Home » , , » Τι κοινό έχουν ο δολοφόνος μπάτσος Κορκονέας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου;

Τι κοινό έχουν ο δολοφόνος μπάτσος Κορκονέας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου;

Από giorgis , Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 | 3:21 π.μ.

Του Γ. Γ.

Να ξεκινήσουμε αρχικά απ’ την διαφορά τους. Ο μπάτσος Κορκονέας έχει γίνει ήδη δολοφόνος. Ο υπουργός –και η κυβέρνησή του φυσικά- ενδέχεται να γίνει φονιάς, αν επιμένει να δείχνει τέτοιο εξουσιαστικό τσαμπουκά και απανθρωπιά με αποδέκτη τον αναρχικό Νίκο Ρωμανό.

Το κοινό σημείο Κορκονέα, Αθανασίου, είναι ότι έχουν παρόμοιες οικογενειακές καταβολές.

Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μαςο πατέρας του υπουργού δικαιοσύνης ήταν  ένας από τους πιο σκληρούς κομματάρχες της δεξιάς –«Πατούχας» ήταν το παρατσούκλι του- και έχει αφήσει ιστορία στην περιοχή στα μαύρα μετεμφυλιακά χρόνια.

Υπήρξε επικεφαλής της «Οργάνωσης Χ» κατά διάρκεια του Εμφυλίου, όπως καταγράφει στο βιβλίο του «Το Αντάρτικο της Λέσβου», ο παλιός αντάρτης και συγχωριανός του Νίκος Θεοχάρης, το 1986.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, τον Δεκέμβριο του 1946, μέλη της οργάνωσης «Χ», (οι γνωστοί χίτες που βρήκαν κοινό τόπο δράσης με τους γερμανούς κατακτητές κατά των κομμουνιστών και του ΕΑΜ), μπήκαν σε σπίτια μελών του ΕΑΜ στο χωριό Νάπη της Λέσβου και ξυλοκόπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου όσους είχαν πάρει μέρος στον αντιστασιακό αγώνα. 

Ανάμεσα στους βασανιστές, οι κάτοικοι του χωριού είχαν αναγνωρίσει και τον Χριστόφα Αθανασίου, πατέρα του σημερινού υπουργού. 

Μερικές μέρες μετά, ένοπλα τμήματα των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού, μπήκαν στο χωριό Νάπη μεταμφιεσμένα σε τμήματα χωροφυλάκων για να βρουν και να τιμωρήσουν τους βασανιστές. Μπαίνοντας σε ένα από τα καφενεία του χωριού, ο Χριστόφας Αθανασίου, νομίζοντας πως είναι φιλικά τμήματα Εθνικοφρόνων, τους υποδέχθηκε ως αρχηγός της οργάνωσης «Χ» και δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Οι αντάρτες τον συνέλαβαν μαζί με άλλους δύο που οι κάτοικοι του χωριού αναγνώρισαν ως δράστες. Πριν τους οδηγήσουν όμως σε δίκη, όπως γράφει ο Νίκος Θεοχάρης, ο ίδιος και ο επικεφαλής των ανταρτών υπέκυψαν στις ικεσίες του Χριστόφα Αθανασίου αλλά και τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν πρόκειται να στραφεί στο μέλλον εναντίον των ανταρτών και τον άφησαν ελεύθερο. 

Πάμε τώρα στον «θεόσταλτο», («Ο θεός επέφερε αυτό το αποτέλεσμα» είχε δηλώσει ο «μοντελοπνίχτης» δικηγόρος του), εγκληματία μπάτσο. Κορκονέα, που δολοφόνησε  τον Α. Γρηγορόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Indymedia ο δολοφόνος μπάτσος κατάγετε από οικογένεια Ταγματασφαλιτών συνεργατών των Γερμανών, ενταγμένων κατόπιν στις εγκληματικές συμμορίες των Μαγγανά και Κατσαρέα που αιματοκύλισαν την περιοχή την περίοδο μετά τη Βάρκιζα και κατά τον εμφύλιο.

Εχουν πάρει, δηλαδή, την «σωστή» ανατροφή Κορκονέας και Αθανασίου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger