Home » , » Προβολή ταινίας στα Χανιά: Θάνατος στη Βενετία (1970)

Προβολή ταινίας στα Χανιά: Θάνατος στη Βενετία (1970)

Από Δημήτρης Δαμασκηνός , Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 | 1:33 π.μ.

Δελτίο Τύπου

[...] Τα παιδιά ξέρουν καλά 
ότι το αδύνατο 
είναι η πιο ωραία λύση...                                                                                                                            
(Τάσος Λειβαδίτης, Τα μοναχικά βήματα)

Ο πολιτιστικός σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ"  συνεχίζοντας τον δεύτερο κύκλο των προβολών του κινηματογραφικού αφιερώματος στον φημισμένο ιταλικό κινηματογράφο με τον γενικό τίτλο: "Μικρά Αριστουργήματα Μεγάλων Ιταλών Σκηνοθετών", θα προβάλλει στα Χανιά την Κυριακή, 24/01/2016 στις 8.00 μ.μ. στη γνώριμη αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23) την ταινία: "Θάνατος στη Βενετία" (1979) του Λουκίνο Βισκόντι.

Πριν την ταινία θα παρουσιάσει μια σύντομη εισήγηση για το σπουδαίο μυθιστόρημα του Τόμας Μάν: "Θάνατος στη Βενετία" και τους συμβολισμούς του η εκπαιδευτικός Νάγια Πιέρρου.

Περίληψη: Ένας Γερμανός συνθέτης φθάνει για ανάπαυση στην Βενετία. Μια απροσδόκητη συνάντηση θα αλλάξει τη ζωή του δραματικά, ανήμπορος ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Η βασανιστική ιστορία ενός ανθρώπου παθιασμένου με την ιδανική ομορφιά. Αριστουργηματική ταινία βασισμένη σε νουβέλα του Τόμας Μαν, όπου ο κεντρικός χαρακτήρας βασίζεται στην προσωπικότητα του συνθέτη Γκούσταβ Μάλερ. Mεγάλο Eιδικό Bραβείο Eικοσιπενταετίας του Φεστιβάλ Kαννών 1971. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger