Home » » 7 Δεκέμβρη 1944. Αγγλοι προστατεύουν δοσιλόγους απάνθρωπους βασανιστές του Ελληνικού Λαού, που είχανε συνεργασθεί με τους Γερμανούς κατακτητές

7 Δεκέμβρη 1944. Αγγλοι προστατεύουν δοσιλόγους απάνθρωπους βασανιστές του Ελληνικού Λαού, που είχανε συνεργασθεί με τους Γερμανούς κατακτητές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 | 9:54 π.μ.

 Έκκληση του ΕΑΜ στους πρέσβεις των συμμάχων χωρών στις 7 Δεκέμβρη 1944

«Προς τους Πρεσβευτάς της Αγγλίας, Σοβιετικής Ένωσης, Αμερικής και Γαλλίας.

Προς το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Σε συνέχεια της χθεσινής μας έκκλησης, με την οποία σας καθιστούσαμε γνωστή την απροκάλυπτη επέμβαση του Στρατηγού κ. Σκόμπυ στα εσωτερικά της Ελλάδας που αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή του αντιφασιστικού αγώνα, σας καταγγέλλουμε σήμερα τα ακόλουθα:

1) Στο κτίριο της Ειδικής Ασφάλειας (οδός 3 Σεπτεμβρίου και Δεριγνύ) ήταν συγκεντρωμένοι όλοι οι απάνθρωποι βασανιστές του Ελληνικού Λαού, που είχανε συνεργασθεί στον καιρό της Γερμανικής Κατοχής ανοιχτά με τους επιδρομείς. Ανάμεσα σ’ αυτούς βρισκότανε και χωροφύλακες της Ειδικής Ασφάλειας απ’ την Κρήτη, γνωστότατοι στο μαρτυρικό αυτό νησί για τα όργια και τις θηριωδίες τους. Τη στιγμή που επρόκειτο να αφοπλισθούν απ’ τον αγωνιζόμενο λαό της Αθήνας, Άγγλοι στρατιώτες με τανκς επενέβησαν χτες το πρωί και τους πήραν από τα χέρια του Λαού δήθεν για να τους προστατέψουν. 
Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στον Πειραιά. Άγγλοι στρατιώτες μετέφεραν την περασμένη Δευτέρα στο Μέγαρο Βάττη, όπου διαμένουν οι ίδιοι, εξοπλισμένους αξιωματικούς και χωροφύλακες με την ίδια πρόφαση να τους προστατέψουν. Χθες τους εξαπέλυσαν εναντίον του Λαού του Πειραιώς. Όταν ο Λαός τους εκυνήγησε οι Άγγλοι στρατιώτες τους πήραν υπό την προστασία τους, με τον προφανή σκοπό να τους εξαπολύσουν και πάλιν εναντίον του Λαού.

2) Στη σχολή των Ευελπίδων με την προστασία των Άγγλων στρατιωτών εξοπλίζονται άνδρες των ταγμάτων ασφαλείας του Ράλλη και της φασιστικής οργάνωσης Χ, που φυσικά θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του Ελληνικού Λαού.

3) Από χθες 6 Δεκέμβρη Αγγλικά αεροπλάνα πολυβολούν τον Ελληνικό Λαό που ύστερα από τα δολοφονικά πλήγματα που δέχτηκε απ’ τις οργανωμένες δυνάμεις των φασιστών και εγκληματιών πολέμου, αγωνίζεται τώρα για να προστατεύσει τη ζωή του, τις ελευθερίες και τη Λαϊκή Κυριαρχία, από τις ίδιες εκείνες ορδές που χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί εναντίον του. Στην Καισαριανή είναι πάρα πολλά τα θύματα από τους εναέριους αυτούς πολυβολισμούς.

4) Αγγλικά τανκς υποστηρίζουν ενεργά στην Καισαριανή τις επιχειρήσεις που διεξάγει η Ορεινή Ταξιαρχία, οι χωροφύλακες, οι δολοφόνοι των ταγμάτων Ασφαλείας του Κουίσλιγκ Ράλλη, που αποφυλακίσθηκαν επίτηδες για το σκοπό αυτό από το στρατόπεδο Γουδί, όπου είχαν κλειστεί μετά από την απελευθέρωση της Αθήνας. 
Επίσης Αγγλικά τανκς γυρίζουν στους δρόμους της Αθήνας και πολυβολούν ανυπεράσπιστους πολίτες ενώ στον Πειραιά αποβιβάζονται αραπάδες για να επιβάλουν στον περήφανο Ελληνικό Λαό με τη φωτιά και το σίδερο τη ματοβαμμένη κυβέρνηση του Παπανδρέου. Είναι αυτά ελάχιστα από τα απειράριθμα παραδείγματα του πολέμου που άρχισαν τα βρετανικά στρατιωτικά τμήματα στο πλευρό των χωροφυλάκων και των ταγμάτων ασφαλείας του προδότη Ράλλη εναντίον του λαού.

Καταγγέλλοντας την κατάφωρη αυτή παραβίαση των διασυμμαχικών αποφάσεων και συμφωνιών της Τεχεράνης και Γκαζέρτας και τον στραγγαλισμόν κάθε έννοιας δικαίου και ελευθερίας, ζητούμε να επέμβετε αμέσως για να πάψει το πυρ των βρετανικών στρατευμάτων εναντίον του αγωνιζόμενου λαού. Να πάψουν οι Άγγλοι στρατιώτες να προστατεύουν τις συμμορίες των δοσίλογων και ν’ αποσυρθούν στους στρατώνες, γιατί ο Ελληνικός Λαός είναι αποφασισμένους να υπερασπισθεί με όλα τα μέσα τη ζωή και τις ελευθερίες του εναντίον οποιουδήποτε κινδύνου».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:32 μ.μ.

Να είχε φροντίσει το ΕΑΜ να μην υπογράψει τις Εγκληματικές συμφωνίες ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑΣ ωστε τον Οκτώβρη του 1944 την ώρα που υποχωρούσανε οι Γερμανοί να πάρουνε την εξουσία χωρίς να συμβεί τίποτα απο όλα αυτά. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει σε καμμία περίπτωση με αυταπάτες για Σοσιαλισμό με στάδια θεωριτικοποιώντας τον ΕΛΙΓΜΟ των Λαικών μετώπων έχοντας απο το 1944 έτοιμο των Ευρωκομμουνιστικό δρόμο. Αλλου οι Προβοκάτσιες ενάντια στην ΕΣΣΔ και στους Μπολσεβίκους.

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:46 μ.μ.

Αλλά πως να μπορέσει ο Λαός να πάρει την εξουσία μέσα απο Πολιτικό Μέτωπο με τους Σβώλο Τσιριμώκο Μ.Κύρκο Πασαλίδη.....και στο ΚΚΕ Σιάντο Παρτσαλίδη Νεφελούδη. Και ενώ εγκλωβίσανε τον λαό μετά με Προβοκάτσια προσπαθήσανε να σπιλώσουνε την ΕΣΣΔ για να κρύψουνε τον Ευρωκομμουνισμό τους οι Αθλιοι.

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:02 μ.μ.

Θα είχανε δικαίωμα να κάνουνε κριτική στην ΕΣΣΔ αν τον Οκτώβρη του 1944 είχανε πάρει την εξουσία χωρίς τις Εγκληματικές συμφωνίες που υπόγραψε το ΕΑΜ με τους Αγγλους και κάνανε επέμβαση και δεν βοηθούσε η ΕΣΣΔ.Δεν είχανε την δυναυτότητα να έρθουνε εδώ για αυτό άλλωστε επιδιώξανε τις συμφωνίες. Ελιγμός σημαίνει την ωρα που φεύγουνε οι Γερμανοί παίρνω την εξουσία.

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:33 μ.μ.

Το 1942 η Κατοχική κυβέρνηση Ράλλη πρότεινε στους Γερμανούς να φτιάξει Ταγματα Ασφαλείας. ΑΑρνηθήκανε γιατί φοβηθκανε μη πάνε με τους Αγγλους. Το 1943 μετά την Συντριβεί στο Στάλιγκραντ το δεχτήκανε. Συμφωνούσανε και οι Αγγλοι. Ετσι λοιπόν η Αστική Τάξη διεξήγαγε ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ άσχετα απο τις διαφορές τους και τους Ελιγμούς. Πριν ακόμα την αποχώρηση των Γερμανών Αγγλικά πολεμικά ξεφορτώνανε όπλα στις ακτές της Αττικής για τα Τάγματα. Ας είχε πάρει τα μέτρα της η ηγεσία του ΕΑΜ ωστε να διεξάγη ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ όσο πλησίαζα η ώρα της απελευθέρωσης και να μην έδινε χρόνο στην αστική τάξη να φέρει στρατό να μας χτυπήσει.

7 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:58 μ.μ.

αν και αν ..........τωρα γινεται? μια απο τα ιδια με αλλο περιβαλλον

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:20 μ.μ.

6.58 Καθόλου μιά απο τα ίδια. Η Αιτία αυτής της Καταστροφής τότε ήτανε η θεωριτικοποίηση του ελιγμού των Λαικών μετώπων απο την ηγεσία Σιάντος Παρτσαλίδης Νεφελούδης. Μπες να διαβάσεις τη γράφουνε σε εκδήλωση του Συνασπισμού το 2008 για τα 40 χρόνια του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΎ.... Μόνοι τους λένε οτι δεν είχανε στόχο τον Σοσιαλισμό έχοντας τον Ευρωκομμουνιστικό δρόμο έτοιμο απο το 1943....... Το ΚΚΕ πάντως συμπεράσματα έβγαλε. Ποτέ πια Πολιτικό μέτωπο. Μόνο μέσα απο Λαική Συμμαχία σε ταξική βάση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger