Home » , » Σμπαράλια κάνει ο βουλευτής του Σύριζα Μητρόπουλος την κυβερνητική προπαγάνδα περί επιτυχίας της κυβέρνησης στο eurogroup (Βίντεο)

Σμπαράλια κάνει ο βουλευτής του Σύριζα Μητρόπουλος την κυβερνητική προπαγάνδα περί επιτυχίας της κυβέρνησης στο eurogroup (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 | 9:20 π.μ.

Στο βουλευτή του Σύριζα Αλέξη Μητρόπουλο, πολλά κανείς μπορεί να του αποδώσει. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να του χρεώσει ότι στερείται νομικών γνώσεων και από αυτή την άποψη ίσως είναι απ’ τους πιο κατάλληλους να σχολιάσει το κείμενο –που στην ουσία είναι νομικό- όπως είπε και ο ίδιος, του προσχέδιου συμφωνίας που υπέγραψε την Παρασκευή η Ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές του ελληνικού κράτους στο eurogroup.

Το βίντεο που παραθέτουμε, με τα λεγόμενα Μητρόπουλου είναι αρκετά μεγάλο -διαρκεί 20 λεπτά- αλλά αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς. Δεν είναι μόνο ότι κάνει σπαράλια την κυβερνητική προπαγάνδα που μιλάει για «νίκη» και για «Ελλάδα που αλλάζει σελίδα» μετά την τελευταία συνεδρίαση του eurogroup. Είναι στην ουσία σοκαριστικό να ακούς από κυβερνητικό βουλευτή να σου λέει πόσο σκληρά μέτρα προβλέπονται μ’ αυτή την συμφωνία και αν «υλοποιηθεί κατά το γράμμα το ήθος, την περιγραφή και την σκληρότητα αυτό το προσύμφωνο ο λαός δεν θα αντέξει». 

Κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά σε παραγράφους του κειμένου που δόθηκε στην δημοσιότητα ο Α. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι αυτά επιβλήθηκαν γιατί οι ηγέτες της Γερμανίας και ειδικά ο Σόιμπλε διακατέχεται από «μίσος, μισαλλοδοξία, ρεβανσισμό και τιμωρητική διάθεση», απέναντι στον ελληνικό λαό γι’ αυτό επέβαλαν αυτό το κείμενο αποφεύγοντας να κάνει την παραμικρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος του –για την οποία μόνο καλά λόγια είχε να πει- που το αποδέχτηκε.

Απαισιόδοξες ήταν και οι προβλέψεις του για την περεταίρω εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Οι δανειστές θα επιμείνουν όχι μόνο να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι που ταλανίζουν ακόμη την κοινωνία μας αλλά θα επιμείνουν κυρίως  εσωτερική υποτίμηση κάνοντας λόγο για βουλγαροποίηση μισθών των ελλήνων εργαζόμενων μέχρι το 2019 και περαιτέρω μείωση των κοινωνικών δαπανών.

Ο ίδιος ζήτησε από την κυβέρνηση να προσπαθήσει να αναστρέψει την κατάσταση που διαφαίνεται κρατώντας σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:01 π.μ.

Αυτό που δημιούργησε προεκλογικά ο Σύριζα ήταν μεγάλες προσδοκίες στον λαό, έρχεται τώρα η στιγμή που όλα όσα έλεγαν θα πρέπει να υλοποιηθούν, όμως η Ευρώπη - Γερμανία είναι αντίθετες, από την θέση του ισχυρού προκαλούν ενστάσεις, ποια είναι λοιπόν η θέση του Σύριζα?
Ο Μητρόπουλος μια χαρά τα λέει, όμως δεν συμφωνώ με την λογική ότι η Γερμανία θέλει να μας τιμωρήσει, είναι πολύ απλοποιημένη άποψη, αυτό που θέλει το κεφάλαιο είναι αίμα, δεν νομίζω ότι υπάρχουν προσωπικά μεταξύ των λαών, το θέμα είναι ταξικό, φοβούνται ότι η ασθένεια "αριστερά" θα εξαπλωθεί και έτσι μας βάζουν σε καραντίνα με το δικό τους τρόπο.
Όμως αυτό που θέλω να εντοπίσω είναι το απλοϊκό ερώτημα, δεν ήξερε ο Σύριζα προεκλογικά τι θα συναντούσε? δεν είχε υπολογίσει τις αντιδράσεις αυτής τις λυκοσυμαχιας? είχε επενδύσει μόνο στις επαφές και στις συμμαχίες με την νότια Ευρώπη δε Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία κλπ? είχε επενδύσει στην άποψη ότι η Ευρώπη δεν μπορεί για τους δικούς της λόγους να μην μας πετάξει εκτός ΕΕ?

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:31 μ.μ.

Σε ολα οσα λεει ο Μητροπουλος εμπεριεχονται μονο αλληθειες αλλα οχι ολες Εκει ομως που κρατα για την κυβερνηση επαινους και την
συγχαιρει,τα λεγομενα του καταποντιζονται και ειναι χωρις αντικρυσμα και νοημα Η τοποθετηση της αριστερης τασης επρεπε να ηταν μπουσουλας για τον Μητροπουλο και τον καθε Σyριζαιο οπαδο να παρει θεση και να κρινει την μνημονιακη ομαδα Τσιπρα Καμμενου Βαρουφακη για την προδοτικη μνημονιακη συμφωνια που υπεγραψε melito

22 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:25 μ.μ.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορα, πόσο επικίνδυνος για το λαικο κινημα, ειναι ο οπορτουνισμός.
Το πιο ισχυρό οπλο της πλουτοκρατιας.

Πιο ισχυρό και απο το φασισμο, γιατι ο φασισμος προϋποθέτει τη διάβρωση του λαου απο τον οπορτουνισμό.

Επιτακτική ανάγκη η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:35 π.μ.

@Anton-ss
Θα φροντίσουμε να σας ισχυροποιήσουμε.Σε πόσα τέρμινα την θέλεις την ισχυροποίηση?Θα την φάς εδώ ή θα στην τυλίξουμε για το σπίτι?

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:50 π.μ.

1.35 όση ειρωνεία και να χρησιμοποιήσεται αυτή πλέων δεν περνά, το ΚΚΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ, όσο και αν παλέψατε να το παγιδεύσετε για μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ, έτσι ώστε η χασούρα να μοιραστεί στα 2, όμως το ΚΚΕ μετά από 90χρονια ιστορίας απλά δεν μάσησε.

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:15 μ.μ.

Επιτακτική ανάγκη η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.!!!
ναι κκεδακια μη φατε περιμενετε!!

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:48 μ.μ.

1o.15 Μαζι μας θα ερθεις και εσυ φιλε μου στο ΠΑΜΕ δεν υπαρχει αλλη λυση. απλα αυτη την στιγμη τα εχεις χαμενα χαιρετω

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:50 μ.μ.

10.48
ναι ρε συ σιγουρα. το παμε εχει καθοδηγησει και εχει φερει νικηφορο αποτελεσμα πολλες φορες σε απεργιες. το μονοπατι ομονοια συνταγμα δεν θα το ξεχασω

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:56 μ.μ.

10.48 χαμένα τα έχουμε.μήπως τα βρήκες ΠΑΝιβλακα;
πριν γεννηθείς εκεί που είσαι είμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις.
χιλιαδες έφυγαν και χιλιάδες θα φύγουν ακόμα απο τον σταλινικό βούρκο.μέσα θα είσαι και εσύ.
οσο γρηγορότερα την κοπανήσεις τόσο καλύτερα.μπορεί να γλυτώσεις λίγο απο το λίγο μυαλό που έχεις.

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:57 μ.μ.

9.56 Το γνωριζουμε καλε μου φιλε οτι παντα υπαρχουνε προδοτες που πεφτουνε μεσα στν οπορτουνιστικο βουρκο. Η αστικη ταξη παντα πληρωνει καλα τις ορντινατζες της. Ειναι τιτλος τιμης για εμενα να ειμαι στρατιωτης του ΚΚΕ χαιρετω φιλε μου

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:00 μ.μ.

1.50 Ο μονος δρομος καλε μου φιλε για να παρει η εργατικη ταξη τα μεσα παραγωγης στα χερια της. θα το καταλαβεις και εσυ οτι δεν υπαρχει αλλη λυση χαιρετω

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:49 π.μ.

11.00
Ο μόνος δρόμος καλέ μου φίλε είναι Ομόνοια Σύνταγμα.Στο δρόμο Ομόνοια Σύνταγμα βρίσκονται τα μέσα παραγωγής.Πάρτα στα χέρια σου δεν υπάρχει άλλη λύση.αντιχαιρετώ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger