Home » , » Συριζέικες "μεταγραφές"

Συριζέικες "μεταγραφές"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 | 5:19 μ.μ.

«Υποστράτηγος ε.α.Νίκος Τόσκας: Ενας καθαρόαιμος ΠΑΣΟΚος στρατηγός στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ”, τιτλοφορείτε κείμενο που μας έστειλε η Αντιπολεμικά Διεθνιστική Κίνηση και στο οποίο αναφέρετε μεταξύ άλλων:

Ο υποστράτηγος τεθωρακισμένων ε.α. Νίκος Τόσκας ήταν επικεφαλής του Γραφείου του κ. Πάνου Μπεγλίτη από το 2009 ως τον Ιούλιο του 2011 και ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Άμυνα στις εκλογές του 2009. Η απόφαση επομένως ένταξης του στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντική συμβολική και πολιτική σημασία. Αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακολουθήσει μια εναλλακτική διαχείριση της αστικής πολιτικής στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντας υποσχέσεις περί καταπολέμησης της ευνοιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων, παίρνοντας αποστάσεις από τις ακρότητες συγκεκριμένων ακροδεξιών εκφραστών των «εθνικών δικαίων», στο πλαίσιο όμως μιας Αναδιοργάνωσης του Στρατού με εκδημοκρατισμό και εξορθολογισμό των πολεμικών δαπανών που κινείται με όρους «Εξ Ανατολάς Εχθρού», αντιμετώπισης του «αλβανικού και σκοπιανού αλυτρωτισμού», σταθερής συμμετοχής σε ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ (βλέπε Ομιλία του Νίκου Τόσκα στην εκδήλωση του Πράττω για την Άμυνα).

Παράλληλα σχόλιο που έστειλε αναγνώστης μας αναφέρει: Συστάσεις
Ο Νίκος Τόσκας ήταν βασικός συντάκτης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Αμυνα στις εκλογές του 2009 και επικεφαλής του γραφείου του Πάνου Μπεγλίτη επί διετία. Σήμερα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Επικεφαλής αυτού του ψηφοδελτίου είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, για τον οποίο ένας πρώην πολιτικός «συγκάτοικος» έγραψε χτες: «Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς αποφάσισε να στρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμά του. Διαβάζοντας όμως το βιογραφικό του, διαπιστώνω ότι υπάρχει ένα κενό μεταξύ 1996 - 2004, όταν ως πολιτικός φίλος του Κώστα Σημίτη είχε στρατευτεί υπέρ του εκσυγχρονισμού».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2015 στις 5:42 μ.μ.

Αλ. Τσίπρας: Αυτοδυναμία, αλλιώς ούτε ψίχουλα...


Δεν έχουν τέλος οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τώρα ισχυρίζεται ότι ακόμα και κάποια ψίχουλα που υπόσχεται, ισχύουν μόνο εφόσον θα έχει την απόλυτη αυτοδυναμία.
Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους Ποντιακών σωματείων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν «στο βαθμό που θα έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή».


Στη συνέχεια έγινε ακόμα πιο σαφής λέγοντας πως «εάν δεν έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία και η συγκρότηση κυβέρνησης εξαρτάται από άλλες δυνάμεις, δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε».
Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει το λαό για να αποσπάσει αυτοδυναμία, αλλά παράλληλα στρώνει το έδαφος για την εφαρμογή σκληρών αντιλαϊκών μέτρων.
Να θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο είχε πει ο Αλέξης Μητρόπουλος, όταν είχε δηλώσει πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική». Τότε η άποψη αυτή είχε παρουσιαστεί ως προσωπική, αλλά τώρα επαναλαμβάνεται με άλλες διατυπώσεις από τα πλέον επίσημα χείλη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «STAR», ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε μια άλλη εκδοχή αυτού του εκβιαστικού διλήμματος, ζητώντας αυτοδυναμία για να είναι ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση.

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2015 στις 6:01 μ.μ.

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς αποφάσισε να στρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίωμα του. Διαβάζοντας όμως το βιογραφικό του, διαπιστώνω οτι υπάρχει ενα κενό μεταξύ 1996- 2004, όταν ως πολιτικός φίλος του Κώστα Σημίτη είχε στρατευτεί υπέρ του εκσυγχρονισμού. Μπορεί έκτοτε να μετάνοιωσε. Και αυτό δικαίωμα του. Αλλα να μας το πεί. Αποκρύπτοντας βέβαια το παρελθόν βρίσκεται μέσα στην παράδοση μιας Αριστεράς που αναδεικνύει οτι συμφέρει τον λαό. Γιατι στο Επικρατειας και φίλος Σημίτη δεν το αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και απο οτι φαίνεται ούτε και ο κ. Τσουκαλας

Ο Μπιστης το ειπε

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2015 στις 9:44 μ.μ.

το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ πως και γιατί δέχτηκαν τον Βενιζελικό και κινηματία Σαράφη?

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Μέτωπο δεν είναι αποστακτήριο "ιδεολόγων με μηδενικό αποτέλεσμα"
m

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2015 στις 2:00 π.μ.

Συγκρίνεις το Σαράφη με τα πουλημένα αληταριά του σημηταριού που μαζέυει ο συριζα;Ο Σαράφης πολέμησε μέσα στο λαό για το λαό και στο τέλος εκτελέστηκε γι αυτο.Τα χρυσοπληρωμένα πιστά δουλικά του κεφαλαίου σαν το τσουκαλά πότε πρόσφαραν το παραμικρό στα δίκαια και τα συμφέροντα του λαού;Ορκισμένοι εχθροί της εργατιάς και πάντα απέναντι στο λαικό εργατικό κίνημα

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2015 στις 10:38 π.μ.

@2.00
Εκτελέστηκε ο Σαράφης? Πότε ρε μεγάλε?

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2015 στις 12:50 μ.μ.

Ποσο ΠΑΣΟΚΟΣ εισαι ανωνυμε 9:44, που θες να συγκρινεις τον στρατηγο Σαραφη με τον Τοσκα. Ο ενας στη δυση κ ο αλλος στην ανατολη. Ο ενας ηταν λαικος ηγετης ο αλλος ξεχρεωνε γραμματεια στο ΠΑΣΟΚ. Τον θυμαμαι ακομα ταγματαρχη οταν καψωναρε νεους φανταρους με υβριολογιο του πεζοδρομιου. Ελεος ρε τομαρια,ελεος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger