Home » , » Ο Τσίπρας και το "ίδρυμα Κλίντον"

Ο Τσίπρας και το "ίδρυμα Κλίντον"

Από giorgis , Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 | 4:11 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Είναι σχεδόν καθιερωμένο στην Αμερική, όταν οι πολιτικοί εγκληματίες βρεθούν στα αζήτητα της πολιτικής ζωής να φτιάχνουν ένα «ίδρυμα», μια «εταιρία» ή ένα «σύλλογο» απ’ την μια για να συνεχίζουν τις παρασκηνιακές βρόμικες δραστηριότητες του και απ’ την άλλη για να τους αποφέρει εισόδημα.
Τα κατασκευάσματά τους αυτά  που  φαινομενικά έχουν αποστολή να … διδάξουν πνεύμα και ηθική, που θα έλεγε και ο  Βασίλης Αυλωνίτης, είναι μπακιροκοφτεία για τους ιδιοκτήτες τους και παράλληλα ιμάντες μεταβίβασης πολιτικών επιδιώξεων.

Η εισαγωγή αυτή για την επίσκεψη του Τσίπρα και των υπόλοιπων που παρευρέθηκαν (Γιάννα Αγγελοπούλου, Λούκα Κατσέλη, ΓΑΠ, Νίκος Παππάς και τύπων όπως οι Στίγκλιτς και Σόρος) στην συνάντηση που είχε ο έλληνας πρωθυπουργός με τον Κλίντον στο ομώνυμο «ίδρυμα».

Όπως ο αντιπρόεδρος του Αλ Γκορ που μαζί αιματοκύλησαν  τη Γιουγκοσλαβία με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, σκορπώντας τον όλεθρο σε ανθρώπους και περιβάλλον, ίδρυσε ένα σύλλογο «προστασίας του περιβάλλοντος» και έγινε πάμπλουτος από δωρεές και αμοιβές σε διαλέξεις παρουσιαζόμενος  «ακτιβιστής για το περιβάλλον», έτσι και ο Κλίντον έφτιαξε το δικό του «ίδρυμα».

Οι πραγματικές δραστηριότητες του «Ιδρύματος Κλίντον» είναι πολύ «σκοτεινές». Αυτό που έχει δει την δημοσιότητα (και απ’ την ίδια την ιστοσελίδα του «ιδρύματος) είναι ότι χρηματοδοτείται από κράτη  όπως Ουκρανία,  Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, κ.α και διεθνείς ολιγάρχες  όπως ο Ουκρανός Viktor Pinchuk.
Δεν φανταζόμαστε κανείς να πιστεύει ότι αυτή η χρηματοδότηση δίνεται για να κάνει το «μαγαζί» του Κλίντον … αγαθοεργίες.
Παράλληλα το «οικογενειακό ίδρυμα» επέτρεψε «στους Κλίντον να απαλλαγούν σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ από το φορολογητέο εισόδημα τους»  έγραψε η Αμερικανική εφημερίδα  The Washington Post.

Η επίσκεψη λοιπόν του Τσίπρα και της συνοδείας του  σ’ αυτό το κακόφημο κατασκεύασμα –που δεν έχει κανένα θεσμοποιημένο ρόλο- δεν είναι καθόλου τυχαία. Δείχνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός  έχει εντρυφήσει στα «άδυτα» της αστικής πολιτικής. Γνωρίζει ότι η ουσιαστική πολιτική δεν ασκείται σε κοινοβούλια και σε διεθνείς φανερές διαβουλεύσεις αλλά στο παρασκήνιο, μακριά απ’ τα μάτια των «κοινών θνητών». Ολες οι υπόλοιπες διαδικασίες είναι για να κρατούνται τα προσχήματα.

Υ.Γ. Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου είναι από την συνέντευξη τύπου που έδωσαν από κοινού όλες οι πολιτικές νεολαίες  στις 22 Νοέμβρη 1999 για να καταγγείλουν την άγρια αστυνομική καταστολή που είχε δεχθεί η πορεία  κατά την επίσκεψη του Κλίντον, στην Αθήνα.

Απεικονίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού τότε, και δίπλα του  ο Νίκος Σοφιανός, γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου  της ΚΝΕ .

Τότε φυσικά άλλη άποψη είχε για τον Κλίντον ο σημερινός Ελληνας πρωθυπουργός. Αλλά είναι η μοναδική φορά που ο Τσίπρας κάνει στροφή 180 μοιρών στις απόψεις του;

Οπότε γιατί να το κάνουμε θέμα;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:10 μ.μ.

http://www.festival4sce.org/2015/09/22/4%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/

28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:11 μ.μ.

Θα μας δωσεις μια πιστικη απαντηση κυριε ΓΓ γιατι οταν πριν ενα χρονο εμεις ξεσκεπαζαμε τη βρωμερη σοσιαλδημοκρατια
μας εκοβες κατα συροη τα σχολια;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger