Home » , » Συριζέικες εσωκομματικές καταστάσεις

Συριζέικες εσωκομματικές καταστάσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 | 2:30 π.μ.

Το ενδεχόμενο ανάληψης κυβερνητικής εξουσίας από τον Σύριζα έχει κάνει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου για τις μεθοδεύσεις τις ηγετικής ομάδας του Σύριζα σχετικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων να μην παίρνουν διαστάσεις.

Αφού η ομάδα πέριξ του Τσίπρα επέβαλε όλες τις επιλογές της, παρά τις έντονες αντιρρήσεις που υπήρχαν στο εσωτερικό του κόμματος, τώρα διαμηνύει ότι προσφέρει υπηρεσίες στον πολιτικό αντίπαλο όποιος κάνει δημόσια κριτική για τα άτομα που επιλέχτηκαν και στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε δικές μας πληροφορίες. Το μόνο που μπορεί να πούμε ότι πριν ελάχιστες μέρες πρωτοκλασάτο στέλεχος του Σύριζα (που μάλιστα συμμετείχε στην εξαμελή επιτροπή διαμόρφωσης των ψηφοδελτίων (!!!) διαβεβαίωνε δημόσια την ομήγυρη του ότι η Θ. Τζάκρη δεν θα ήταν υποψήφια. Τώρα, φανταζόμαστε ότι θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει που εκτέθηκε σε τόσο κόσμο.

Θα προτιμήσουμε να παραθέσουμε κάποια σχετικά δημοσιεύματα. Η Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) – πρόκειται για μια συλλογικότητα ατόμων που έχουν αποχωρήσει ή διαγραφεί από το ΚΚΕ η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία Κωστόπουλου-Θεωνά και από το 2004 συμμετέχει στον Σύριζα- σε δελτίο τύπου της προχτές 9/1/2015 υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

«Η ΚΕΔΑ, εξετάζοντας τις διαδικασίες και τις μεθοδεύσεις, που ακολουθήθηκαν για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τα αποτελέσματα, που είχαν σε ορισμένες περιπτώσεις, με ανησυχία σημειώνει:

Οι αποφάσεις των Οργανώσεων Μελών, χρησιμοποιήθηκαν ως προπέτασμα καπνού απόκρυψης του ρόλου των κυρίαρχων ομάδων και τάσεων, που υποκατέστησαν το Κόμμα των μελών…  

Οι 3 υποψηφιότητες, σε επαρχιακές πόλεις και τον Πειραιά, μελών του ΣΥΡΙΖΑ, προερχομένων από την ΚΕΔΑ, απορρίφθηκαν αναιτιολόγητα, παρά το γεγονός ότι χαίρουν εξαιρετικής εκτίμησης και αποδοχής της κοινωνίας των Περιοχών τους και των μελών των αντίστοιχων Κομματικών Οργανώσεων. Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, η ΚΕΔΑ αποφάσισε να αποσυρθεί η μόνη υποψηφιότητα, που έγινε δεκτή, του σ. Γιάννη Θεωνά μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, απόφαση η οποία ήδη υλοποιήθηκε».

Επίσης από το χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς» -που πρόσκειται στον Σύριζα- αντιγράφουμε με δικές μας υπογραμμίσεις:

«Προχώρησε η ένταξη στα ψηφοδέλτια ανεξάρτητων βουλευτών που καταψήφισαν την κυβερνητική πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τζάκρη και Βουδούρης, που σε διαφορετικές στιγμές αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, θα είναι στα ψηφοδέλτια (σε Πέλλα και Β' Αθήνας αντίστοιχα) παρά τις διαφωνίες μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο θα συμβεί, τελικά, και με τον Θ. Παραστατίδη στον Νομό Κιλκίς, παρ’ όλο που στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αντιδράσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθολικές. Συγκεκριμένα, μετά την επιμονή να είναι υποψήφιος ο συγκεκριμένος πρώην κομματάρχης του ΠΑΣΟΚ στο Νομό, αρχικά σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκαν (συμπεριλαμβανομένης και της νυν βουλευτίνας Ειρήνης Αγαθοπούλου). Προς στιγμήν, ακούστηκε ότι ο Θ. Παραστατίδης θα είναι υποψήφιος σε άλλη περιφέρεια, αλλά  αργά το βράδυ με ευθύνη της ηγετικής ομάδας, διαμηνύθηκε ότι ο συγκεκριμένος θα είναι οπωσδήποτε υποψήφιος στο Κιλκίς, όπως και τελικά έγινε, μετά από τις ασφυκτικές πιέσεις και την οριστική παραίτηση του υποψήφιου Π. Χρονόπουλου.

Η περίπτωση ειδικά του Θ. Παραστατίδη και των προβλημάτων που δημιούργησε η υποψηφιότητά του αλλά και των υπόλοιπων προερχόμενων από τα μνημονιακά κόμματα αναδεικνύει σοβαρά ζητήματα που έρχονται σαν «ουρά» της τακτικής που ακολουθήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου. Είναι πλέον φανερό ότι η σύμπραξη για την καταψήφιση του Στ. Δήμα αφήνει μια «προίκα» στον ΣΥΡΙΖΑ που καθόλου βοηθητική δεν είναι για το ριζοσπαστισμό του εγχειρήματος που είναι απαραίτητος στο βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει ή οδηγηθεί ακόμα και σε στοιχειώδεις ρήξεις στο εξωτερικό ή το εσωτερικό της χώρας. 

Θυμίζουμε ότι αρνητική άποψη σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας των Βουδούρη, Παραστατίδη είχε διατυπωθεί πριν από εβδομάδες και από τον Μανώλη Γλέζο που με δήλωσή του είχε υποστηρίξει ότι δεν χωρούν πολιτικοί καριέρας στις γραμμές της Αριστερός, εγείροντας και ζητήματα πολιτικής ηθικής».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2015 στις 11:38 π.μ.

Όταν οι αντάρσυοι πλακώνονταν στο ξύλο στο συνέδριό τους δεν σε είδα να γράφεις "Αντάρσυες εσωκομματικές καταστάσεις" Βαθύ Κόκκινο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger