Home » , » Εντείνεται ο πόλεμος του καθεστώτος της Αγκυρας απέναντι στους Τουρκικούς λαούς

Εντείνεται ο πόλεμος του καθεστώτος της Αγκυρας απέναντι στους Τουρκικούς λαούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 | 5:20 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογάν

Εδώ και πάνω από δυο μήνες η κυβέρνηση της Αγκυρας με στρατιωτικές και παραστρατιωτικές ένοπλες δυνάμεις έχει ξεκινήσει έναν αδυσώπητο πόλεμο ενάντια στους λαούς που κατοικούν στην Νοτιοανατολική Τουρκία., σπέρνοντας τον θάνατο. Περικυκλώνουν ολόκληρες κατοικημένες περιοχές, στερούν την πρόσβαση στους πολίτες από τα απολύτως απαραίτητα, προχωρούν σε επίγειους και εναέριους βομβαρδισμούς δημιουργώντας εκατόμβες θυμάτων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Τουρκικής κυβέρνησης μέχρι τώρα περίπου 700 «τρομοκράτες» έχουν δολοφονηθεί, μόνο στην περιοχή Σουρ της πόλης Ντιαρμπακίρ. Και αυτά τα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος δεν έχουν τέλος. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Νταβούτογλου είναι ξεκάθαρες: Το τουρκικό καθεστώς δεν θα σταματήσει τις δολοφονικές επιθέσεις του μέχρι την παντελή εξάλειψη της «τρομοκρατίας». Και το αποτέλεσμα αυτών των δηλώσεων το βλέπουμε στο γεγονός ότι ολόκληρες πόλεις έχουν μετατραπεί σε πόλεις-«φαντάσματα» με την εσωτερική μετανάστευση συνεχώς να εντείνεται.

Την στιγμή, μάλιστα που γράφονται αυτές οι γραμμές τα ΜΜΕ της Τουρκίας μεταδίδουν ότι άλλοι 9 πολίτες έχουν χάσει την ζωή τους εξ αιτίας αεροπορικού βομβαρδισμού που δέχτηκε πολυκατοικία στην πόλη Τζιτζίρε. Η μαρτυρική αυτή πόλη δέχεται καθημερινά την κτηνωδία του Τουρκικού κράτους με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόλις πριν λίγες μέρες, τριάντα περίπου τραυματίες από αεροπορικούς βομβαρδισμούς που είχαν εγκλωβιστεί στο υπόγειο πολυκατοικίας, παρ' όλες τις δραματικές εκκλήσεις τους, το κράτος δεν επέτρεψε την διέλευση ασθενοφόρων, για να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική βοήθεια, με αποτέλεσμα εφτά απ’ αυτούς να χάσουν την ζωή τους.

Τις προθέσεις του καθεστώτος της Αγκυρας τις διαπιστώνουμε και από την σημερινή κυνική δήλωση του Νταβούτογλου ότι όχι μόνο θα ενταθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των «τρομοκρατών», αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις που μέχρι σήμερα δεν έχουν δεχθεί την βαρβαρότητα της τουρκικής κυβέρνησης.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στις περιοχές του Κουρδιστάν στις αστικές πόλεις της Τουρκίας η τρομοκρατία που ασκεί το καθεστώς παίρνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις. Ηδη διώκονται ποινικά χιλιάδες διανοούμενοι και δημόσια πρόσωπα γιατί υπέγραψαν μια επιστολή καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει τον πόλεμο ενάντια στους λαούς της Τουρκίας.

Οποια φωνή αντιδράει στην βαναυσότητα της κυβέρνησης αρχικά λιντσάρεται λεκτικά από τα δημοσιογραφικά τσογλάνια που σιτίζονται από τα ελεγχόμενα από το καθεστώς ΜΜΕ και μετά κινείται εναντίον τους ποινική διαδικασία. Παραστατικό είναι το παράδειγμα του ποδοσφαιριστή Ντενίζ Νακί. Στην διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα έκανε με το χέρι του, στο οποίο υπήρχε τατουάζ με την λέξη «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», το σήμα της νίκης, απευθυνόμενος στους θεατές του αγώνα. Αμέσως του στερήθηκε η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορία για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο δήλωση του Ερντογκάν ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Τουρκία έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του «σουλτάνου» η Τουρκία έχει ανάγκη ενός Τουρκικού τύπου πολιτεύματος, όπως το εννοεί φυσικά αυτός. Είναι φανερές οι σκοπιμότητες του Ερντογάν, που εξάλλου ποτέ δεν τις έκρυψε. Επιδιώκει με την τρομοκρατία, με την μαζική χειραγώγηση της τουρκικής κοινής γνώμης να φέρει τα επιθυμητά γ’ αυτόν αποτελέσματα σε δημοψήφισμα που προγραμματίζει. Το «Πολίτευμα τουρκικής μορφής» σημαίνει ότι ο ίδιος θα αποκτήσει υπερεξουσίες σε μια απόλυτα ελεγχόμενη απ’ αυτόν κυβέρνηση.

Ολοκληρώνοντας δεν πρέπει να προσπεράσουμε το γεγονός ότι σήμερα η Τουρκία έχει την αμέριστη υποστήριξη από ΝΑΤΟ, Ε.Ε και Αμερική. Ο προφανής λόγος είναι ότι χρησιμοποιείται για τα νέα γεωπολιτικά σχέδια που υλοποιούνται στην περιοχή, με βασική περίπτωση τα γεγονότα στην Συρία. Αλλά σ’ αυτό το θέμα θα επανέλθουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger