Home » , » Λαθρεμπόριο με το ISIS και τα ψέματα του Ερντογάν

Λαθρεμπόριο με το ISIS και τα ψέματα του Ερντογάν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 | 12:18 π.μ.

Του Σεϊτ Αλντογάν

Εδώ και 3 χρόνια οι καταγγελίες για τις σχέσεις της Τουρκίας με το ISIS είχαν φτάσει στα ύψη. Ιδιαίτερα στο ζήτημα του λαθρεμπορίου πετρελαίου. Με την κατάρρευση του ρωσικού αεροπλάνου η Ρωσία έφερε στην ημερήσια διάταξη του κόσμου για άλλη μία φορά τις σχέσεις της Τουρκίας με το ISIS και τις οικονομικές πηγές του.

Ο Ερντογάν έξαλλος και βρισκόμενος σε αμηχανία άστραφτε και βρόνταγε ότι όλα αυτά είναι συκοφαντίες και ότι η Τουρκία ποτέ δεν είχε σχέση με λαθρεμπόριο καυσίμων με το ISIS. Και όχι μόνο αυτό. Προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι «εάν αποδειχθεί εγώ θα παραιτηθώ. Εάν δεν αποδειχθεί θα παραιτηθεί ο Πούτιν;»

Καταρχήν το ζήτημα αυτό δεν ξεκίνησε με τα λεγόμενα του Πούτιν. Γι’ αυτό το ζήτημα εκατοντάδες άρθρα γράφτηκαν στον τουρκικό τύπο αλλά και επανειλημμένες φορές έγινε θέμα στον διεθνή τύπο. Είναι γνωστό σ’ όλη την κοινή γνώμη ότι όχι μόνο τα παιδιά του Ερντογάν αλλά και πολλοί απ’ το περιβάλλον του μέσα σε μερικά χρόνια έγιναν δισεκατομμυριούχοι. Η απολογία του Ερντογάν θυμίζουν περισσότερο κάποιον που προσπαθεί να γράψει με το δάκτυλο στο νερό.

Με τις εξελίξεις στη Συρία η Αμερική και οι ιμπεριαλιστικές χώρες της Δύσης έσπευσαν να υποστηρίξουν τον Ερντογάν απέναντι στη Ρωσία όμως η προσπάθειά τους είναι μάταιη γιατί ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση δεν ξεβρομίζει με διπλωματικές υποστηρίξεις που φανερά έχουν πολιτικούς σκοπούς. Καταρχήν διαψεύδονται μόνοι τους.

Πρόσφατα, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του State Department, Mark Toner εάν ο Ερντογάν και η οικογένειά του έχουν καμία σχέση με το ISIS. Ο ίδιος δημοσιογράφος επεσήμανε ακόμα ότι ο γιος του Ερντογάν ποτέ δεν έχει δουλέψει αλλά παρόλα αυτά έχει γίνει δισεκατομμυριούχος. Ο Toner αρνήθηκε να δεχτεί την αλήθεια, απλά είπε το εξής: «Για να είμαστε ειλικρινείς ερευνούμε κι εμείς κάποια πράγματα. Όμως η Τουρκία μας πρόσφερε τη βάση Ιντζιρλίκ. Δουλεύουμε με την τουρκική κυβέρνηση για να κλείσουμε 98 χιλ. μήκους των συνόρων με τη Συρία». Η απάντηση αυτή δεν χρειάζεται καθόλου σχόλιο. Είναι φανερό ότι υπάρχει μία αμοιβαία κάλυψη λόγω των υπηρεσιών που προσφέρει η Τουρκία στην Αμερική.

Στις αρχές Οκτώβρη 2014 στην αμερικάνικη γερουσία πραγματοποιήθηκε μία συνέλευση με θέμα: «Η στρατηγική νίκη εναντίον του ISIS». Στη συνέλευση αυτή συζητήθηκαν έντονα το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και ISIS και ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής John Kerry ομολόγησε ότι η Τουρκία αποτελεί μία από τις χώρες που παίρνει πετρέλαιο απ’ το ISIS. Ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Dick Durbin είχε ρωτήσει ευθέως στον Kerry: «το ISIS σε ποιες χώρες πουλάει πετρέλαιο;». Η απάντηση του Kerry είναι σαφής: «Ίσως στις χώρες που συνορεύουν με την Συρία. Ή στην Τουρκία, ή στο Λίβανο ή στα νότια».

Στην ίδια συνέλευση ο Ed Markey τόνισε ότι «η Τουρκία έγινε δεξαμενή πετρελαίου του ISIS που βγάζει καθημερινά 1-3 εκατομμύρια δολάρια και αυτό σημαίνει 300 εκατομμύρια  έως 1 δις το χρόνο. Γι’ αυτό μιλήστε μας λίγο για την Τουρκία». Ο Kerry δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες λέγοντας «τις λεπτομέρειες μπορώ να μοιραστώ μαζί σας σε μία κλειστή συνεδρίαση των ΜΜΕ». Ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης, Ed Markey, που είχε αναλάβει τη θέση του Kerry όταν έγινε υπουργός είχε δηλώσει ότι «είναι απαράδεκτο η Τουρκία να αποτελεί πηγή χρημάτων για το ISIS».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πέρα απ’ τον Πούτιν και το Ιράν και το Ιράκ ανακοίνωσαν ότι η Τουρκία είναι πελάτης ISIS. Ο πρόεδρος εξαγωγής πετρελαίου, φυσικού αερίου και χημικών προϊόντων του Ιράν, Hasan Tacik, δήλωσε ανοικτά ότι η Τουρκία προμηθεύεται πετρέλαιο απ’ το ISIS: «Το ISIS καθημερινά πουλάει στην Τουρκία 700.000 – 800.000 βαρέλια πετρέλαιο στη μισή τιμή». Ενώ το ίδιο είπε και ο Muvaffak Rubai, πρώην σύμβουλος της εθνικής ασφάλειας του Ιράκ, «το ISIS τους τελευταίους 8 μήνες πούλησε πετρέλαιο στην Τουρκία αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι έμποροι του πετρελαίου αγοράζουν με τη συναίνεση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας».

Η εφημερίδα Al Araby Al ja deed έγραψε ότι ένας συνταγματάρχης των Μυστικών Υπηρεσιών του Ιράκ εξήγησε λεπτομερώς ότι το πετρέλαιο μπαίνει στην Τουρκία απ’ τα τελωνεία Τουρκίας-Ιρακινού Κουρδιστάν και απ’ το τελωνείο Ibrahim Halik. Επίσης και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αυτών των τελωνείων παραδέχτηκαν το εμπόριο. Ακόμα και η τουρκική εφημερίδα Sozcu γράφει ότι «το πετρέλαιο πάει πρώτα στην πόλη Zaho, 88 χιλιόμετρα ανατολικά και καθημερινά μπαίνουν 70-100 βυτία. Πάνω στα σύνορα παίρνουν το φορτίο οι τούρκοι οδηγοί και το πηγαίνουν στην Τουρκία. Αυτό το λαθραίο πετρέλαιο από 3 πετρελαϊκές εταιρίες εξάγεται στο Ισραήλ, στην πόλη Asdod, απ’ τα λιμάνια Mersin, Dortyol, Ceyhan».

Όλα αυτά δεν είναι αβάσιμες κατηγορίες και έχουν δημοσιευτεί δεκάδες στοιχεία, που το αποδεικνύουν Ο Ερντογάν μέχρι τώρα δεν έχει δώσει καμία απάντηση στο ερώτημα του Πόθεν Έσχες της οικογένειας του. Η εταιρία του γιου του Bilal Erdogan, BMZ μέσα σε δύο χρόνια απέκτησε αρκετά δεξαμενόπλοια. Μπορεί ο Ερντογάν και η κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα δρομολόγια αυτών τα τελευταία δύο χρόνια;

17 Δεκέμβρη 2014 έσκασε ένα μεγάλο σκάνδαλο στην Τουρκία. Πολλά εκατομμύρια βρέθηκαν στα σπίτια τεσσάρων υπουργών και των παιδιών τους. Στα σπίτια ενός Γενικού Διευθυντή μιας Τράπεζας, γραφειοκρατών, βιομηχάνων βρέθηκαν πολλά εκατομμύρια μέσα στα κουτιά των παπουτσιών και δημοσιεύτηκαν βίντεο που αποδείκνυαν το μέγεθος του σκανδάλου. Πρωταγωνιστής ήταν ο γιος του Ερντογάν. Ο Ερντογάν πάλι είχε πει πως του ρίχνουν λάσπη, παρόλο που όλες οι εργαστηριακές έρευνες έδειχναν τη γνησιότητα των στοιχείων.

Αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν έχει κινήσει δικαστικές διαδικασίες ενάντια 900 ατόμων ή υπηρεσιών, ΜΜΕ κ.λπ. με την κατηγορία της προσβολής στην οικογένειά του και στον ίδιο.
Κάποιος ψεύτης έλεγε στην παρέα του: «Έχω φτιάξει ένα κερί που φωτίζει ακόμα και τη μέρα. Ο φίλος του απάντησε: «Κάτσε περίμενε. Μόλις θα γίνει ξημέρωμα θα τελειώσουν και τα ψέματά σου»». Για τον Ερντογάν ξημέρωσε και το κερί του δεν φωτίζει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Δεκεμβρίου 2015 στις 2:43 μ.μ.

Ταγίπ, παραιτήσου να ξεμπερδεύουμε με την πάρτη σου!! Ουστ ρε!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger