Home » , » Αθλια, εμετική, φιλοκυβερνητική προπαγάνδα απ' το περιοδικό "Επίκαιρα"

Αθλια, εμετική, φιλοκυβερνητική προπαγάνδα απ' το περιοδικό "Επίκαιρα"

Από giorgis , Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 | 4:02 π.μ.

Του Γ. Γ.

Τέτοια άθλια, εμετική στην κυριολεξία, φιλοκυβερνητική προπαγάνδα όπως κάνει το περιοδικό «Επίκαιρα» είχαμε να συναντήσουμε από εποχής Απριλιανής χούντας και «Ελεύθερου Κόσμου» του μακαρίτη Κωνσταντόπουλου.

Και αν αυτή η προπαγάνδα βασιζόταν απλώς στην παραπληροφόρηση ή στην κατασκευή υποθετικών σεναρίων θα μπορούσε κάποιος να το προσπεράσει. Όταν όμως στηρίζεται πάνω στον πόνο δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που βλέπουν ότι «Ο Τσίπρας τους παίρνει τα σπίτια», όπως γράφει ο Γ. Δελαστίκ σήμερα στο «Πριν», είναι εξοργιστικό.

Σε ξεπερνάει να μπορείς να σχολιάσεις «κόσμια» το γεγονός ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο χιλιάδες συμπολίτες μας να βρεθούν άστεγοι γιατί έπεσαν στα τοκογλυφικά νύχια των τραπεζών και έχουν «κόκκινα δάνεια» και το περιοδικό του Λιβάνη σχεδόν να πανηγυρίζει. «Τα επενδυτικά κεφάλαια – τα αρπακτικά δηλαδή στα οποία θα καταλήξουν τα «κόκκινα δάνεια»- εμφανίζονται διατεθειμένα να ανοίξουν επιτέλους την κάνουλα της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας», μας γράφει σε ένα δισέλιδο που παρουσιάζει εντελώς αντεστραμμένη την πραγματικότητα.

Εντάξει, ο εκδότης του περιοδικού Ηλίας Λιβάνης είναι «βαμμένος» «προεδρικός» απ’ τα ποιο δεξιά στελέχη του κυβερνητικού κόμματος και υποψήφιος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Β’ Αθήνας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να κρατάει έστω κάποια προσχήματα. Να σεβαστεί δηλαδή τους χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ορατό το ενδεχόμενο να μείνουν στον δρόμο.

Είναι δυνατόν να τους λέει ότι ναι μεν οι "γύπες" -θα μιλήσουμε αναλυτικά γι' αυτούς στην επόμενη ανάρτησή μας- θα τους πετάξουν στον δρόμο αλλά αυτό γίνεται για το «καλό της εθνικής οικονομίας» όπως είναι το ουσιαστικό συμπέρασμα που προκύπτει από την ανάγνωση του άρθρου; (Το υπογράφει ο Γιάννης Συμεωνίδης αλλά όλοι στην «πιάτσα» ξέρουν ότι μεταφέρει τις απόψεις του εργοδότη του).

Δεν υπάρχει καθόλου τσίπα;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

1 Νοεμβρίου 2015 στις 3:38 μ.μ.

Να θυμίσω ότι από τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" ξεκίνησε η δημοσιότητα των "οικονομολόγων" και "δημοσιολόγων" για τον ..."λογιστικό έλεγχο του χρέους" και την περιώνυμη ΕΛΕ;
Μήπως και μόνο να απαιτούμε, να μιλάμε, έστω, για "τσίπα" από ακραιφνείς εκπροσώπους των πιο αντιδραστικών αστικών συμφερόντων τους ξεπλένει;

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2015 στις 4:50 μ.μ.

Προς Γ.Γ.
Είστε το ίδιοι συνένοχοι όσοι τόσο καιρό αβαντάρατε κάργα τα ρεμάλια του ΤΣΥΡΙΖΑ, σπέρνατε απατηλές προσδοκίες και παραμυθιάζατε τον κόσμο, κάνατε κριτική στο ΚΚΕ ότι κακώς εξισώνει τους Συριζοπασόκους με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο ενώ τάχα μου είναι αριστεροί και προοδευτικοί και θα πρέπει να συνεργαστεί μαζί τους, και σήμερα ξεπουλάτε ό,τι υποστηρίζατε τόσον καιρό και δίχως μισή αράδα αυτοκριτική υποκρίνεστε ξεδιάντροπα ότι τάχα "πεφτετε από τα σύννεφα" που οι ξεφτιλισμένοι απορτουνιστές "δεν έχουν τσίπα". Ώρα λοιπόν είναι να μάθει ο κόσμος τί σημαίνει "κεντροαριστερά", "οπορτουνισμός", "αριστερά του κεφαλαίου, του συμβιβασμού και της υποταγής", ποιοί και γιατί είναι αβανταδόροι της, και γιατί πάντοτε κάνει την πιο βρώμικη δουλειά του κεφαλαίου, εκείνη δηλ. που δεν μπορούν να κάνουν τα ξεφωνημένα τσιράκια. Αυτοί οι ξεφτιλισμένοι είναι οι "αριστεροί". Και έπεται συνέχεια. ΔΙΟΝΥΣΗΣ

1 Νοεμβρίου 2015 στις 5:56 μ.μ.

Μην γίνεσαι τόσο φαιδρός Διονύση. Είναι τόσο ολοφάνερα τα ψέματα σου που μόνο γέλιο προκαλούν. Οι αναγνώστες μας ξέρουν διαχρονικά την στάση του ιστότοπου μας. Εσύ μάλλον άλλο μπλοκ διαβάζεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger