Home » , » Μάγδα Φύσσα: "Χρυσαυγίτες. Τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών" (Βίντεο) - Bίντεο - ντοκουμέντο για τη λετουργία της Χρυσής Αυγής - Ηχητικό ντοκουμέντο για τα τάγματα εφόδου και την ιεραρχία της Χ.Α.

Μάγδα Φύσσα: "Χρυσαυγίτες. Τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών" (Βίντεο) - Bίντεο - ντοκουμέντο για τη λετουργία της Χρυσής Αυγής - Ηχητικό ντοκουμέντο για τα τάγματα εφόδου και την ιεραρχία της Χ.Α.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 | 3:26 μ.μ.

Συγκλονιστική ήταν και η δεύτερη μέρα της κατάθεσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα. Στο δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε στις αστυνομικές δυνάμεις για την ανοχή που έδειχναν στην δράση της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας ήρθε να προστεθεί και η καταγγελία της ότι φίλοι του Παύλου Φύσσα δέχθηκαν απειλές ακόμα και ξυλοδαρμούς από μέλη της ΧΑ και δήλωσε στην Πρόεδρο «ακόμα και τώρα που βρίσκονται εδώ απειλούν και εκβιάζουν».

Στο βίντεο που παραθέτουμε, ακούμε κάποια βασικά σημεία της κατάθεσης, ενώ το σημείο των λεγομένων της που προκάλεσα το χειροκρότημα του ακροατηρίου ήταν όταν αναφερόμενη στον Νίκο Μιχαλολιάκο τόνισε: «Ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει ότι είναι η σπορά των ηττημένων του 1945. Είναι ναζιστές. Αυτοί είναι. Είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών».

Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί και το οποίο σύμφωνα με την βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη δεν εξασφαλίζει «μια δίκαιη δίκη, σ αυτή την πολιτική δολοφονία» είναι ότι το δικαστήριο αποφάσισε ότι το οπτικοακουστικό υλικό, που δείχνει την εγκληματική δραστηριότητα της Χ.Α και τις ναζιστικές πρακτικές και απόψεις των μελών της θα προβληθεί όταν θα ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας, δηλαδή στο τέλος της δίκης και όχι σε κάθε στιγμή της δικαστικής διαδικασίας που αυτό χρειάζεται.

______________________________________


 Δείτε στο efsyn.gr το αποκαλυπτικό βίντεο που δεν προβλήθηκε σήμερα στο δικαστήριο του Κορυδαλλού. Μέσα στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, τα μέλη του τοπικού τάγματος εφόδου οργανώνουν, με επικεφαλής τον Πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, εγκληματική επίθεση. 

Όπως οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν η επίθεση θα τελεστεί μόνο κατόπιν εντολής της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα του Λαγού, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα εγκλήματα των Ταγμάτων Εφόδου γίνονται με την εντολή της κεντρικής ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης.


Αναλυτικά οι διάλογοι των χρυσαυγιτών κατά τη συνεδρίαση στη Νίκαια:

► Πατέλης: Να πω λίγο κάτι; Θα έρθουν κάποια μηνύματα σε συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα. 

Αν πάρω το O.K. από τον Λαγό. Αν δεν το πάρω, δεν το κάνουμε. Αν πάρω το Ο.Κ., θα έρθει σε όλους σας.

Θα πάμε σαν πραγματικοί πολίτες... καθόλου Χρυσή Αυγή, ειδικά και τέτοια. Θα πάμε για να ψωνίσουμε.

Δε θα γίνει αυτό σαν Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να το εκδώσουν από πάνω, από τα κεντρικά.

► Άγνωστος: Σαν τον Άγιο Παντελεήμονα;

► Πατέλης: Δεν έγινε τέτοιο θέμα. Στον Άγιο Παντελεήμονα έγινε άλλο παιδιά, ήταν άλλες οι περιστάσεις, ήταν άλλα τα... 

► Άγνωστη: Δεν μπορούμε σαν χριστιανοί να πάμε;

► Πατέλης: Όχι.

► Άγνωστη: Να πάμε σαν ομάδα.

► Πατέλης: Αφήστε να σας πω πού θέλω να καταλήξω.  Εγώ θα το θέσω το θέμα να πάμε σαν Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουμε εκεί πέρα τον τόπο. Απλά σαν ασφάλεια ρε παιδί μου.

Αν πάμε σαν Χρυσή Αυγή, υπάρχει περίπτωση να πέσουν νούμερα, τηλεφωνήματα και μες τον κόσμο να μην αφήσουν τα παιδάκια και τις κυρίες να κάνουν το...

► Άγνωστος: Θα πέσει φόβος.

► Πατέλης: Οχι παιδιά δεν είναι εκεί τόσο το θέμα μας. Έαν σκάσουν τίποτα με αμάξια, οτιδήποτε είναι αυτό, δεν με ενδιαφέρει τί είναι και γίνει συμπλοκή εκεί, ο κόσμος θα φύγει από την εκκλησία και θα πάει στο σπίτι του να κρυφτεί.

Εμείς θέλουμε τους χρυσαυγίτες στο δρόμο όχι στο σπίτι τους.

► Άγνωστος: Εγώ έχω να προτείνω κάτι άλλο. Να φτιάξουμε μία ομάδα επιφυλακής, έτοιμη.

► Πατέλης: Αυτό ήθελα να πω. Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά, τα οποία θα περιφρουρούμε.

Να κάνουμε ότι ψάλλουμε, να αγοράσουμε και τέτοια. Και μόλις δούμε το Ο.Κ. κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, από όλα και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα.

Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται.

► Άγνωστος: Ό,τι δεν κινείται, είναι μια χαρά;

► Πατέλης: Και πάλι σας λέω, αυτά είναι η θέση μου, δεν είναι η γραμμή. Τη γραμμή περιμένω να την πάρουμε. Υπάρχει η περίπτωση να μας πούνε ότι «ξέρετε κάτι; όχι απλά μην κάνετε τίποτα, πηγαίνετε σπίτι σας».

Και εσύ θα μου πεις «κάτσε ρε φίλε, εγώ σκεφτόμουν να πάω». Εγώ επειδή είμαι χρυσαυγίτης και εσύ και εσύ και εσύ και όλοι μας, έχουμε και κάποια πείρα.

Η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας, οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε. 

Εμένα αν μου πούνε πρέπει να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δεν μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος. Δεν είμαι αυτόνομος! Είμαι στη Χρυσή Αυγή. Εντάξει;

Οπότε ό,τι γραμμή πέσει, αυτή θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα. Κάντε το σταυρό σας, να έρθει το μήνυμα «ΝΑΙ». [γέλια]
____________________

Από την ιστοσελίδα του ρ/σ "Αθήνα 9,84" 
Ηχητικό ντοκουμέντο για τα τάγματα εφόδου και την ιεραρχία της Χ.Α.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που έχει αναρτηθεί με την είδηση ακούγεται ο κατηγορούμενος Νίκος Αποστόλου, ο οποίος συνομιλεί με μια φίλη του και σχολιάζουν τις αποκαλύψεις για τα τάγματα εφόδου, την επιχειρησιακή οργάνωση της Χ.Α. και την ιεραρχία της. Επίσης, αναφέρεται ότι, ο Ρουπακιάς μισθοδοτείται (τη συγκεκριμένη περίοδο) από τη ΧΑ με 600 ευρώ το μήνα.


Εν τω μεταξύ, για την Πέμπτη διεκόπη η δίκη της ΧΑ. Ολοκληρώνοντας την κατάθεση της η  μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, φανερά καταβεβλημένη και λίγο πριν κατέβει από το βήμα του μάρτυρα πέταξε μπουκάλι με νερό στον Γιώργο Ρουπακιά λέγοντας του "Για να με θυμάσαι...". 

Νωρίτερα, στην κατάθεση της δήλωσε μεταξύ άλλων: "Ήρθαν στο σπίτι μου και δολοφόνησαν το παιδί μου. Είναι μια εγκληματική οργάνωση και βρίσκεται στο κοινοβούλιο. Ήρθαν στο σπίτι μου και δολοφόνησαν το παιδί μου. Είναι μια εγκληματική οργάνωση και βρίσκεται στο κοινοβούλιο".

Απαντώντας σε ερώτηση για την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, με αφορμή βίντεο στο οποίο ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίζεται να δηλώνει πως είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45, είπε: "είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών".

«Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μετά τη δολοφονία συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Δεν είχαν περάσει 50 μέρες που πέρασε ένα τάγμα και βεβήλωσε το σημείο της δολοφονίας του γιου μου. 

Υποχρέωναν τους πολίτες να πάρουν τα έντυπά τους... Περνάνε κάτω από το σπίτι με μηχανές και τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής σαν να μας λένε "είμαστε εδώ, δεν φοβόμαστε". Δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα κι εμείς και οι δικηγόροι».

Με αφορμή το βίντεο που ζήτησε η πολιτική αγωγή να προβληθεί στο δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση και αναφερόμενη στη μεθοδολογία της Χρυσής Αυγής η κα Φύσσα είπε: «Δύο χρόνια δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο παρά μόνο με τη δολοφονία του γιου μου. Και από όλο το υλικό, από όλα τα στοιχεία, βλέπω πως τίποτα δεν γίνεται εάν δεν το πει ο αρχηγός. Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι η ιεραρχία. Είναι η ιδεολογία, είναι όλο αυτό που ονομάζεται Χρυσή Αυγή».

Η μάρτυρας επικαλέστηκε καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία από τη δικογραφία, στην οποία ο κατηγορούμενος Νικόλαος Αποστόλου, μιλώντας με μία γυναίκα, της αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Ρουπακιά πως είναι «γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δεν είναι κανένας τυχαίος». Στην ίδια συνομιλία, όπως είπε η μάρτυρας, ο Αποστόλου ζητά από τη γυναίκα αυτή να πάει να πει στη μάνα του να πετάξει τα όπλα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τον χαρακτήρα του γιου της, η μάρτυρας είπε: «Ο Παύλος εξελίχθηκε από ένας ώριμος έφηβος σ' έναν αξιόλογο άνδρα. Ασχολούνταν με τους άστεγους και γενικά με το φιλανθρωπικό κομμάτι. Όπου μπορούσε, βοηθούσε. Ήταν ένας άνθρωπος καθαρός. Ελεύθερο πνεύμα, με πολύ ωραίες ιδέες και ιδανικά».

Νωρίτερα, συνήγοροι της υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν για ερωτήσεις που απευθύνουν στην κα Φύσσα οι εκπρόσωποι της πολιτικής αγωγής, ενώ ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησε να μην αποκαλούν τον πελάτη του δολοφόνο.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες για προσπάθεια αποσυντονισμού της μάρτυρος από συνηγόρους της Χρυσής Αυγής. 

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη η οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger