Home » , , » "Περίεργο" δημοσίευμα για ενδεχόμενο προβοκάτσιας από παρακρατικούς μηχανισμούς

"Περίεργο" δημοσίευμα για ενδεχόμενο προβοκάτσιας από παρακρατικούς μηχανισμούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 | 5:50 μ.μ.

Επειδή οι καιροί είναι «πονηροί» και όλη η κοινωνία είναι σε αναβρασμός εξ αιτίας του αντιασφαλιστικού εκτρώματος που προωθεί η κυβέρνηση, ας μην περάσουμε ασχολίαστο ένα θέμα που περιέχεται στο σημερινό περιοδικό «Επίκαιρα» και μάλιστα με «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα.

Εκεί λοιπόν διαβάζουμε ότι  «Στήνουν προβοκάτσια στις αντιδράσεις για το ασφαλιστικό. Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για γενικευμένη αναταραχή από παρακρατικούς μηχανισμούς».

Κάποιες παρατηρήσεις αρχικά. Το δημοσίευμα υπογράφει ένας αποτυχημένος εκδότης ο Σπύρος Τρίψας. (Το δημοσιογραφικό σινάφι γνωρίζει την τύχη που είχε η εφημερίδα που διεύθυνε «Ελλάδα Αύριο», τους απλήρωτους δημοσιογράφους που άφησε όταν έριξε λουκέτο στο εκδοτικό του εγχείρημα, τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τις επαφές του με τον Τάσο Πάλλη…). Καθώς επίσης και  την αποτυχημένη πολιτική του διαδρομή, από την Ν.Δ. υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές με το κόμμα του Π. Καμμένου.

Επίσης όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει προβολή θέματος στο εξώφυλλο περιοδικού αν δεν έχει την έγκριση του εκδότη του. Και εκδότης στα «Επίκαιρα» είναι ο Ηλίας Λιβάνης, ένας «βαμμένος» «προεδρικός» απ’ τα πιό δεξιά στελέχη του κυβερνητικού κόμματος και υποψήφιος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Β’ Αθήνας.

Εχουν την σημασία τους αυτές οι επισημάνσεις αλλά καλύτερα να επικεντρωθούμε στο δημοσίευμα. Μας γράφει, λοιπόν, ο Σπύρος Τρίψας ότι «στα αστυνομικά γραφεία εκφράζονται φόβοι ότι οι γνωστοί παρακρατικοί μηχανισμοί, που πήραν μπρος από τις πρόσφατες εξελίξεις, σε πλήρη συνεννόηση με εξωθεσμικά κέντρα θα επιχειρήσουν να στήσουν προβοκάτσια με αφορμή τις λαϊκές κινητοποιήσεις».  Ο σχεδιασμός των «γνωστών παρακρατικών μηχανισμών» σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα είναι να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση  και αν «μάλιστα ληφθούν υπόψη οι φωνές που ισχυρίζονται ότι οι ακραίοι ευρωπαϊκοί κύκλοι πότε δεν "κατάπιαν"» την παρουσία της αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, τότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο θα εξυπηρετούσε η ανατροπή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Με την πρώτη ματιά το δημοσίευμα φαίνεται να είναι ένα γελοίο εγκεφαλικό κατασκεύασμα και ανάξιο σχολιασμού. Είναι δυνατόν οποιαδήποτε κυβέρνηση να γνωρίζει την ύπαρξη «παρακρατικών μηχανισμών» και να μένει απαθής στην λειτουργία τους, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα; Δεν στέκει στην λόγική.
 Ισως  όμως μπουν και δεύτερες σκέψεις σε κάποιον που γνωρίζει πώς λειτουργεί η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, παίρνοντας  υπ’ όψιν του και την σημερινή συγκυρία. Οψόμεθα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2016 στις 2:26 μ.μ.

Μάλλον σαν ανακοίνωση του ιδίου βαθέως κράτους
μοιάζει το οποίο φοβάται τις κινητοποιήσεις
και θέλει να τις βαφτίσει παρακρατικές όπως έκανε
ο Τσίπρας στις κινητοποιήσεις
του Ιουλίου και τους ξένους συλληφθέντες γκραφιτάδες.

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2016 στις 2:36 μ.μ.

2.
Παρακρατικός είναι ένας μηχανισμός που εκπορεύεται απο το κράτος.
Οπότε πως η ελ.ας φοβάται τους παρακρ. μηχανισμούς..
Αφού το κράτος είναι το παρακράτος δια ορισμού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger