Home » , » Ο Ν. Μπογιόπουλος για το αγροτικό ζήτημα (Ηχητικό)

Ο Ν. Μπογιόπουλος για το αγροτικό ζήτημα (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 | 9:47 μ.μ.

Το ηχητικό που παραθέτουμε είναι από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσιάζει ο Νίκος Μπογιόπουλος μαζί με τον Μανώλη Κοττάκη.
Ακούμε, λοιπόν, τον κομμουνιστή δημοσιογράφο, να επικαλείται επίσημα στοιχεία διεθνών οργανισμών από τα οποία προκύπτει ότι ενώ την δεκαετία 2003 – 2013 οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις  στην Ε.Ε μειώθηκαν κατά τέσσερα εκατομμύρια την ίδια ώρα αυξήθηκαν οι μεγαλοτσιφλικάδες γιατί η μέση καλλιεργούμενη έκταση αυξήθηκε κατά 38%!

Επί της ουσίας δηλαδή και σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ στόχος της Ε.Ε είναι να μειωθεί ο αγροτικός πληθυσμός και η αγροτική παραγωγή να συγκεντρωθεί στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοτσιφλικάδων.

Σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται τα τελευταία χρόνια και η ελληνική πολιτική όσο αφορά τον αγροτικό τομέα.


Σχετικά με την σημερινή συνάντηση εκπροσώπων κάποιων αντιπροσώπων αγροτικών συλλόγων με τον Α. Τσίπρα, απ΄την ιστοσελίδα της «ΚΟΝΤΡΑ» αντιγράφουμε:

Κοροϊδεύει τους αγρότες ο Τσίπρας

Τα περιβόητα 25 μέτρα που πρότεινε ο Τσίπρας στους εκπροσώπους αγροτικών μπλόκων με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία μια κακότεχνη συρραφή αόριστων υποσχέσεων για την «ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα», χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα. Οι αγρότες αυτό το ξέρουν πολύ καλά. Η κυβέρνηση έφτιαξε ένα «κούφιο» πακέτο απευθυνόμενη κυρίως στους μη αγρότες, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εχθρικό κλίμα για τους αγρότες, με προπαγάνδα καθαρά γκεμπελίστικη.

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, ο Τσίπρας πρότεινε μόνο κάποια κλιμακωτή εφαρμογή των φοροεισπρακτικών μέτρων, ώστε η τελική εφαρμογή να φτάσει στο 2021, αντί για το 2019. Κι αυτό ήταν γνωστό, αφού το δούλευε μέρες τώρα η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, μέσω διαρροών.

Ομως, για το 2016 (και αναδρομικά για το δεύτερο εξάμηνο του 2015) δεν προτάθηκε στους αγρότες τίποτα διαφορετικό από αυτό που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου. Ενα εφιαλτικό χαράτσι 722 εκατ. ευρώ.

Σ' αυτά πρέπει να προστεθούν τα 260 εκατ. ευρώ επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη», καθώς και ο νέος φορολογικός εφιάλτης. Και τα δύο είναι έτοιμα και θα πάρουν το δρόμο της υλοποίησης, αν οι αγρότες εγκαταλείψουν τα μπλόκα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:41 μ.μ.

Και αφού οι αγροτικές κινητοποιησεις δεν πλαισιωνονται απο αντιστοιχες της εργατικής τάξης και δεν βρισκουν αποδοχή και αλληλεγγυη ευκαιρία να κάνουν τις κλασικες γαργαρες τους οι γραφειοκρατες (αυτοί που βλέπουν όπου τους συμφερει αγωνιζομενο λαό)

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:20 μ.μ.

Θα πλαισιωθούν από αντιγραφειοκράτες και αλληλέγγυους αγωνιστές που βλέπουν την σκιά τους και την περνάνε για μπόι. Από εκείνους που
έχουν υπερεπαναστατική ρητορική και κάνουν απεργίες διαρκείας αλλά χωρίς απεργούς, χωρίς γενικές συνελεύσεις των εργατών, και τρέμουν στην ιδέα να πάρουν οι ίδιοι οι εργάτες την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Από αυτούς που φοβούνται και συκοφαντούν τους οργανωμένους αγώνες και θεοποιούν το αυθόρμητο, το ξέσπασμα, χωρίς συνέχεια. Από εκείνους που στις απεργίες παίρνουν άδεια από τον εργοδότη και έτσι τα έχουν καλά με όλους και ιδίως με την τσέπη τους. Από εκείνους που θεοποιούν τις μορφές πάλης και όχι το πλαίσιο των αιτημάτων και την ανάγκη οργάνωσης και μαζικοποίησης των αγώνων. Από εκείνους που περιφρονούν και αηδιάζουν με την ανάγκη περιφρούρησης της διαδήλωσης ή της απεργίας στις πύλες των εργοστασίων και στους καταπέλτες των πλοίων παίζοντας ξύλο με τους μπράβους της εργοδοσίας και τα ΜΑΤ και γι' αυτό εμφανίζονται (οι σιγουρατζήδες) με φραπέ στο χέρι στο Σύνταγμα μιλώντας για "παρελάσεις του ΠΑΜΕ".

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:38 μ.μ.

9,20
Δεν ειχαμε καταλαβει οτι η εξεγερση των "μικρομεσαιων" ειχε αυτό το αντι-καπιταλιστικό περιεχομενο που της αποδιδεις.
Και τα αλλα για τις μορφες πάλης και το πλαισιο των αιτηματων πολυ θολό. Γτ κατι ειπατε για αγροτες χωρις μπλοκα (αυτοι οι δυστυχεις αν και ενδεοχομενως να διαθετουν τρακτερ δεν βρισκονται κοντα στους κυριους οδικους αξονες παθε - εγνατια αρα στερουνται μορφων πάλης) οι οποιοι δεν επρεπε να βρισκονται στην συναντηση με τον τσιπρα. Για να μιλαμε λοιπον για το συνολο της αγροτιας και όχι μονο για αυτούς των "στρατηγικών κόμβων".

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:41 μ.μ.

Και πανελλαδικό παναγροτικό φορουμ αναλογικης εκπροσωπησης και των 500 000 χιλιαδων αγροτων.
Τους πραγματικά "μικρους" αγροτες τους ξεκληριζουν οι γραφειοκράτες δηθεν φίλοι τους. Για να δουμε ποιος θέλει να τους διασπάσει τωρα.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:52 μ.μ.

ΒΚ: Για τα αίσχη του ΚΚΕ, για τα παζάρια με τον Κουρουμπλή και τις συμμετοχές στους διαλόγους για τα δώρα του Μπούτα στον Τσίπρα, δε θα γράψετε τίποτα; Ετσι θα περάσουν οι αθλιότητες των τσιρακιών του καπιταλισμού;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger