείς θεωρούμε πάρα πολύ ουσιαστική και ενδιαφέρουσα την σχετική δημοσιογραφική δουλειά που έκανε ο Δ. Ψαρράς και αφού η εφημερίδα των Συντακτών δεν την παρέθεσε στην ιστοσελίδα της το κάνουμε εμείς.

1 Η γέννηση μιας σκιώδους αυτοκρατορίας

2. Η κίτρινη δημοσιογραφία του Ιδιώνυμου

3 Γιατί χαίρεται το «Βήμα» και χαμογελούν τα «Νέα»

4 Αντίσταση έξω, δωσιλογισμός μέσα

5 Και Πλαστήρας και Παπάγος

6 Ολίγη βία και ολίγη νοθεία

7 Ενωση Κέντρου ή διάλυση Κέντρου;

8 Η κληρονομιά τεσσάρων άρθρων

9 Χούντα είναι, ας περάσει

10 Τα θαύματα της Μεταπολίτευσης

11 Με ποιον να πάει και ποιον ν’ αφήσει

12 Οι άνθρωποι της σκιάς βγαίνουν στο φως

Βιβλία – άρθρα

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger