Home » , » Κινήσεις προσέγγισης ΑΝΤΑΡΣΥΑ - "Αριστερής Πλατφόρμας";

Κινήσεις προσέγγισης ΑΝΤΑΡΣΥΑ - "Αριστερής Πλατφόρμας";

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Ιουλίου 2015 | 6:44 μ.μ.

Δεν θα πρέπει να περάσουμε ασχολίαστο το κείμενο που υπογράφει ο Παναγιώτης Σωτήρης, πανεπιστημιακός, στέλεχος  και υποψήφιος βουλευτής της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και δημοσιεύετε στην ιστοσελίδα iskra που εκφράζει τις απόψεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Π. Λαφαζάνη. Σ’ αυτό γίνεται ξεκάθαρο ότι εκφράζεται η άποψη στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να σχηματιστεί κοινό μέτωπο Πλατφόρμας, Ανταρσίας καθώς και άλλων πολιτικών δυνάμεων «πάνω στις διαχωριστικές γραμμές που ανέδειξε το ΟΧΙ και το ζήτημα της ρήξης με την ευρωζώνη». 

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Π. Σωτήρης εκφράζει προσωπικές απόψεις ή το κείμενο του έχει την έγκριση της ηγετικής ομάδας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Παραθέτουμε την παρέμβαση του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με δικές μας υπογραμμίσεις

 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΩΤΗΡΗ*

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας έζησε ίσως την κορυφαία στιγμή του. Σε μια τεράστια συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος ηλέκτρισε το πλήθος με την ομιλία του υπέρ του «ΟΧΙ», επικαλούμενος το στίχο του Κάλβου «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία». Δυστυχώς στη μακρά νύχτα της διαπραγμάτευσης με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επέδειξε ούτε αρετή ούτε τόλμη.

Η Δευτέρα 13 Ιούλη σηματοδότησε το τέλος του δρόμου τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα. Σε πείσμα της συντριπτικής λαϊκής ψήφου υπέρ του ΟΧΙ, παρά την εμφανή αποδοχή από μεγάλα τμήματα του λαού της ρήξης με την ευρωζώνη ως πιθανής λύσης, παρά την συσπείρωση ενός μεγάλου φάσματος αριστερών και προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων υπέρ της εξόδου από το «ατσάλινο κλουβί» της λιτότητας στην ευρωζώνη, ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν γρήγορα να υποκύψουν πλήρως στις απαιτήσεις των δανειστών.

Σε κατάσταση πανικού σε σχέση με οποιαδήποτε σκέψη για έξοδο από την ευρωζώνη, ανίκανοι να συνειδητοποιήσουν ότι η ελληνική κοινωνία ήταν παραπάνω από έτοιμη για μια τέτοια εξέλιξη, εντελώς απροετοίμαστοι τόσο για τον εκβιασμό της ΕΕ όσο και για την πιθανότητα του Grexit, ο Αλέξης Τσίπρας και όλη η διαπραγματευτική ομάδα δεν μπορούσε να προσφέρει καμιά αντίσταση στις προτάσεις των δανειστών.

Είναι εμφανές ότι ποτέ δεν πήραν το μάθημα της Κυπριακής τραγωδίας του 2013: εάν δεν αποδεχτείς το πρώτο πακέτο μέτρων που προτείνει η ΕΕ και δεν είσαι έτοιμος να βγεις από την ευρωζώνη, τότε θα υποχρεωθεί να αποδεχτείς το δεύτερο πακέτο μέτρων που θα είναι χειρότερο και σκληρότερο από το πρώτο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα καταστροφικό σύνολο δεσμεύσεων σε ένα επιθετικό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ακόμη πιο σκληρή λιτότητα και περικοπές, μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, παραπέρα περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, ανάκληση των όποιων νομοθετημάτων είχε προλάβει να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιβολή μιας ταπεινωτικής συνθήκης περιορισμένης έως ανύπαρκτης κυριαρχίας και μια πειθαρχική επιτήρηση από την ΕΕ.

Αντί για τον «έντιμο συμβιβασμό» που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, έχουμε μια ταπεινωτική ήττα και ένα ακόμη Μνημόνιο, εξίσου αυταρχικό και νεοφιλελεύθερο όπως τα δύο προηγούμενα που πυροδότησαν το τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας και αγώνων το 2010-12. Σήμερα, ο κίνδυνος είναι ταυτιστεί η ίδια η έννοια της Αριστεράς με την προδοσία και την πλήρη αποδοχή της λιτότητας. Αυτό το κόστος θα το πληρώσει ολόκληρη η Αριστερά.

Αυτό είναι το τέλος του δρόμου για την φιλοευρωπαϊκή Αριστερά. Είναι παραπάνω από σαφές ότι κάθε επιμονή στην ουτοπία ενός «καλού ευρώ» μπορεί μόνο να οδηγήσει στην δυστοπία του αυταρχικού νεοφιλελευθερισμού και της μειωμένης κυριαρχίας, στο θάνατο της δημοκρατίας. Η έξοδος από την ευρωζώνη, η παύση πληρωμών στο χρέος και η ανυπακοή στις συνθήκες της ΕΕ είναι αναγκαίες και αναπόφευκτες συνθήκες για οποιαδήποτε προοδευτική έξοδο από τη σημερινή κρίση.

Είναι ηθική υποχρέωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν ενάντια στα μέτρα εάν θέλουν έστω να σώσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια της Αριστεράς. Διαφορετικά, δεν θα διαφέρουν από τους βουλευτές των συστημικών κομμάτων που υπερψήφιζαν τα μνημόνια χωρίς καν να τα διαβάζουν. Θα είναι εξίσου εχθρικοί απέναντι στο λαό και τις δυνάμεις της εργασίας. Και δεν νόημα κανένας δισταγμός στο όνομα του να μείνει στη θέση της η αριστερή κυβέρνηση. Δεν είναι πλέον αριστερή κυβέρνηση και άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έχει δείξει τη διάθεσή του να αναζητήσει συνεργασία με τις συστημικές δυνάμεις και να κυβερνήσει σε συνεργασία μαζί τους.

Πάνω από όλα, τώρα είναι η ώρα για όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς που επιμένουν στο δρόμο της ρήξης, στο δρόμο του ΟΧΙ, εκτός και εντός ΣΥΡΙΖΑ, να πάρουν την πρωτοβουλία. Με θάρρος και τόλμη, χρειαζόμαστε ένα Αριστερό Μέτωπο πάνω στις διαχωριστικές γραμμές που ανέδειξε το ΟΧΙ και το ζήτημα της ρήξης με την ευρωζώνη. Και το χρειαζόμαστε τώρα, αφήνοντας κατά μέρος την παθολογία του σεχταρισμού και τις μικρο-ίντριγκες της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Χρειαζόμαστε τη σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων και των κινηματικών δυναμικών που μπορούν διαλεκτικά να ενσωματώσουν και ταυτόχρονα να υπερβούν την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ ως πλατιού μετώπου, την εμπειρία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως ενότητας των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων και τις εμπειρίες από τις ίδιες τις μορφές οργάνωσης του κινήματος. Η ελληνική κρίση άνοιξε ένα ιστορικό ρήγμα που διαπερνά την ελληνική κοινωνία και διαμόρφωσε τις συνθήκες για ένα νέο ιστορικό μπλοκ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να μεταφράσει αυτή την δυνατότητα σε πολιτική πράξη. Έχουμε την ιστορική ευθύνη να συγκροτήσουμε αυτή τη μετάφραση.

Το χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε το πνεύμα του ΟΧΙ και το πνεύμα της αντίστασης και της συλλογικής προσπάθειας αλλά και για να αποφύγουμε να αφήσουμε τις λαϊκές τάξεις σε μια κατάσταση σοκ, ταπείνωσης και απογοήτευσης. Γιατί εάν το αφήσουμε αυτό να συμβεί, δεν θα δούμε μόνο μια επιστροφή στον εξατομικευμένο αγώνα για επιβίωση αλλά και στην επανεμφάνιση των φασιστών στο προσκήνιο που ήδη σπεύδουν να παρουσιαστούν ως η μόνη δύναμη που παραμένει συνεπής στο ΟΧΙ.

Η 13 Ιούλη ήταν μια μέρα λύπης. Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το αίσθημα χαράς, θάρρους και αποφασιστικότητα που όλοι αισθανθήκαμε μετά το δημοψήφισμα. Εκεί είναι η πραγματική δύναμη.

Εκεί μπορούμε να βρούμε την ελπίδα.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Το μέλλον είναι μπροστά μας.

*Μετάφραση κειμένου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού Jacobin
στις 13/07/2015
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 73 σχόλια

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 7:06 μ.μ.

Το μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ!

ΟΜΩΣ τοπεριεχόμενό του είναι ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ: Η βαθιά διαχωριστική γραμμή του ΟΧΙ, είναι η εξής ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια, ΟΧΙ στην πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής αστικής τάξης ΙΣΑΜΕ ΤΩΡΑ!! Αυτό το "ίσαμε τώρα" ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

"Ισαμε τώρα" σημαίνει με απλά λόγια ότι το ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ του λαού και της εργατικής τάξης, ΔΕΝ απαντά (γιατί προφανώς έχει ΗΔΗ παρέλθει αυτό το ΟΧΙ χρονικά), ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΧΙ ΜΑΚΡΥΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗς ΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗς ελληνική αστικής τάξης! Πιο περογραφικά, μπορεί και ήδη το βλέπουμε εμβρυακά αυτό, ένα τμήμα της αστικής τάξης που ΔΕΝ την παλεύει εντός ευρώ και ΕΕ, να αποκτήσει ΓΡΑΜΜΗ ΠΛΕΥΣΗΣ που να λέει "έξοδος από ΕΕ και ευρώ σε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟ".

ΠΩΣ στέκονται απέναντι σε αυτή την προοπτική οι αριστεροί και οι κομουνιστές; ΠΩΣ το "έξω από την ΕΕ και το ευρώ του λαού" δεν θα μετατραπεί σε "έξω από την ΕΕ και το ευρώ ΥΠΟ την λογική ενός τμήματος της αστικής τάξης της χώρας";

Εκτιμώ ως συνεισφορά στο περιεχόμενο του ΜΕΤΩΠΟΥ ότι ΚΡΙΣΙΜΟ στοιχείο αυτού του περιεχομένου είναι το να αναπτύσσεται η λογική του εργατικού/κοινωνικού ελέγχου της παραγωγής σε συνδυασμό με την αντικαπιταλιστική/σοσιαλιστική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας" ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΑ!! Η λογική αυτή είναι ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ του περιεχομένου ενός τέτιου κοινωνικοπολιτικού ΜΕΤΩΠΟΥ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 7:28 μ.μ.

Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια ...ο βοριάς θα τα κάνει συντρίμμια κομμάτια...

Το τραγούδι του αξέχαστου Πάνου Γαβαλά το αφιερώνουμε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους πέριξ αυτής. Όλους αυτούς που χωρίς ίχνος ντροπής εξακολουθούν, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, να ομιλούν για τις ιστορικές ευθύνες του ΚΚΕ με αφορμή τη στάση του στο δημοψήφισμα και στις διαπραγματεύσεις που το ακολούθησαν.

Θυμίζουμε σε κάθε αριστερό και ριζοσπάστη άνθρωπο τα εξής:

Πρώτον: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της στις 2 Ιούλη έκανε κριτική στη θέση του ΚΚΕ και μεταξύ των άλλων σημείωνε:

«Επιλέγουμε ΟΧΙ επειδή: ...Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ καμία κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να επιβάλει μέτρα που θα έχουν ακυρωθεί από το λαό και περιέχονται τόσο στη συμφωνία που πρότειναν ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης...».

Τι από τα παραπάνω επιβεβαιώθηκε από τη ζωή; Τίποτα. Αντίθετα φούσκωναν οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έναν αριστερό κόσμο με αυταπάτες ότι με ένα «ηχηρό» ΟΧΙ μπορεί δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί το ρόλο του ως κόμμα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ και να «βάλει πάγο» στην επερχόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα. Έριχναν δηλαδή νερό στο μύλο της επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης. Λογικό για ένα χώρο που έχει κολλήσει χιλιάδες ώρες ένσημα ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 8:26 μ.μ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να μεταφράσει αυτή την δυνατότητα σε πολιτική πράξη. Έχουμε την ιστορική ευθύνη να συγκροτήσουμε αυτή τη μετάφραση."
Χαμένοι στη μετάφραση, ακατάσχετη μπουρδολογία και ψάρεμα σε θολά νερά.
Μπορεί άραγε και καλύτερα ο Π.Σ. και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 8:34 μ.μ.

Θλιβεροί ακόλουθοι της σοσιαλδημοκρατίας
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/07/blog-post_73.html

Το βράδυ της Παρασκευής, χειροκροτούσαν εκστασιασμένοι τον Αλέξη Τσίπρα, αδιαμφισβήτητο ηγέτη της καμπάνιας του Οχι, ο οποίος με τη «θαρραλέα απόφασή του» (όπως έγραψε κάποιος από δαύτους) οδήγησε στην «εκρηκτική ωρίμανση της βασικής αντίθεσης που μας ακολουθεί από τις 25 Ιανουαρίου: της αντίθεσης ανάμεσα στην πολιτική δύναμη της ελληνικής Αριστεράς, επικεφαλής ενός κυρίαρχου λαού, και την οικονομική δύναμη των επίδοξων στραγγαλιστών μας» (άρθρο Π. Παπακωνσταντίνου στην ιστοσελίδα της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ Iskra).

Το βράδυ της Κυριακής, χόρευαν εκστασιασμένοι στο Σύνταγμα, μαζί με τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και του Καμμένου, που είχαν πιάσει στασίδι από νωρίς.

Τη Δευτέρα, κατήγγειλαν τον Τσίπρα για «κατάφωρη παραβίαση και υπεξαίρεση του μεγαλειώδους και ταξικού ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα» (ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
(συνεχίζεται)

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 8:36 μ.μ.

(συνέχεια)
Υπάρχουν περίοδοι που ο πολιτικός χρόνος γίνεται εξαιρετικά πυκνός, έτσι που τα γεγονότα να τρέχουν με αστρονομική ταχύτητα. Ποιος εχέφρων άνθρωπος, όμως, μπορεί να ισχυριστεί ότι το δεκαήμερο από το Σάββατο 27 Ιούνη, που προκηρύχτηκε το δημοψήφισμα, μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιούλη, που στο προεδρικό μέγαρο επικυρώθηκε η εθνική ενότητα και ο Τσίπρας εφοδιάστηκε με μια δήλωση πολιτικής στήριξης, ώστε να την προσκομίσει στο τραπέζι των ιμπεριαλιστών δανειστών, εκλιπαρώντας απ’ αυτούς μια τρίτη δανειακή σύμβαση, συνοδευόμενη από ένα Μνημόνιο-3 επί τη βάσει αυτού που ονομάστηκε «πρόταση Γιούνκερ», ήταν μια περίοδος πυκνού πολιτικού χρόνου; Μπορεί ορισμένοι να φαντασιώνονταν (ή να υποκρίνονταν ότι φαντασιώνονται) διάφορα, όμως τα πράγματα ήταν καθαρά.

Το υπουργικό συμβούλιο και η πλειοψηφία της Βουλής ξεκαθάρισαν το θέμα από την αρχή. Η προκήρυξη του δημοψηφίσματος προέβλεπε ότι το «όχι» παρείχε εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση. Πολύς κόσμος δεν το ήξερε, όμως οι πολιτικές δυνάμεις το ήξεραν πολύ καλά. Γιατί δεν ενημέρωσαν τον κόσμο γι’ αυτό, ώστε προσερχόμενος στην κάλπη να γνωρίζει ότι χορηγεί ταυτόχρονα εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να χειριστεί την ψήφο του; Πώς θα χειριζόταν την ψήφο του η κυβέρνηση; Κι αυτό ήταν σαφές, αφού με διάγγελμα του ίδιου του Τσίπρα ξεκαθαρίστηκε ότι η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν επιδιώκει ρήξη, αλλά θα χρησιμοποιήσει το «όχι» για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της δύναμη. Πώς, λοιπόν, αυτοί που υποτίθεται ότι ήταν υπέρ ενός… ντούρου «όχι», χωρίς επιστροφή στη διαπραγμάτευση και επιδίωξη μιας συμφωνίας, δέχτηκαν να μετατραπούν σε χειροκροτητές του Τσίπρα στην κεντρική εκδήλωση του «όχι» (και όχι μόνο); Πώς διαχωρίστηκαν από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ή πώς προσπάθησαν να δεσμεύσουν αυτή την ηγετική ομάδα σε μια ντούρα εκδοχή του «όχι»;
Όσες συγχύσεις και αν υπήρχαν το πρώτο τριήμερο μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, στις 30 Ιούνη ξεκαθαρίστηκαν. Ο Τσίπρας έστειλε τις γνωστές επιστολές στους δανειστές, με τις οποίες ζητούσε τρίτο δάνειο και τρίτο Μνημόνιο, με βάση εκκίνησης την πρόταση Γιούνκερ. Τι έκαναν οι οπαδοί του «ντούρου» «όχι»; Οχι μόνο δεν αποκάλυψαν στο λαό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται εκ των προτέρων να χρησιμοποιήσει το «όχι» ως ναι σε νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο, αλλά τον κάλεσαν να πάει να χειροκροτήσει αυτούς που είχαν καταστήσει σαφές τι θα κάνουν. Δεδομένου ότι ήταν ηλίου φαεινότερο πως το δημοψήφισμα ήταν μόνο μια διαδικασία ξεκαθαρίσματος εσωτερικών πολιτικών λογαριασμών, όσες πολιτικές συλλογικότητες τάχθηκαν με το «όχι» τάχθηκαν στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ που επεδίωξε (και κατάφερε τελικά, έστω και πρόσκαιρα) να εκκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο προς όφελός του. Ολα τα υπόλοιπα είναι πολιτικό κουτόχορτο.
(συνεχίζεται)

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 8:37 μ.μ.

(συνέχεια)
Και κυρίως είναι πολιτικό κουτόχορτο το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από όλους (από άλλους αδέξια και πρωτόγονα και από άλλους με σχετική επιδεξιότητα) για να δικαιολογήσει την προσκόλλησή τους στην ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Οτι δηλαδή κάνουν παρέμβαση στις μάζες για να τους τραβήξουν σε μια γνήσια αντιιμπεριαλιστική, αντι-ΕΕ, αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Αρκεί να ρωτήσει κανείς: και γιατί αυτό δεν μπορούσατε να το κάνετε υποστηρίζοντας την αποχή; Δε θα ήταν πιο καθαρό το περιεχόμενο της κατεύθυνσης που υποτίθεται ότι υπηρετείτε, αν το πολιτικό πρόταγμα διαχωριζόταν καθαρά από το πολιτικό πρόταγμα της κυβέρνησης; Αν το πάμε και παραπέρα, θα έπρεπε οι φορείς αυτών των απόψεων να ψέξουν τους εαυτούς τους που δεν ακολούθησαν την ίδια στάση και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Να καλέσουν, δηλαδή, σε υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (με τις όποιες προειδοποιήσεις για την πολιτική του), προκειμένου να μη διασπαρούν και πάνε χαμένες κάποιες χιλιάδες ψήφοι.

Το πιο σημαντικό, στο οποίο κανείς τους δε δοκίμασε να μπει, γιατί δε βολεύει καθόλου, είναι το πώς αντέδρασαν μετά την ανοιχτή «προδοσία» του ΣΥΡΙΖΑ, που από το βράδυ του δημοψηφίσματος κιόλας κατέστησε σαφές (δήλωση Τσίπρα), ότι ξεκινά διαπραγμάτευση για να φέρει συμφωνία. Πώς προσέγγισαν τον κόσμο του «όχι»; Πώς απάντησαν στο επιχείρημα ότι το «όχι» σήμαινε άρνηση της διαπραγμάτευσης; Πώς απάντησαν στο επιχείρημα ότι το «όχι» ήταν ταυτόχρονα «ναι στο ευρώ»; Ποια είναι η γνώμη τους για την πολιτική κεφαλαιοποίηση του «όχι», την έκανε η κυβέρνηση ή αυτοί;

Όταν η αστική πολιτική βάζει ψευτοδιλήμματα, καθήκον των επαναστατών δεν είναι να πιάσουν τον πιο κοντινό πόλο του ψευτοδιλήμματος, στο όνομα του ότι προς αυτόν τον πόλο έλκονται λαϊκές μάζες. Καθήκον τους είναι να διαχωριστούν πλήρως και από τους δύο πόλους, γιατί μόνο έτσι ο πολιτικός λόγος τους θα είναι καθαρός και εύληπτος και θα έχει πιθανότητες να επηρεάσει ένα κομμάτι των λαϊκών μαζών. Αλλιώς, όταν επιλέγουν πόλο, μετατρέπονται σε ακόλουθους εκείνου του τμήματος της αστικής πολιτικής που ηγεμονεύει σ’ αυτόν τον πόλο. Οπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του δημοψηφίσματος.

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 8:40 μ.μ.

(συνέχεια)
Είναι πραγματικά άχαρο να συζητάμε για τα αυτονόητα. Γι’ αυτό θα ολοκληρώσουμε αυτό το σημείωμα με μερικές σκέψεις για το χαρακτήρα των πολιτικών συλλογικοτήτων που επέλεξαν να μετατραπούν σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Μολονότι πρόκειται για ένα ευρύτατο φάσμα, που εκτείνεται από τον αναρχικό χώρο μέχρι τις συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή για πολιτικές δυνάμεις διαφορετικών ιδεολογικών και πολιτικών αναφορών, μπορούμε να δούμε ως κοινά χαρακτηριστικά τους την υπόκλιση στο αυθόρμητο και την αδιαφορία για την ανεξάρτητη πολιτική συγκρότηση του προλεταριακού ρεύματος. Οσο το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα σε «ξεφωνημένα» αστικά πολιτικά κόμματα, η ίδια η συγκυρία προστατεύει αυτές τις δυνάμεις από τον απόλυτο πολιτικό εξευτελισμό. Όταν, όμως, στο πολιτικό παιχνίδι παρεισφρύει, με ηγεμονικές αξιώσεις, μια κατ’ όνομα αριστερή πολιτική δύναμη, τότε αυτές οι δυνάμεις του μικροαστικού αυθορμητισμού-ακολουθητισμού βρίσκουν το φυσικό τους δρόμο. Συνέβη με το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1980-85, ξανασυμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τριετία.

Το αποτέλεσμα τη δεκαετία του ‘80 ήταν να ξεθυμάνει ο μικροαστικός ριζοσπαστισμός και να αφομοιωθεί στις διαδικασίες του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ (που δεν ήταν πάντοτε «καθαρά» πολιτικές). Ιδιο θα είναι και τώρα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να μακροημερεύσει στην εξουσία (προοπτική εξαιρετικά αμφίβολη, καθότι η κρίση έχει γεννήσει ένα Μινώταυρο που τρέφεται με πολιτικά κόμματα και πολιτικές προσωπικότητες), ένα κομμάτι του μικροαστικού ριζοσπαστισμού θα πέσει στο κυβερνητικό μίξερ για ν’ αρωματίσει τον εξουσιαστικό πολτό, ενώ ένα άλλο κομμάτι, εντελώς ξεθυμασμένο, θα συγχωνευθεί πολιτικά (ενδεχομένως και οργανωτικά) με τις «αριστερές» συνιστώσες που κάποια στιγμή θα προσπαθήσουν να συγκροτηθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ ή «εντός και εκτός ταυτόχρονα». Σε κάθε περίπτωση, το δημοψήφισμα υπήρξε η κρίσιμη στιγμή που μετέτρεψε ένα σημαντικό τμήμα του μικροαστικού ριζοσπαστισμού σε ανοιχτό παρακολούθημα της αστικής πολιτικής.
Ιστορικά, αυτή η ποιοτική μεταβολή δεν έχει καμιά σημασία. Υπομνηματίζει, όμως, την ανάγκη της πολιτικής συγκρότησης της εργατικής πρωτοπορίας σε επαναστατική-κομμουνιστική βάση. Ο καθένας τραβάει το δρόμο του. Άλλοι μετατρέπονται σε άτυπες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλοι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δουλέψουν πιο επίμονα και με «σιδερένιο στομάχι» για να ξαναϋπάρξει εργατική πολιτική στην Ελλάδα.
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/07/blog-post_73.html

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 9:06 μ.μ.

Δεν είναι, πρώτη φορά που στις διάφορες εκδηλώσεις όπου είσασταν προσκεκλημένη ως παράγοντας της παροικίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Τώρα πάλι σαν τη Βασίλω!

http://www.youtube.com/watch?v=2-5sCueLzTA .

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 9:14 μ.μ.

Απλά θα επιβεβαιωθεί και στον ποιο κακόπιστο η συνεργασία από την πίσω πόρτα που είχε Σύριζα - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άντε πουλάκια μου και ποιος ξέρει την επόμενη τετραετία να σας δούμε και κυβέρνηση, το παραμυθάκι, η αριστερή παρέμβαση το ξέρει, ε!!! θα το μεταλαμπαδεύσει και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα είναι και δύσκολο!!!!!!!!!

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 9:22 μ.μ.

Αναμενόμενες εξελίξεις απόλυτης Αθλιότητας για την Δημιουργία του Νέου οπορτουνιστικού Αναχώματος για τον Εγκλοβισμό του λαού.

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 10:11 μ.μ.

Χρήσιμες εφεδρείες...
http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/71695/hrisimes-efedreies
1.Η «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, έπειτα από μήνες σιωπής και ευδόκιμης θητείας των πλέον επιφανών στελεχών της σε υπουργικούς θώκους, όταν αυτά διαφοροποιήθηκαν από την κυβερνητική - κομματική «γραμμή» στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή. Το «παρών» Λαφαζάνη - Στρατούλη και το μισό «ναι» άλλων στελεχών, που το συνόδευσαν με την εξήγηση ότι δεν θα υπερψηφίσουν μέτρα λιτότητας, «φούντωσε» σενάρια περί επικείμενης διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» γράφαμε για τη διαμόρφωση «χρυσών εφεδρειών» στο αστικό πολιτικό σύστημα. Η υπογραφή από μέρους της κυβέρνησης ενός σκληρού αντιλαϊκού μνημονίου σπρώχνει την «Αριστερή Πλατφόρμα» στο να παίξει ένα γνώριμο σ' αυτήν ρόλο, ενδεχομένως από νέα θέση, εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Το έργο είναι παλιό. Στους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας, απ' όταν αυτή συγκροτήθηκε σε δύναμη αστικής διακυβέρνησης, πάντα υπήρχε ένα τμήμα «αντιπολιτευόμενο» στις επιλογές της ηγεσίας, που εμφανιζόταν σαν πιο «αριστερό». Στην πραγματικότητα, με ριζοσπαστικές διακηρύξεις περιέβαλε την αστική γραμμή, την οποία στην πράξη υπηρετούσε, απευθυνόμενη σε εργαζόμενους, νέους, λαϊκά στρώματα, που δε συμβιβάζονταν με τη ρεφορμιστική, συμβιβαστική γραμμή. Αυτό συνέβαινε τα τελευταία χρόνια και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 10:12 μ.μ.

2.Η «Αριστερή Πλατφόρμα», με συνθήματα κάλπικου ριζοσπαστισμού τραβούσε σε μια σοσιαλδημοκρατική αστική πολιτική, όπως αυτή αποτυπώνεται στα προγραμματικά ντοκουμέντα του ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενους, ανθρώπους με αγωνιστικούς δεσμούς στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οι ίδιοι ομολογούσαν κάποιες φορές κυνικά τη ...χρησιμότητά τους: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειπε το ριζοσπαστισμό του, τότε θα έχανε την ορμή του και σε τελευταία ανάλυση τη δυνατότητά του να κατακτήσει την κυβερνητική εξουσία» (Π. Λαφαζάνης). «Η θέση της "Αριστερής Πλατφόρμας" είναι ενισχυτική της θέσης της πλειοψηφίας...» (Σόφη Παπαδόγιαννη, στέλεχος της «Πλατφόρμας»).

Πρόκειται για τους ίδιους, που όταν η κυβέρνηση ενημέρωνε πριν ένα μήνα τη Βουλή για τη 47 σελίδων πρότασή της στους θεσμούς για συμφωνία, το οποίο αποτέλεσε τη βάση του σημερινού αντιλαϊκού μνημονίου, το χαρακτήριζαν ως βάση συμβιβασμού με την Ευρωζώνη. Έλεγε ο Π. Λαφαζάνης: «Είναι ένα κείμενο το οποίο αποτελεί απόρροια συμβιβασμού, κατόπιν πολύμηνων συζητήσεων με τους θεσμούς. Είναι μια πρόταση της κυβέρνησης κατ' ελάχιστον, προκειμένου να βρεθεί μια επωφελής συμφωνία για την ελληνική πλευρά».

Σήμερα, η «Αριστερή Πλατφόρμα» προβάλλει ως διέξοδο, ως «ρήξη» και ανατρεπτική γραμμή την εκδοχή της κρατικής χρεοκοπίας, της εξόδου από το ευρώ και το πέρασμα σε εθνικό νόμισμα, δηλαδή της καπιταλιστικής Ελλάδας της δραχμής, διαμορφώνοντας ψευδαισθήσεις ότι ο παράγοντας που εμποδίζει την εργατική - λαϊκή ευημερία είναι το νόμισμα και όχι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, εντός της ΕΕ ή άλλων ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Κρύβουν ότι και η επιλογή της κρατικής χρεοκοπίας, ανεξέλεγκτης ή ελεγχόμενης, σε συνθήκες καπιταλισμού, είναι μια αντιλαϊκή επιλογή. Μια επιλογή που την πληρώνει πάντα ο λαός, οι εργαζόμενοι, που μπορεί να τρομάζει ορισμένα βασικά τμήματα του κεφαλαίου, αλλά με την οποία φλερτάρουν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα άλλα τμήματα, που θα βγουν κερδισμένα από αυτήν τη διαδικασία.

Οι τελευταίες εξελίξεις απέδειξαν, επίσης, ότι υπάρχουν και ιμπεριαλιστικά κέντρα εντός ή εκτός Ευρωζώνης που επιδιώκουν ένα Grexit. Πολύ περισσότερο που, απ' ό,τι φαίνεται, αυτό το ενδεχόμενο αποτελεί και επιλογή ισχυρού τμήματος της γερμανικής αστικής τάξης, που επιδιώκει την ανασύνθεση της Ευρωζώνης, με λιγότερους αδύναμους κρίκους.

Στην πραγματικότητα, η «Αριστερή Πλατφόρμα» επιδιώκει να παίξει το ρόλο της «αριστερής πτέρυγας» σε ένα αστικό ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα.

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 10:13 μ.μ.

3.Φτιάχνουν λοιπόν μια «νέα χίμαιρα», μια νέα αυταπάτη, που θα έρθει να αντικαταστήσει αυτή που είχε δημιουργηθεί με βάση το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η «νέα χίμαιρα» περιλαμβάνει την έξοδο από το ευρώ, την καθιέρωση εθνικού νομίσματος, την επιλογή νέων ιμπεριαλιστών συμμάχων. Όλα αυτά, σύμφωνα με την «Αριστερή Πλατφόρμα», θα ανοίξουν το δρόμο για ριζοσπαστικές, ανατρεπτικές αλλαγές, ακόμα και για το σοσιαλισμό.

Την ίδια ώρα, βεβαίως, μιλάνε για μια «νέα σχέση» ανάμεσα στο «δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», πράγμα που πρακτικά σημαίνει την αποδοχή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Η «Αριστερή Πλατφόρμα» σήμερα καλεί τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο. Αύριο ενδεχομένως να διακηρύξει την ανάγκη για μια άλλη αστική εναλλαγή διακυβέρνησης, μια δήθεν πιο «αριστερή» κυβέρνηση, στο έδαφος όμως της εξουσίας των μονοπωλίων και του δρόμου του κεφαλαίου. Σ' αυτή τη νέα αυταπάτη θα κληθούν και πάλι ριζοσπαστικές δυνάμεις να «κρεμάσουν» τις ελπίδες τους, για να οδηγηθούν ξανά στο ίδιο σημείο με σήμερα, στην ίδια απογοήτευση...

Προς το παρόν, αυτές οι δυνάμεις υπηρετούν την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει και ο άλλος ΣΥΡΙΖΑ, ο αριστερός, ο συνεπής, ο αντιμνημονιακός. Όπως παλιότερα υπήρχε το άλλο ΠΑΣΟΚ. Η ψευδαίσθηση ότι αλλιώς θα ήταν τα πράγματα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοζε το πρόγραμμά του. Ότι υπάρχει ελπίδα να αλλάξει. Ότι η «σοσιαλιστική προοπτική» διανοίγεται με ανακαθορισμό ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και αλλαγή νομίσματος, με το οποίο ο λαός θα μετρά τη φτώχεια του...

Σ' αυτή τους την προσπάθεια, συνεπικουρούνται από διάφορους πρόθυμους, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες διάφορες ομάδες, που βλέπουν μια κυβέρνηση τύπου ΣΥΡΙΖΑ ως εφαλτήριο για ανατροπές. Θα πρέπει όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους ριζοσπάστες, αριστερούς, όσοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στους αγώνες και στο κίνημα να βγάλουν από το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ τα σωστά συμπεράσματα από την πορεία οπορτουνιστικών δυνάμεων και το ρόλο τους.
http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/71695/hrisimes-efedreies
Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από τη στήλη «Αποκαλυπτικά», του «Ριζοσπάστη», Τρίτη 14 Ιούλη 2015.

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 10:29 μ.μ.

Από την εφημερίδα "Κόντρα" τελικά είναι η παρέμβαση σε τέσσερις συνέχειες του ανώνυμου 8.34-8.40; Ο σχολιαστής όμως είναι προφανώς κάποιο έμμισθο "Κ"ΚΕδικο τρολ (από αυτά που χρησιμοποιεί η ΚΕ του Κώματος), που κατά δεκάδες μαγαρίζουν το ΒΚ, την Iskra και άλλες αριστερές ιστοσελίδες, αφού χρησιμοποιεί τη φράση "Θλιβεροί ακόλουθοι της σοσιαλδημοκρατίας" (τα τρολ του Κώματος βλέπουν συνεχώς πράκτορες του κεφαλαίου, της σοσιαλδημοκρατίας, αναχώματα κλπ κλπ. Μην τα κατηγορούμε, έτσι έχουν διαπαιδαγωγηθεί από το Κώμα). Εντάξει τα καταλαβαίνουμε τα έμμισθα "Κ"ΚΕδικα τρολ. Με τέτοια ανεργία που υπάρχει στην Ελλάδα (και, παρεπιπτόντως, η λύση γι΄ αυτό, σύμφωνα με το "Κ"ΚΕ, είναι η... δικτατορία του προλεταριάτου (!) που θα επικρατήσει μετά από δύο-τρεις αιώνες!) πρέπει κάποιος να βρει κάποιο τρόπο να βγάλει το ψωμί του...

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 11:03 μ.μ.

Μένω κατάπληκτος από τη στρατιά των τρολ που έχει ξαμολύσει στο ΒΚ η ΚΕ του "Κ"ΚΕ. Όποια ανάρτηση και αν διαβάσεις, ακολουθούν από κάτω πολλά (έως και δεκάδες) βλακώδη σχόλια με αναχώματα του κεφαλαίου, της σοσιαλδημοκρατίας, οπορτουνιστικά μιάσματα κλπ κλπ. Δεν εξηγείται αλλιώς, πρέπει να δουλεύουν με βάρδιες τα παιδιά! Πάντως, ελπίζω τα παιδιά να με αφήσουν να τους πω κάτι: Πριν ο Τσίπρας περάσει οριστικά και αμετάκλητα στο μνημονιακό-δωσιλογικό στρατόπεδο, δηλ. πριν ΠΡΟΔΩΣΕΙ ανοιχτά τις εργατικές-λαϊκές μάζες που τον πίστεψαν (και που εσείς μέσα στην σεχταριστική παράνοιά σας τους υβρίζετε σαν "παρασυρμένους από τη σοσιαλδημοκρατία"), το εργατικό-λαϊκό ΟΧΙ επικράτησε με το συντριπτικό 61,3% κόντρα στην τρομοκρατία των κλειστών τραπεζών και των ανοιχτών τηλεοράσεων. Ἐχετε καταλάβει τι έγινε; Έγινε καταλάβει ότι η γραμμή είναι μια ασήμαντη μειοψηφία στο λαό; Έχετε καταλάβει ότι πλατιές λαϊκές-εργατικές μάζες σας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ για την κατάπτυστη στάση σας στο δημοψήφισμα; Λοιπόν να το μάθετε: σας λένε ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ και ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ! Άδικα επιχέρεστε ότι τώρα με το άθλιο "αριστερό" μνημόνιο δικαιώθηκε η γραμμή σας (έτσι κι αλλιώς, μέσα στην παράνοια του σεχταρισμού σας, παρακαλάγατε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μνημονιακή, για να λέτε μετά, χαιρέκακα, ότι δικαιωθήκατε, αδιαφορώντας για την εξαθλίωση του λαού). Ούτε οι γικοί σας ψηφοφόροι δεν ακολούθησαν τη γραμμή σας στο δημοψήφισμα. Στις επόμενες εκλογές, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα είστε στο εξωκοινοβούλιο!
Τελείωνοντας: Η ηγεσία του "Κ"ΚΕ είναι το ίδιο κατάπτυστη με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ!

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 11:09 μ.μ.

Ρε τα ανταρσυοπαιδα.. Στις 9 του μακαρίτη άλλον μπαζουνε στο σπίτι!

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2015 στις 11:14 μ.μ.

@10.29 πεσμένα ανακλαστικά βλέπω τις τελευταίες μέρες. Τι εχετε πάθει;

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 1:09 π.μ.

Το ωραίο είναι ότι με όλα αυτά που συμβαίνουν, μόνο το ΚΚΕ είναι ατάραχο κοιμώμενο τον ύπνο του δικαίου. Όταν καταλάβει τι έχει συμβεί θα μιλάει για τα νέα οπορτουνιστικά αναχώματα που του πήραν για μια ακόμη φορά την πελατεία. Σύντροφοι του ΚΚΕ, από κλειστό μαγαζί κανείς δεν ψωνίζει, μόνο τα μέλη της λέσχης. Καληνύχτα

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 1:16 π.μ.

Πριν 3 χρόνια σε άρθρο του τμήματος ιδεολογίας του ΚΚΕ στην ΚΟΜΕΠ , πρώτη φορά τεκμηριωμένα και εκτενώς, μπήκε το σενάριο της σύμπραξης τμήματος του Τσίριζα με την Ανταρσύα!!! Τότε πολλοί από εσάς Ανταρσύες, ωσαν μωρές παρθένες, εξαπατημένες, κράζατε για το "κώμμα, την λασπολογία, κα Ανταρσυοπληκτα".
Τώρα?
Σήμερα διαλέγω Κ.Κ.Ε.
JIM

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 2:53 π.μ.

Συγνωμη, διαβασα το κειμενο 2-3 φορες αλλα δεν βλεπω σε τι παει αντιπαραθετικα με τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ τις οποιες επισης διαβασα σχετικα προσφατα. Αντιθετα νομιζω πως βαζει το ζητημα του πολιτικου Μετωπου ρηξης με ΕΕ/ευρώ ενω παραλληλα καταπιανεται με την συγκιρια για να βολιδοσκοπήσει το με ποιους αλλους περα απο τους συνηθεις υποπτους μπορει να γινει μετωπο

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 2:54 π.μ.

1,16 (Jim)
Από τον όρο που χρησιμοποιείς (Τσίριζα), φαίνεται το επίπεδό σου. Είσαι βόθρος και αλήτης, όπως είναι τα "Κ"ΚΕδικα τρολιά που μαγαρίζουν το ΒΚ. Όσο για αυτό που γράφεις, τραγικὀ για μια κομμουνιστική δὐναμη να μην έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για πολιτική συμμαχιών, αλλά να συμμαχεί με... τον εαυτό της!! Εκτός από αλήτες και βόθροι, είστε και μαρξιστικά αναλφάβητοι. Από λενινισμό έχετε μαύρα μεσάνυχτα. Είστε απομονωμένοι από το λαό που δεν συγκινείται από τον επαναστατικό βερμπαλισμό σας, ενώ σωστά βλέπει ότι στο δια ταύτα (εκτός από αόριστες "λαϊκές εξουσίες") δεν προτείνετε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Και όχι μόνο αυτό, μαζί με τους δωσίλογους και τους ευρωλιγούρηδες, λέτε πόσο καταστροφική θα είναι η έξοδος από το ευρώ! Προφανώς δεν είστε κομμουνιστές. Είστε απλώς σεχταριστές!

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 11:30 π.μ.

KKEδες λέτε παπαριές!!!!

α. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι η γνώμη του Π. Σωτήρη, ούτε καν της ΑΡΑΝ. ΚΑι το άρθρο του Π. Σωτήρη ΔΕΝ υπάρχει πιθανότητα ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ να περάσει ως θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει άλλη θέση ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ.
β. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δρα σε όλη την κοινωνία με βάση την θέση της "για το αντιϊμπεριαλιστικό αντικαπιταλιστικό μέτωπο κοινωνικών και πολιτικων δυνάμεων" με στόχο την αντικαπιταλιστική ανατροπή.
γ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ σαφώς και έχει θέση το όποιο ομμάτι του ΤΣΥΡΙΖΑ αποχωρήσει από αυτό το άθλιο κόμμα! ΕΧΙ ΘΕΣΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ: Δλδ ομάσος συνολικός στόχος που είναι η έξοδος απο ΕΕ κ ευρώ με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, η παύση πληρωμών κ διαγραφή του χρέους, η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και των βασικών τομέων της οικονομίας/παραγωγής, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε αντικαπιταλιστική/σοσιαλιστική κατεύθυνση!

ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και αυτά είναι η αλήθεια και αυτό που χρειάζεται να γίνει! Για να ΜΗΝ α. ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ η κομμουνιστική αριστερά σε ένα νέο ΑΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ που θα προκύψει ως αναγκη επιβίωσης ενός τμήματος της αστικής τάξης και β. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ η κομμουνιστική αριστερά (όπως κάνει το ΚΚΕ με την άθλια και παπατζίδικη τακτική του που αβάνταρε το ΝΑΙ).

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 1:25 μ.μ.

@Ανώνυμος
Έμμισθος, τρολ,υποτελής και φασιστοειδές είσαι και φαίνεσαι. Το ότι το αστικό σύστημα αναζητά εναγωνίως νέο ανάχωμα για να εμποδίσει τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού,το παλιό χάλασε, είναι γνωστό σε όποιον έχει έστω και την ελάχιστη καθαρή πολιτική σκέψη.Και κάτι ακόμη : Δεν είδα πουθενά καμία αυτοκριτική από αυτούς που ως άτυπη συνιστώσα του συριζα και κολαούζοι της συγκυβέρνησης έσπειραν άφθονες αυταπάτες με πλέριο αντικομμουνισμό!Να κοιτάξετε στον καθρέφτη σας και να ρίξετε μπουνιά ή ροχάλα αντί για αυτάρεσκο χαμόγελο!

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 1:46 μ.μ.

Παίδες του ΚΚΕ μην βγάζετε βοθρίλα ενάντια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Α. Το μέτωπο κοιννωικών κα ιπολιτικών δυνάμεων για το οποίο παλεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως δομικό στοιχείο του προγράμματός του, α. την ΕΞΟΔΟ από ΕΕ και ευρώ με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, β. την ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ τραπεζικού συστήματος και τωβ βασικών τομέων της οικονομίας και της παραγωγής ΥΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, γ. την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε αντικαπιταλιστική/σοσιαλιστική κατεύθυνση.

Β. Το βασικό λάθος του άρθρου του Π. Σωτήρη, είναι το εξής: ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΩΣ ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ του προγράμματος του μετώπου κατά τον Π. Σωτήρη, η βασική διαχωριστική γραμμμή του ΟΧΙ: δλδ η έξοδος από ΕΕ και ευρώ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ του Π. Σωτήρη: Ενώ μέχρι τώρα ΔΕΝ υπήρξε, ΤΩΡΑ εξαιτίας της τρομερής πίεσης που θα φάει και κομμάτι της ελληνικής αστικής τάξης, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ θα υπάρξει ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ εξοδου από την ΕΕ, το ευρώ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Γ. ΣΥΝΕΠΩΣ, για να μην ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ η κομμουνιστική αριστερά σε ένα ΝΕΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ θα πρέπει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βάλει ως ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την συγκρότηση του μετώπου τον αντιϊμπεριαλιστικό/αντικαπιταλιστικό του χαρακτήρα!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 1:46 μ.μ.

εδω μαζεψαν τον Αλαβανο του Μααστριχτ, στο σκουπιδαριο του Λαφαζανη θα κολωσουν?

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 2:00 μ.μ.

Αγαπητέ Αντάρσυε

- Από πότε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε "άθλιο κόμμα"; Γιατί για μας τους "σεχταριστές" είναι αστικό κόμμα, κόμμα της πλουτοκρατίας, προ πολλού έχει πάψει να είναι οπορτουνιστικό.

- Από πότε το "εθνικό νόμισμα" μετατρέπει μία κοινωνία σε σοσιαλιστική; Εκατοντάδες χώρες έχουν εθνικά νομίσματα αλλά σοσιαλισμός δεν υπάρχει πουθενά, πλην μίας (προς το παρόν) χώρας και άλλης μίας με ιδιότυπο κοινωνικοπολιτικό σύστημα (δεν εννοώ την Κίνα , που έχει το γουάν ως νόμισμα και καραμπινάτο καπιταλισμό)

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 2:09 μ.μ.

Οτι οι πολιτικές σας εκτιμήσεις κατέληξαν στα σκουπίδια δεν σας κάνει εντύπωση εκει στην ανταρσυα.Ακόμα διαβάζω την ανακοίνωση που βγάλατε για το δημοψήφισμα και δεν μπορώ να κρατήθω απο τα γέλια.Φέρετε τεράστιες ευθύνες ως χώρος για τις αυταπάτες που επιχειρησατε να ταίσετε τον κόσμο με την σέσουλα.Τώρα με τους δραχμολάγνους εντος της ΕΕ και του Καπιταλισμού πρώην και νυν συριζέων (ακόμα) όπως ο Αλαβάνος και ο λαφαζάνης θέλετε να φτιάξετε άλλο ενα χρεωκοπημένο μέτωπο για να ξεκινήσετε απο την αρχή ενα ακόμα γύρο αυταπατών και εξαπάτησης.
Το περιθώριο κρίνεται στην μαζικότητα και στην συσπείρωση.Και εκει τα πράγματα είναι το λιγότερο τραγικά για τους διαχρονικούς εξωκοινοβουλευτικους βαστάζους του συριζα.Στο περιθώριο βρίσκονταν και βρίσκονται οι ομαδούλες της ανταρσυα και οι συν αυτό απο πάντα.Οι δυνάμεις που καταγράφει το ΚΚΕ είναι ασύγκριτα πολλαπλάσιες απο αυτούς τους χώρος.Εχετε μεγάλο χαβαλέ λοιπόν οταν μιλάτε εσείς οι παρεούλες για περιθώριο.Θα επρεπε να ντρέπεστε να απολογείστε και να ζητάτε ολη την ωρα συγνώμη απο τον λαο γιατι αποκρύψατε απο τον κόσμο τον νεο μνημόνιο που φέρνει ο συριζα στηρίζοντας το κυβερνητικό οχι όπως καταγράφηκε μέσα απο ενα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα στο δημοψήφισμα δίνοντας του ερμηνείες παραγγελίες των επιδιώξεων συριζα.Ακόμα δεν μπορώ να σας ξεχωρίσω αντάμα όλους μαζί απο τις πλατείες για τα πανηγύρια του οχι και των συγκεντρώσεων στήριξης της κυβέρνησης και των διαπραγματέυσεων όλους αυτούς τους μήνες.

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 2:12 μ.μ.

Πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός! Συνεχίζουμε τη μάχη του ΟΧΙ! Στηρίζουμε την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 15 Ιούλη! δοξαζόμαστε
Tue, 14/07/2015 - 13:28
Το νέο Μνημόνιο δεν θα περάσει! Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις και στην Αθήνα στις 11 πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις 7μμ στο Σύνταγμα
Ποσά θέλετε να μας ξεκάνετε ΑΔΕΔΥ στις 15 και στις 7.μμ στο Σύνταγμα με το νέο κόμμα ΖΩ.ΛΑ.ΛΑ.


Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 4:14 μ.μ.

Αγαπητέ Κολοκοτρώνη, μάλον ΔΕΝ έχεις διαβάσει ποτέ τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θες να έχεις και γνώμη.......

α. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μικροαστικό κόμμα με αστική ηγεμονία, και στις νέες συνθήκες θα μεταλλαχθεί μέσω αποχωρήσεων και διασπάσεων, σε κανονικό αστικό σοσιαλφιλελευθερο κόμμα δια μέσω της διακυβέρνησης της χώρας. ΑΥΤΟ λεέι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

β. Το άμεο πρόγραμμα του μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων το οποίο περιλαμβάνει: έξοδο απο ΕΕ και ευρώ με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των βασικών τομέων παραγωγής/οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος ΥΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, και παύση πληρωμών με διαγραφή του χρέους, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Μην ξεκόβεις έναν στόχο απο όλο το πρόγραμμα για να κάνεις κα ικαλά αντιπολίτευση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παρε το όλο πακέτο το πρόγραμμα.

γ. Ηλίθιοι ΚΚΕδες διαβάστε τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μην λέτε παπαριές διατί εκτίθεστε:

http://www.narnet.gr/articles/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B5


ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 4:17 μ.μ.

ΕΠΙΣΗΣ να τονίσω ότι παρόλες τις κραυγές των ΚΚΕδων εδώ μέσα, όπου ΔΙΟΙΚΕΙ ΔΗΜΟΥΣ το ΚΚΕ, εφαρμόζει σχεδόν παντού κανονικότατα τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!!! Προσλαμβάνει σωρηδόν με 5 μηνα, αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους, και το κυριότερο, ΔΕΝ συμβάλλει ΠΟΥΘΕΝΑ στην αντίσταση των κατοίκων!!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 4:19 μ.μ.

Φοβερή τοποθέτηση απο Σοφιανό σήμερα το πρωί.Χαρακτήρησε ως δήθεν απατημένους σύζυγους τα πολιτικά τομάρια της Αριστερής Πλατφόρμας και δήθεν απατημένους εραστές τα εξωκοινοβουλετικά αριστερά δεκανίκια του συριζα που ετοιμάζουν απο κοινού τώρα το νέο αριστερό πολιτικό μόρφωμα της δραχμής με τις ευλογίες τμημάτων του ντόπιου καφαλαίου.Ας ψηφίσει τώρα το 3 μνημόνιο η δεξια πλατφόρμα για να κρατήσουμε την Αριστερή Πλατφόρμα κάβα για το ψήφησμα του 4ου μνημονίου ..

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 4:24 μ.μ.

Προς Αντάρσυο:
Φίλε, φαίνεται πως είσαι νέος εδώ. Δεν έχεις καταλάβει με ποιούς έχει μπλέξει. Είναι ολόκληρος λόχος έμμισθων (από την ΚΕ του ΚΚΕ) ΚΚΕδικών τρολ. Ό,τι κι αν τους γράψεις, σου λένε τις ίδιες αθλιότητες: οπορτουνιστικά αναχώματα, πράκτορες και ουρά της σοσιαλδημοκρατίας, είσαι αντικομμουνιστής αν δεν είσαι ΚΚΕ κλπ. Πρόκειται για έμμισθους γενίτσαρους του Κόμματος. Είναι βυθισμένοι στη σεχταριστική παράνοιά τους. Σχεδόν σε όλες τις αναρτήσεις των συντρόφων του ΒΚ, θα δεις μετά από λίγη ώρα έναν οχετό από παρόμοια βοθροσχόλια.Τό ίδιο κάνουν και σε άλλες αριστερές ιστοσελίδες. Δεν έχει νόημα να συζητάς με γενίτσαρους. Εξ' άλλου, όπως φάνηκε περίτρανα στο δημοψήφισμα, ο λαός δεν τους υπολογίζει...

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 6:32 μ.μ.

Εχετε δίκιο μάγκες για τα βοθριλίκια που ξαμολάν οι ΚΚΕδες εδώ μέσα.....

Το μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως ΑΜΕΣΟ πολιτικό στόχο ΑΥΤΑ που έχουν γραφεί αρκετές φορές εδώ μέσα (ως ΣΥΝΟΛΟ και όχι πετσοκομμένα να εξηγιόμαστε!) στην προοπτική της εργατολαϊκής εξουσίας. Πράγμα που σημαίνει με απλά λόγια: α. ΔΕΝ συμμετέχει το μέτωπο ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εκτός απο την δική του. β. απευθύνει το πρόγραμμα αυτό στηνεργατική τάξη και το λαό ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ και με βάση αυτό να οργανωνει την δική του συνείδηση και πάλη (ο καθένας μας και όλοι μαζί). γ. Οι άμεσοι στόχοι του προγράμματος μπαίνουν ως στόχοι πάλης στο ΣΗΜΕΡΑ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2015 στις 7:08 μ.μ.

Ηλίθιε ανταρσυε ο μόνος που δεν διαβάζει τις θέσεις παρωδία χρεωκοπημένων θεωριών της ανταρσυα περι μεταβατικών σταδίων και σκαλοπατιών για τον σοσιαλισμό είσαι εσύ μου φαίνεται.Οσο αναφορά την γαργάρα για την στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ διάβασε τα άρθρα του μπιτσάκη χαγιου και δελαστικ όλοι τους κορυφαία στελέχη της ανταρσυα τα οποίααποτελούν μνημείο λιβανίσματος και γλυψήματος στον συριζα και στο πρόσωπο του τσίπρα.Αφου τα κάνεις πρώτα αυτά τα ολίγα μετά αν έχεις τα μουτρα ξαναμίλα δεκανίκι της σοσλιαδημοκρατίας.

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2015 στις 2:40 π.μ.

Βλάκα ΚΚΕδάκο, ούτε τα στοιχειώδη δεν ξέρεις, και απαιτείς να σε πάρουν στα σοβαρά ο κόσμος τσίρκο.....

Ο Μπιτσάκης ΔΕΝ είναι καν στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΝιβλαξ.....

Το ΤΙ λεέι και το ΤΙ κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδώ:

http://antarsya.gr/node/3162

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2015 στις 12:58 μ.μ.

Βλάκα ΚΚεδάκο μάλλον δεν γνωρίζεις γρυ ελληνικά! Ή είσαι μπετόβλαξ ή και τα 2!

http://www.narnet.gr/articles/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2015 στις 1:37 μ.μ.

Ρε βλάκα μέλος του ΝΑΡ είναι ο μπιστάκης.Που ανήκει;Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ άσχετε.Μιλάτε κιόλας ξεφτίλες και απατεώνες.Είπαμε για τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Μια παρωδία χρεωκοπημένων θεωριών περι μεταβατικών σταδίων και σκαλοπατιών για τον σοσιαλισμό .

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2015 στις 3:33 μ.μ.

16 Ιουλίου 2015 - 2:40 π.μ
Το ΝΑΡ δεν είναι στην Ανταρσύα; Γιατί στο βιογραφικό του Μπιτσάκη λέει ότι σήμερα είναι μελος του ΝΑΡ. ΚΙ ο Χάγιος κι ο Δελαστίκ δεν είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Και πού ανήκουν; Ρε αντάρσυοι έχετε αρχίσει και διαγράφετε τα μέλη σας; Και τι θα μείνει;

Ο Ευτύχης Μπιτσάκης γεννήθηκε το 1927 στο Κάδρος του Δήμου Καντάνου της Κρήτης. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Θεωρητική Φυσική και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, είναι διδάκτορας της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII και διδάκτωρας Επικρατείας της Γαλλίας. Δίδαξε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Paris XI (Orsay) και Φιλοσοφία των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Paris VIII.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1976 εργάστηκε ως κύριος ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Το 1981 εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Παλαιός υφηγητής Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, δίδαξε επί έξι έτη στο Φυσικό Τμήμα, Φιλοσοφία των Φυσικών Θεωριών. Ως επιστημονικός υπεύθυνος της Ομάδας Διεπιστημονικής Έρευνας στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε την ευθύνη για την οργάνωση πολλών Πανελλήνιων και Διεθνών συνεδρίων. Επίσης είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του σεμιναρίου «Θεμέλια των Επιστημών» (Φυσικό τμήμα, 1977 - 1982). Τέλος, είχε την ευθύνη της δημιουργίας του περιοδικού Σύγχρονα Θέματα, μετείχε στην εκδοτική ομάδα του περιοδικού Διαλεκτική και από το 1992 είναι εκδότης του περιοδικού Ουτοπία.

Στα μαθητικά του χρόνια ο Ευτύχης Μπιτσάκης πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις τάξεις της ΕΠΟΝ. Στη διάρκεια του εμφυλίου καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση για την πολιτική του δράση. Τον Απρίλιο του 1967 βρισκόταν στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών πήρε ενεργό μέρος στο αντιδικτατορικό κίνημα της Δυτικής Ευρώπης, ενώ είχε διατελέσει και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Σήμερα είναι μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος.

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2015 στις 5:07 μ.μ.

Και πού είναι το παράξενο; Στην επικείμενη συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ - Πλατφόρμας εννοώ. Ο Λαφαζάνης λέει ότι δε θα ψηφίσει το μνημόνιο αλλά θα στηρίξει την Κυβέρνηση και τον Τσίπρα που θα επιβάλλουν το μνημόνιο στο λαό.
Κι η Ανταρσύα τι έκανε; Δεν ψηφίζει το μνημόνιο- δεν μπορεί γιατί δεν ειναι στη βουλή , όχι γιατί δεν θέλει - αλλά στηρίζει εδώ και καιρό τον Τσίπρα και την Κυβέρνηση που θα επιβάλλουν το μνημόνιο στο λαό.

Ποια η διαφορά στη θεση τους;

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2015 στις 5:09 μ.μ.

@16 Ιουλίου 2015 - 1:37 μ.μ
Μην του μιλάς άσχημα. Ο κακομοίρης μπαίνει εδώ μέσα και πότε παριστάνει τον Αντάρσυο, πότε το Συριζαίο και πότε το παλιό μέλος του ΚΚΕ που έφυγε γιατί ο Φλωράκης μπήκε σε κυβέρνηση με τη ΝΔ. ΄Εχει πάθει παράκρουση και δε θυμάται ούτε ποιος είναι .

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2015 στις 8:21 μ.μ.

το΄σο καιρό ξερογλείφεται ο Π.Σ. με τα αποφάγια του ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα ορμήσει

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2015 στις 11:11 μ.μ.

@16 Ιουλίου 2015 - 8:21 μ.μ
Το ανεκπλήρωτο όνειρο του κάθε αντάρσυου. Να γίνει μεγάλος και τρανός. Μου θυμίζουν αυτά τα αυτοκόλλητα που βάζουν στα μικρά αυτοκίνητα που τα δείχνουν να ονειρεύονται ότι όταν μεγαλώσουν θα γίνουν πόρσε.

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2015 στις 1:40 π.μ.

Ηλίθιοι μπετόβλακες ΚΚΕδες έχετε πάθει παράκρουση!

δεν είπα ΠΟΤΕ οτι ο Μπιτσάκης ΔΕΝ είναι μέλος του ΝΑΡ!! Είπα ότι ΔΕΝ συμμετέχει στα όργανα του ΝΑΡ ντενεκέδες ΚΚΕδες! Επίσης ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ή ό,τι άλλο θέλετε του Χάγιου που να λέει τις πίπες που λέτε!!!

Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν συγκεκριμένες θέσεις και πράξεις: Είναι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής αριστεράς! Και αν δεν σας αρέσει ΚΚΕδες ξυδάκι, τα νέυρα σας, τα χάπια σας και ένα ταξί να φύγετε!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2015 στις 3:33 μ.μ.

βλέπεις 43 σχόλια και χαίρεσαι ότι κάτι καλό γίνεται φουντώνει η κουβέντα.

κοιτάς πιο προσεκτικά και βλέπεις συντρόφους από το ΚΚΕ να τρολλάρουν.

τέλος πάντων, ας επιχειρήσουμε να πιάσουμε την κουβέντα σοβαρά.

το blog έκρινε το άρθρο ενδιαφέρον θετικό ή αρνητικό ?

όσον αφορά στον σύντροφο μου τον ΑΝΤΑΡΣΥΟ να τον ενημερώσω ότι με αυτά που λέει στο πρώτο του σχόλιο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα κινηθεί ενιαία τους επόμενους μήνες.

Υπάρχει τεράστιο κενό εκπροσώπησης της συντριπτικής πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των μικροαστικών στρωμάτων που έδωσαν 75 % αντι ΕΕ ψήφο. Το μέτωπο θα το κάνουμε πάνω στους κόμβους που συμπυκνώνουν την ταξική αντιπαράθεση, και αυτό είναι το πλέγμα χρέος, ευρώ, μνημόνιο, πολιτικό σύστημα, αντι ΕΕ προοπτική

αυτή είναι η αντιΕΕ επιλογή, αυτή ειναι η αντικαπιταλιστική επιλογή και όχι εκλογικίστικα μέτωπα πάνω σε δήθεν στρατηγικές συμφωνίες.

κάθε άλλη επιλογή είναι σεβαστή και θα κριθεί όπως και αυτή που λέω εγώ με όρους μαζών, με όρους πόσο πολύ προχώρησε το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο της ανατροπής στην ζωή.

το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δούμε σύντομα πόσο ριζικά διαφωνούμε, αν όντως διαφωνούμε τόσο ριζικά, για να έχουν τα πολιτικά σχέδια τον αναγκαίο χρόνο και χώρο να παιχτούν.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2015 στις 8:17 μ.μ.

Κινήσεις προσέγγισης ΑΝΤΑΡΣΥΑ - "Αριστερής Πλατφόρμας"; ( www.youtube.com/watch?v=iLrcrO-6zKI )

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2015 στις 2:01 π.μ.

@18 Ιουλίου 2015 - 1:40 π.μ
Μήπως θύμωσες λιγάκι; Λιγουλάκι όχι πολύ. Από τώρα ρε μεγάλε; Τώρα αρχίζουν τα ζόρια σας, ακόμη δεν είδες τίποτα.Κράτα μπόσικα για αργότερα. Τρέχα προς το παρόν να εξηγήσεις σε αυτούς που τους είπες να ψηφίσουν το "όχι" της κυβέρνησης γιατί τους βγήκε καραμπινάτο "ναι" στην κυβέρνηση και στα μνημόνιά της.

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2015 στις 1:42 μ.μ.

"...Υπάρχει τεράστιο κενό εκπροσώπησης της συντριπτικής πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των μικροαστικών στρωμάτων που έδωσαν 75 % αντι ΕΕ ψήφο. Το μέτωπο θα το κάνουμε πάνω στους κόμβους που συμπυκνώνουν την ταξική αντιπαράθεση, και αυτό είναι το πλέγμα χρέος, ευρώ, μνημόνιο, πολιτικό σύστημα, αντι ΕΕ προοπτική

αυτή είναι η αντιΕΕ επιλογή, αυτή ειναι η αντικαπιταλιστική επιλογή και όχι εκλογικίστικα μέτωπα πάνω σε δήθεν στρατηγικές συμφωνίες...".

Συμφωνώ. Το μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ με βάση το παραπάνω περιεχόμενο σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς και της αναρχίας που ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση, χρειάζεται να συγκροτηθεί και απο τα πάνω και απο τα κάτω!

Ουτε εκλογικίστικα μέτωπα, ούτε και σεχταρισμός. Μετωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, με αντιϊμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2015 στις 3:14 μ.μ.

μακάρι να λέμε το ιδιο σύντροφε ΑΝΤΑΡΣΥΕ.

προς το παρόν δεν προκύπτει πάντως

http://www.antapocrisis.gr/index.php/articles/item/1371-oxi

επίσης μάλλον δεν κατάλαβες οτι όταν λέω "πολιτικό σύστημα" εννοώ πως το αριστερό μέτωπο (ρεφορμιστών-επαναστατών) θα στοχεύει, μεταξύ άλλων και στην αριστερή κυβέρνηση η οποία επιβεβαιώθηκε σαν ανάγκη και δυνατότητα από το φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ.

θα δούμε.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2015 στις 4:39 μ.μ.

1.42 3.42. Το ίδιο ακριβώς λέτε. Την Δημιουργία του νέου Οπορτουνιστικού Αναχώματος για τον Εγκλοβισμό του λαού. Η Λύση είναι η Ενίσχυση της Λαικής Συμμαχίας για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Αυτή είναι η Μοναδική λύση για τον λαό και όχι να διαλέξει τον Δήμιο που θα τον Σκοτώσει. Ο Διαχωρισμός στην Κοινωνία είναι μόνο Ταξικός και τίποτα άλλο.

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 1:58 π.μ.

"Κάποιε σύντροφε": Η ιστορία είναι άκρως διδακτική: Μάλλον ΕΣΥ πρέπι να πεις καθαρά ΤΙ θέλεις!!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποσαφηνίσει πως μιλά για μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με αντιϊμπεριαλιστικό/αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο. ΟΧΙ τώρα. Εδώ και 2-3 χρόνια. Με ΑΜΕΣΟΥΣ στόχους α. την έξοδο απο ΕΕ και ευρώ (και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα), β. την ΠΑΥΣΗ πληρωμών και διαγραφή του χρέους, γ. την εθνικοποίηση των βασικών τομέων παραγωγής, οικονομίας και των τραπεζών και λειτουργία τους υπό εργατικό /κοινωνικό έλεγχο.

ΑΥΤΑ τα λέει και τα παλεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΕΣΥ σύντροφε ΤΙ λες;;

ΕΑΝ λές αυτά, τότε ΟΚ.

Για την κυβέρνηση: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι ΔΕΝ μπορεί να συμμετέχει σε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Να στηριχθεί μια κυβέρνηση με βάση τους παραπάνω στόχους αυτό και βέβαια να συζητηθεί και να στηριχθεί: Ο ΤΟΝΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ "ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΧΟΥΣ". ΟΧΙ όμως συμμετοχή σε μια τέτια κυβέρνηση.

ΥΓ: Φίλοι του ΚΚΕ αναχώματα υπάρχουν ΜΟΝΟ στυν φαντασία σας. Στην πραγματικότητα υπάρχει η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του ΚΚΕ να συμβάλλει στην ταξική συνειδητοποίηση του λαού και σε αριστερές μετατοπίσεις ΕΜΠΡΑΚΤΑ του λαού. Οπου διοικείται Δήμους εφαρμόζετε σχεδόν παντού την ίδια συριζεϊκη μνημονιακή πολιτική!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Δείτε και την απόφαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

http://antarsya.gr/node/3175

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 2:06 π.μ.

Επίσης να τονίσω ΚΑΠΟΙΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ότι η ιστορία με τον ΤΣΙΡΙΖΑ, είναι άκρως διδακτική και για σένα: "Παραγωγι΄κη ανασυγκρότηση με επικεντρο τις εργαζόμενες τάξεις" ΔΕΝ λέει τίποτα! παραγωγική ανασυγκρότηση σε αντικαπιταλιστική/σοσιαλιστικη κατεύθυνση (πρωτο βήμα ο εργατικός κοινωνικός έλεγχος στις ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ κρίσιμες επιχειρήσεις στην παραγωγή και την οικονομία όπως και στις εθνικοποιημένες τράπεζες, λέει πολλά!

Θα ήθελα 'κάποιε σύντροφε" να αποσαφηνίσεις ΤΙ εννοείς!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 1:15 μ.μ.

1.58 Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αλαβάνος Λαφαζάνης ανταρσύα και σια προσπαθούνε να Φτιάξουνε το νέο Οπορτουνιστικό Ανάχωμα για την Καταστροφή του Λαού με επιστροφή στον Εθνικό Καπ[ιταλισμό μαζι με Φασιστικές δυνάμεις και τμήματα της Αστικής Τάξης που Συμφωνούνε. Η μοναδική λύση για τον Λαό είναι μέσα απο την Λαική Συμμαχία η Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 1:31 μ.μ.

1.58 Στους 5 δήμους που έχει Κομμουνιστές Δημάρχους είναι επικεφαλής στην περιοχή τους της Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης για την Ανατροπή του Καπιταλισμού. Θα μπερδεύτηκες προφανώς με τους Δημάρχους της ανταρσύα σε Κολλεγιά με τον σύριζα.........................................................

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 1:58 μ.μ.

1.58: Μάλλον φίλε ΚΚΕ έχεις μαύρα μεσάνυχτα! Για τράβα να δεις σε Πετρούπολη και Καισαριανή ΤΙ Μνημονιακές πολιτικές εφαρμόζουν οι ΚΚΕδες δημαρχαίοι! Και χωρίς να ενισχύουν την λαϊκή οργάνωση για χειραφέτηση του κόσμου.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 2:04 μ.μ.

Η χρεοκοπημένη θεωρία των "αναχωμάτων", χρησιμοποιείται απο το ΚΚΕ για να κρύψει την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του να συμβάλλει στην βελτίωση των συσχετισμών υπερ της εργατικής τάξης και του λαού.

Εάν φίλοι του ΚΚΕ υπήρχε ΟΝΤΩΣ μια δυναμική προς το ΚΚΕ και ανακόπηκε τότε θα μπορούσαμε ισως να συζητήσουμε αυτή την παπατζίδικηθεωρία του "αναχώματος". Αντιθέτως: το ΚΚΕ έχει μειουμενη επιρροή στα συνδικάτα (εκτός απο λίγες εξαιρέσεις). Επίσης το ΚΚΕ είναι εξαφανισμένο απο τις γειτονιές, πάλι εκτός απο λίγες εξαιρέσεις. Τέλος η εκλογική του επιρροή έχει καθιζήσει σε χαμηλά ποσοστά. Απο που λοιπόν τεκμαίρεται φίλοι του ΚΚΕ η χρεοκοπημένη θεωρία του "αναχώματος";;

Πότε υπήρξε σαφής ροή κόσμου προς το ΚΚΕ και αποδοχής της αντίληψής του που τάχα να ανακόπηκε;;; ΠΟΤΕ είναι η απάντηση: Απλά το ΚΚΕ επειδή πρέπει να βρει τρόπο να πείσει τον κόσμο του ότι ΔΕΝ φταίει η γραμμή και η αντίληψη του ΚΚΕ που το κάνουν ΑΝΙΚΑΝΟ, χρησιμοποιεί την ψεύτικη θεωρία του "αναχώματος"!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

20 Ιουλίου 2015 στις 2:20 μ.μ.

Φεύγω από το υπουργείο με τις καλύτερες αναμνήσεις, φεύγω αλλά συνεχίζω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει το κόμμα μου ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζω πλήρως την ενότητά του μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων»Tαδε εφη λαφαζανης.......Η ταυτιση του συριζα με το μνημονιο ειναι απλα μια διαφορετικη αποψη......Τελος οι αυταπατες τωρα ΚΚΕ!

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 4:17 μ.μ.

σύντροφε ΑΝΤΑΡΣΥΕ μην ανακαλύπτεις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως η διπλή ταυτόχρονη έξοδος από την ΕΕ και την ΟΝΕ, θέση που έχει πεθάνει και δεν υπάρχει ούτε καν στην αρθρογραφία κεντρικών συντρόφων του ΝΑΡ.

δεν έχω να αποσαφηνίσω κάτι, όποιος είναι με το αντικαπιταλιστικό μέτωπο και την έξοδο από την ΕΕ με εργατική εξουσία θα πάει με αυτό, όποιος είναι με το αριστερό μέτωπο του μεταβατικού προγράμματος, την ήττα του ρεφορμισμού στα πραγματικά πεδία της ταξικής πάλης και όχι τα κόκκινα αμφιθέατρα, με την εκπροσώπηση του ΟΧΙ και όχι το κούνημα του δαχτύλου στον κόσμο, με την μετωπική πολιτική με κομμουνιστικές αρχές και όχι τα μέτωπα βάσει στρατηγικής "συμφωνίας" θα πάει με αυτό.

εκτός αν βρεθεί τρόπος συνεννόησης που πρέπει να παλευτεί, αλλά μπροστά στο να προχωρήσει το αριστερό μέτωπο, μπροστά στην αποφασιστική ανασύνθεση της αριστεράς σε βάρος του ευρωπαισμού προσωπικά δεν βάζω τίποτα.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 4:29 μ.μ.

Η θεωρία του "ΑΝΑΧΏΜΑΤΟς", σχεδόν πάντα χρησιμοποιείται για να κρύψει την ανικανότητα ενός κόμματος. Κατα κόρον την χρησιμοποιεί το ΚΚΕ; Τυχαίο; Δε νομίζω!

α. Πότε φίλοι του ΚΚΕ υπήρξε ένα σαφές λαϊκό ρεύμα προς το ΚΚΕ το οποίο να ανακόπηκε απο κάποιο ανάχωμα;; Για πείτε;; Υπήρξε την δεκαετία του '90; Του 2000; του 2010; Σήμερα;; ΟΧΙ!

β. Υπάρχουν κάποια σημάδια που να δείχνουν ότι αναπτύσσεται ένα λαϊκό ρεύμα υπέρ του ΚΚΕ; ΟΧΙ! Ούτε στο εργατικό κίνημα, ούτε στις γειτονιές, ούτε στις εκλογές!

Λοιπόν; Προς ΤΙ η παπατζίδικη θεωρία του αναχώματος;; Η μόνη χρησιμότητα της ψεύτικης αυτής θεωρίας, είναι για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο του ΚΚΕ, από τα αίτια της ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ αυτού του κόμματος, στο να μετατοπίσει τους συσχετισμούς προς όφελος της εργατιής τάξης και όλου του λαού.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 4:58 μ.μ.

1.58 Εχεις μπερδευτεί με του Δικού σας που βγήκανε Κολλεγιά με τον σύριζα. Για τους Κομμουνιστές είπαμε. Ειναι επικεφαλής στην περιοχή τους της Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης για την Ανατροπή του Καπιταλισμού

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 5:10 μ.μ.

4.17 Μη κουράζεις τον ευατό σου άδικα με Παπάτζες. Τα ίδια λέτε. Τον Καπιταλισμό θέλετε να σωθεί και η δύο

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 6:20 μ.μ.

Και για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά για την Εργατική Τάξη και τον λαό να τον ενημερώσω οτι υπάρχει το ΠΑΜΕ που είναι Ταξικό Μέτωπο και συμμετέχει όποιος θέλει. Τα Παραμυθάκια για Πολιτικά Μέτωπα που η μόνη τους δουλειά είναι πως να σωθεί ο Καπιταλισμός είναι ανέκδοτο για να γελάει ο κόσμος. Αυτά τα Παιχνίδια των Καπιταλιστών τελειώσανε.

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 7:29 μ.μ.

α. Καποιε σύντροφε ΤΙ λές; Εχεις επίγνωση;; ΔΕΝ είναιη διπλή έξοδος απο ΕΕ και ευρώ η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ;; Διάβασε ΟΛΕΣ τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα το διαπιστώσεις απο΄την ΠΡΩΤΗ ΑΡΑΔΑ!!!! Διπλή έξοδος απο ΕΕ και ευρώ με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είναι η συγκεκριμένη θέση, ΔΕΜΕΝΗ με τις υπόλοιπες.

β. ΤΙ εννοείς "κόκκινα αμφιθέατρα;" Γιατί να είναι κοκκινο αμφιθέατρο η θέση "εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των βασικών τομέων της παραγωγής και η λειτουργία τους με εργατικό/κοινωνικό έλεγχο";;;;
Ο εργατικός/κοινωνικός έλεγχος ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;;; Μήπως είναι υπερβολικό αίτημα; ΑΥΤΕΣ είνα ιοι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και φυσικά έχουν μπει στην δημόσια συζήτηση και κρινονται. Αλλά με σοβαρά επιχειρήματα και όχι με επιχειρήματα του στυλ "κόκκινα αμφιθέατρα".

γ. Η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον αντικαπιταλιστικό/αντιϊμπεριαλιστικό χαρακτήρα του μετώπου είναι υπερβολή;Είναι λάθος; Ας τεθεί΄ο αντίλογος ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ στην δημόσια συζήτηση: Για αρχή τονίζω ότι η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ/ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ! Γιατί; Διότι μετάβαση ονομάζουμε το ΓΕΦΥΡΩΜΑ (δλδ διαδικασία γεφύρωσης προς όφελος του στόχου) ανάμεσα ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ -σε πολύ αδρές γραμμές φυσικά, και με τις φοβερές ανεπάρκειές μας- ΣΤΟΝ ΛΑΟ.

Αυτό το ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ γεφύρωμα ανάμεσα σε αυτά τα 2 είναι κολοσιαίο καθήκον! Εδώ την πάτησε ο ΤΣΙΡΙΖΑ διότι απλά θέλει δημοκρατικό καπιταλισμό, εδώ την πατά το ΚΚΕ για άλλον λόγο: Διότι έχει εξορίσει στο μακρινό υπερπέραν την ουσιαστική πάλη του λαού. Και εδώ την πατά και η αντικαπιταλιστική/κομμουνιστική αριστερά που ΔΕΝ μπορεί ακόμα να συμβάλλει αποτελεσματικά σε αυτή την διαδικασία.

Συνεπώς η δημόσια συζήτηση που ανοίγει σχετικά με το μέτωπο, χρειάζεται ΑΡΧΙΚΑ να αποσαφηνίσει τουτο: ΠΩΣ εννοεί και ΤΙ εννοεί ο καθένας με τον όρο "μετάβαση"!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 9:24 μ.μ.

7.29 To KKE δεν την Πάτησε καθόλου. Εχει ξεκάθαρο πρόγραμμα. Μιλάει για την Λαική Συμμαχία που έχει στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Τον μοναδικό δρόμο για να πάρει ο λαός την Εξουσία. Αθελά σου πέφτεις στην παγίδα του Καπιταλισμού και μιλάς για Νέο Οπορτουνιστικό Ανάχωμα...........................................

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 9:28 μ.μ.

η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το μέτωπο ειναι λάθος εννοείται, δεν υπάρχει αντικαπιταλιστικό μέτωπο σαν στρατηγική για την επανάσταση Είναι μια άποψη έξω από το κομμουνιστικό κίνημα αντίστοιχη της Λαικής Συμμαχίας του 19ου συνεδρίου του ΚΚΕ.

η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ΕΕ δεν είναι άμεση ταυτόχρονη διπλή έξοδος όσα σεντόνια και να γράψεις. Επίσης σίγουρα δεν είναι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

έχει όργανα απ όσο ξέρω, παίξτε για άλλη μια φορά το θέατρο ότι συμφωνείτε με το ΣΕΚ και κατεβείτε στις εκλογές σαν, δήθεν, ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

μην ζητάς συνέχεια αποσαφηνίσεις, είμαι εντελώς σαφής, το μέτωπο δεν γίνεται πάνω στην έννοια της μετάβασης, προφανώς όχι. Δεν φτιάξαμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν επαναστατική στρατηγική, ήταν μια πολιτική κίνηση. Τον σύγχρονο ιμπεριαλισμό και καπιταλισμό, την εργατική τάξη, την δυαδική εξουσία και την δικτατορία του προλεταριάτου θα τα επεξεργαστεί το κομμουνιστικό κόμμα, το μέτωπο είναι πολιτική έκφραση της πλατιάς λαικής συμμαχίας της εργατικής τάξης πάνω στα κομβικά θέματα του ταξικού ανταγωνισμού από τα εθνικοδημοκρατικά ζητήματα μέχρι την όξυνση της πάλης για παρακάτω, αλλά μέχρι εκεί, δεν είναι επαναστατικό και αντικαπιταλιστικό γιατί δεν είναι κόμμα.

απλά θα πάμε χωριστά, εκτός και αν νικήσει ο Τσίπρας και δεν μπορέσουμε να απαντήσουμε στον εκφυλισμό της αριστεράς, ή αν φοβηθούμε εμείς να μπούμε στην πολιτική πάλη.

καλή επιτυχία σύντροφε, θα τα αποτιμήσουμε εν καιρώ

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 9:58 μ.μ.

9.28 Κάνεις λάθος. Το ΚΚΕ μιλάει για Κοινωνική Συμμαχία απο το 15ο Συνέδριο το 1996 που κατάργησε τα Πολιτικά Μέτωπα και τα Ενδιάμεσα Στάδια εξουσίας. Αυτή είναι η Στρατηγική του ΚΚ και με αυτην το 1917 ο ΛΕΝΙΝ ανέτρεψε την Αριστερή Κυβέρνηση Κερένσκι σύμφωνα με τις Θέσεις του Απρίλη. Εχουμε Καπιταλισμό στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο και όχι Φεουδαρχία.....................................................

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2015 στις 11:47 μ.μ.

Ο δήμαρχος του Χαλανδρίου με το ΚΚΕ βγήκε ή με το Σύριζα και την Ανταρσύα;

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 2:15 π.μ.

Με τους Χαλανδριώτες, το σχήμα του και την στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 7:24 π.μ.

@21 Ιουλίου 2015 - 2:15 π.μ
Ωραία. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου με την προηγούμενη προσκυνημένη μνημονιακή κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για την επονομαζόμενη αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου του. ΄Οπως έπραξαν κι άλλοι δήμαρχοι. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΆΝΑΝΕ. Φαντάζομαι ότι και τώρα με το καινούριο μνημόνιο, που θα έρθει πάλι η Τρόικα και θα ζητήσει πάλι τα ίδια ή χειρότερα, θα αρνηθεί πάλι να δώσει στοιχεία στην προσκυνημένη μνημονιακή κυβέρνηση( ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΊΡΩΝ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ). ΄Οπως το ίδιο πρέπει να κάνουν κι οι άλλοι δήμαρχοι που αντιστάθηκαν τότε σε αυτή την καρμανιόλα για τους εργαζόμενους.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 11:42 π.μ.

ΑΚΡΙΒΩΣ και δυστυχώς ο δήμαρχος Χαλανδρίου έχει βγεί με την υποστήριξη της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ
(ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ πλειοψηφία σε αυτή την τοπική οργάνωση). Και εφαρμόζει ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που εφαρμόζουν οι δημαρχαίοι ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν στηριζει τον Ρούσσο κεντρικά.

Γιατί; Διότι η πραγματικότητα της ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ είναι παιδιά, αμείλικτη: Ή έχεις σαφή αντίληψη της διαχείρισης και ΔΕΝ σε απορροφά, αντιθέτως ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΣ στην οργάνωση τωνκατοίκων της περιοχής σου, ή ΔΕΝ έχεις τέτια αντίληψη και σε ρουφά η αστι΄κη διαχείριση και εσύ πετάς -στην καλύτερη- επαναστατικές κορώνες.

ΕΤΣΙ την πάτησαν ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ/ΡΟΥΣΣΟΣ με τους δήμους. Δεν έχουν μια αντικαπιταλιστική λογική για να μπορέσουν να υπερβούν τα όρια της διαχείρισης, εφαρμόζουν σχεδούν παντού μνημονιακές πολιτικές, και το χειρότερο;;;; Με τα ίδια επιχειρήματα του στυλ "ε, αφού ετσι έχουν τα πράγματα", "ε, τι να κάνουμε ο κόσμος δεν τραβάει" και άλλα τέτια....... Και ΤΙ κάνουν για να τραβήξει και να οργανωθεί ο κόσμος; ΤΙΠΟΤΑ.....

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 2:46 μ.μ.

11.42 ΟΙ Δήμαρχοι του ΚΚΕ είναι επικεφαλής στην Περιοχή τους της Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης για την ανατροπή του Καπιταλισμού. Σιγά Σιγά θα μάθεις.......................................

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 2:55 μ.μ.

και ποια είναι η λύση ρε σύντροφε ?

ένα σχήμα με αγώνες δεκαετιών, στο οποίο πρέπει να μας πουν όσοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν συμμετέχουν, γιατί δεν συμμετέχουν, να μην κατέβει στις εκλογές, για να μην το βγάλουν πρώτο οι δημότες ?

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 3:25 μ.μ.

Ο χαρακτήρας του μετώπου αγαπητέ "κάποιες σύντροφε", είναι πολύ κρίσιμο θέμα: 2 πραγματα πρεπει να αποφύγουμε: α. Το να μείνει μια περιθωριακή πολιτική δύναμη και β. το να γίνει μια ρεφορμιστική δύναμη

Η συμμαχία με ρεφορμιστικές δυνάμεις έχει αυτό το διπλό άκρως αντιφατικό γεγονός: Απο τη μια ο ρεφορμισμός ως αντίληψη των πραγμάτων και της καθημερινότητας ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΙΚΕΙΟΣ στον σσαφώς μεγαλύτερο τμήμα του κόσμου που ανήκει στην εργατική τάξη και τον λαό, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ (στα καθημάς) πολιτική έκφραση.

Απο την άλλη, η συμμαχία με τέτιες ρεφορμιστικές δυνάμεις, ΣΕ ΩΘΕΙ αντικειμενικά στον πολιτικό συμβιβασμό, ΕΞΑΙΤΙΑΣ του γεγονότος ότι ΚΑΙ η κομμουνιστική αριστερά ΕΧΕΙ μεγάλη στρατηγική και θεωρητική ανεπάρκεια: Τα παραδείγματα στους δήμους όπου διοικεί το ΚΚΕ αλλά και ο Ρούσσος στο Χαλάνδρι, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΑ: Οι συγκεκριμένες δημοτικές Αρχες ασκούν συριζεϊκες μνημονιακές πολιτικές σχεδόν παντού! Γιατί;; Διότι ΔΕΝ έχει ούτε το ΚΚΕ, ούτε -λιγότερο ευτυχώς- η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μια αντικαπιταλιστιή λογική και περιεχόμενο δράσης ΕΝΤΟΣ και και ΕΚΤΟΣ και ΕΝΑΝΤΙΟΝ των αστιών θεσμών.

Συνεπώς, ο χαρακτήρας του μετώπου ΔΕΝ μπορεί ελαφρά τη καρδία να οσίζεται με παραμέτρους των αρχών ή του μέσου του 20ου αιώνα. Χρειάζεται το μαρξιστιό κεκτημένο να συμβάλει στην ανάγνωση ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ κατάστασης.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 7:19 μ.μ.

σύντροφε μου ΑΝΤΑΡΣΥΕ, με βάση την σημερινή κατάσταση δεν υπάρχει κάτι πιο ανεπίκαιρο από το αντικαπιταλιστικό μέτωπο, το "τάξη εναντίον τάξης" κλπ. Το σύνολο των εθνικών, δημοκρατικών και ταξικών προβλημάτων συμπυκνώνεται στην σχέση με τους δανειστές, την ευρωκρατία, την κρίση του πολιτικού συστήματος και την μνημονιοποίηση του αριστερού ευρωπαϊσμού. Εκεί θα χτυπήσουμε, αυτό κάνει η επαναστατική αριστερά.

δεν υπάρχουν μέτωπα με στρατηγικές συμφωνίες, αυτά για τους κομμουνιστές είναι η αλφαβήτα

καλή επιτυχία.

"κάποιος σύντροφος"

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger