Home » , » Αδίσταχτο το ντόπιο και ξένο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο

Αδίσταχτο το ντόπιο και ξένο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 | 7:55 μ.μ.

Του Γ. Μ.

Το πολιτικό παιχνίδι χοντραίνει και το ντόπιο οικονομικό κατεστημένο σε σύμπραξη με τους ξένους δανειστές – τοκογλύφους δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα. Κι εδώ είναι το ζητούμενο. Αν η νέα κυβέρνηση θα επιλέξει να στηριχτεί κύρια στην παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, όπως γράφει σε ένα εύστοχο του άρθρο ο Πέτρος Παπακωντσαντίνου για να βγει νικητής σ’ αυτή την μάχη, ή θα συμβιβαστεί με τις πιέσεις που δέχεται.

Απ’ την μια έχουνε ένα μαύρο μέτωπο ντόπιων Πεμπτοφαλλιγιτών που τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να λογοδοτήσουν για τα εγκληματικά πεπραγμένα τους σε αγαστή συνεργασία με το υπερεθνικό κεφάλαιο που εκβιάζει απροκάλυπτα (απόφαση ΕΚΤ, στάση Βερολίνου, κλπ) και από την άλλη μια νέα κυβέρνηση με πρωτόγνωρη για τις τελευταίες δεκαετίες λαϊκή αποδοχή.

Κι αυτό είναι που τους έχει τρομοκρατήσει. Δεν είναι μόνο ότι παρακολουθούμε αυθόρμητες μαζικές συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην κυβέρνηση που ξεπερνάν τα ελληνικά σύνορά. Το ότι εκατοντάδες διανοούμενοι και έντυπα απ’ όλο τον κόσμο στέκονται αλληλέγγυοι στις ελληνικές πρωτοβουλίες.
Η πρώτη δημοσκόπηση για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων που έκανε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τους έφερε πυρετό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους δανειστές. Και το επίσης σημαντικό είναι σ’ αυτή την δημοσκόπηση πως εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91% αντίστοιχα, τη στάση της κυβέρνησης, με τη στρατηγική αντιπαράθεσης συμφωνεί και το 43% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Μετά απ’ αυτά λογικό δεν είναι οι ντόπιοι πολιτικοί δοσίλογοι και οι πάτρωνες τους να επιδοθούν σε μια άκρατη κινδυνολογία  για τους «λιμούς και καταποντισμούς» που έρχονται αν η κυβέρνηση επιμείνει στις προεκλογικές της διακηρύξεις;

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Και οι ξένοι τοκογλύφοι – δανειστές όσο και να θέλουν να παρουσιάζονται αδιάλλακτοι και τσαμπουκάδες δεν μπορεί να κρύψουν το πανικό τους. Να τι έγραψε πρόσφατα η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδας της Γερμανίας, Handelsblatt:

«Η εξέγερση των Αθηναίων μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Ο Τσίπρας ξεκίνησε την επανάσταση. Προς το παρόν είναι ένα μοναχικό ρυάκι. Αλλά θα μπορούσε στο τέλος να εξελιχθεί σε ευρωπαϊκό κίνημα. (…) Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός κρατά τις υποσχέσεις του και απαιτεί επιθετικά "κούρεμα" του χρέους και να δοθεί τέλος στις υποχρεώσεις λιτότητας. Η Ελλάδα το κάνει σοβαρά και θεωρείται ήδη πρωτοπόρος στο θέμα του πώς «καθαρίζει» κανείς με την τεχνοκρατία των Βρυξελλών. Το αθηναϊκό παράδειγμα θα μπορούσε να δημιουργήσει σχολή».

Και ενώ αναμένουμε αύριο της προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είναι δεδομένο ότι το άμεσο προσεχές διάστημα θα είναι πολύ «καυτό».
Ντόπιοι και ξένοι ολιγάρχες θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να αποδημήσουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας» και αναφέρουν ότι ήδη στήνεται μια προβοκάτσια απ’ αυτές που μας έχει συνηθίσει η δεξιά. Θα υπάρξουν δημοσιεύματα τα οποία θα κάνουν λόγο για «μαύρες» πηγές χρηματοδότησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ από ιδρύματα που ανήκουν στον διάσημο επενδυτή Τζορτζ Σόρος, καθώς κι από τα αμερικανικά Ινστιτούτα Levy και Brookings, μας λέει το δημοσίευμα και προσθέτει:  Στα ίδια κατευθυνόμενα «ρεπορτάζ» θα γίνεται αναφορά σε αδιαφάνεια και θα επιχειρηθεί να χαρακτηριστούν τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα ως υποχείρια δυτικών συμφερόντων. Κι όλα αυτά σε μια προσπάθεια απαξίωσής τους στην ελληνική κοινή γνώμη, η οποία πλέον τα στηρίζει στη συντριπτική της πλειοψηφία.

Αν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες θα έχουμε άλλη μια απόδειξη ότι δεν αλλάζει η νοοτροπία της δεξιάς και του πολιτικού της προσωπικού.

Αρκετές δικές μας συντακτικές παρεμβάσεις στο κείμενο του συντρόφου Γ. Μ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger