Home » , » 18 Μάρτη 1871: Ξεκινά η προσπάθεια εγκαθίδρυσης της Παρισινής Κομμούνας (Βίντεο)

18 Μάρτη 1871: Ξεκινά η προσπάθεια εγκαθίδρυσης της Παρισινής Κομμούνας (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 | 7:52 μ.μ.

Σαν σήμερα, στις 18 Μάρτη 1871, ξεσπά στο Παρίσι η εργατική εξέγερση και η προσπάθεια εγκαθίδρυσης της Παρισινής Κομμούνας. Η αστική τάξη τελικά θα χτυπήσει άγρια τους εργάτες, αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο, και 72 μέρες μετά η Κομμούνα είχε κατασταλεί.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα αναλυτικό σχετικό άρθρο με τίτλο «Παρισινή κομμούνα 1871: η έφοδος στον ουρανό και η επίδρασή της στη μαρξιστική σκέψη».

Στο παρακάτω βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθήστε την συζήτηση που είχαν ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης,   με τον καθηγητή Φιλοσοφίας Ευτύχη Μπιτσάκη  ο οποίος αναλύει τους όρους που οδήγησαν στην ύπαρξη της Παρισινής Κομμούνας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτή διαλύθηκε από τον στρατό.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2015 στις 9:16 μ.μ.

Το Ετοιμο Καπιταλιστικο Κρατος δεν μπορει σε καμμια περιπτωση να χρησιμοποιηθει απο το προλεταριατο για να χτισει την δικη του εξουσια. Πρεπει να τσακιστει απο το προλεταριατο εφαρμοζοντας την Δικτακτορια του ελεγε ο ΜΑΡΞ μετα την παρισινη κομμουνα. Οπου ξεχαστηκε αυτο το συμπερασμα ειχαμε παντου τραγωδιες ΕΑΜ 1944 ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ 1965 ΧΙΛΗ 1973. χαιρετω

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger