Home » , , » Περί δημοσκοπήσεων και πολιτικών αναλυτών (Βίντεο)

Περί δημοσκοπήσεων και πολιτικών αναλυτών (Βίντεο)

Από giorgis , Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 | 6:35 μ.μ.

Του Γ.Γ. 

Προσωπικά δεν έχω σε καμιά εκτίμηση τα παρουσιαζόμενα ευρήματα των δημοσκοπήσεων καθώς και τις εκτιμήσεις των λεγομένων πολιτικών αναλυτών. Και πώς θα γινόταν διαφορετικά όταν βλέπεις χθεσινή δημοσκόπηση που δημοσίευσε η ιστοσελίδα  tvxs τον Σύριζα να προηγείται 10% της Ν.Δ και όταν διαβάζεις άλλη δημοσκόπηση σήμερα –στον Ελεύθερο Τύπο- που θέλει την διαφορά να περιορίζεται στο 0,4%;  

Εκει πια που παραδίδεσαι αμαχητί είναι όταν διαβάζεις τις βαρύγδουπες εκτιμήσεις κάποιων πολιτικών αναλυτών που σου δίνουν την αίσθηση ότι ζούνε σε άλλη χώρα. Και στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στον στενό συνεργάτη του Γ. Πρετεντέρη, σε ένα άτομο που χρημάτισε για ένα φεγγάρι, αρχές δεκαετίας του ’90. γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.  Τον Τάκη Θεοδωρικάκο.
Είναι δυνατόν αυτό το άτομο που λογικά θα έπρεπε να έχει μια επαφή με την πολιτική πραγματικότητα της χώρας μας να βγαίνει και να δηλώνει στην αμερικανική εφημερίδα New York Times ότι το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του ΓΑΠ (ενός ατόμου απ' τα ποιο μισητά στην ελληνική κοινωνία) θα συγκεντρώσει εκλογικό ποσοστό της τάξης του 10%; Κάτι τέτοιο ακόμα και ο Φίλιππος Σαχινίδης θα δίσταζε να το ισχυριστεί.

«Αν και ο κ. Παπανδρέου δεν έχει δηλώσει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ότι θα προσπαθήσει να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοδωρικάκος, επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον κ. Παπανδρέου θα λάβει 4 με 5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το 5% που οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δίδουν τώρα στο ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Βενιζέλο», αναφέρει συγκεκριμένα η αμερικανική εφημερίδα.

Τώρα θα πείτε γιατί πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ πληρώνουν εταιρίες δημοσκοπήσεων και πολιτικούς αναλυτές, αφού είναι αναξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις και οι πολιτικές εκτιμήσεις τους.  Βγάλτε εσείς το συμπέρασμα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2014 στις 6:58 μ.μ.

Γιατί το λες αυτό Βαγγέλη;
Από το κουτί της Παδνώρας:
"Τί «κατάρα» είναι αυτή που κυνηγά τον Βαγγέλη Βενιζέλο! Όπου κι αν πάει ο ελληνισμός τον πληγώνει. Βεβαίως κι εκείνος δεν κάνει και πολλά για να γίνει περισσότερο συμπαθής. Κι αν ο «παρορμητισμός» του δεν ενοχλεί και τόσο στην περίπτωση που βλάπτεται μόνο το προσωπικό του γόητρο, είναι εθνικώς επιζήμιος όταν αφορά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, πόσω μάλλον τη στενή συνεργασία Αθήνας-Λευκωσίας.
Στις αρχές Νοεμβρίου, για παράδειγμα, είχε μεταβεί στην Κύπρο μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά. Ξέρετε ποιά ήταν η πρώτη ατάκα που εκστόμισε μόλις αντίκρισε την πολιτική ηγεσία τής Μεγαλονήσου, όπως πληροφορείται το www.koutipandoras.gr; «Το ξέρω ότι με θεωρείτε προδότη» είπε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό όλους τους παρευρισκόμενους, συμπεριλαμβανομένου του έλληνα πρωθυπουργού, οι οποίοι κοιτούσαν ο ένας τον άλλο για να βεβαιωθούν ότι δεν παράκουσαν…
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η κυπριακή πολιτική ηγεσία έχει ζητήσει να ακυρωθεί η έλευση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου το άλλο Σάββατο στην Αθήνα."
Απορώ γιατί το λες αυτό Βαγγέλη. Μόνο προδότη; Και εγωπαθή άπληστο, διεφθαρμένο κάθαρμα, παντελώς ανίκανο κι άλλα πολλά κοσμητικά επίθετα που σου ταιριάζουν γάντι. Προδότη. Μάγος είσαι; Άρχισες το ταξίδι της αυτογνωσίας, μπράβο, καλή αρχή. Βενιζέλο, οι πράξεις σου είναι αυτές που σε καταδικάζουν. Η υποτέλεια που δείχνεις στους τοκογλύφους, τα "ναι" ακόμα και στις πιο σχιζοφρενικές απαιτήσεις, τα σκάνδαλα, οι μίζες, τα άδικα χαράτσια που εισηγήθηκες και ψήφισες, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όλα αυτά που έκανες, για να καθίσεις στη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ικανοποιώντας έτσι τον απύθμενο εγωισμό σου. Υπάρχει κι ο χαρακτηρισμός φασίστας που παραπέμπει στα προηγούμενα. Αλλά σίγουρα δεν είσαι ένα πράγμα: Αφελής. Ξέρεις τι κάνεις, τις επιπτώσεις που έχουν τα εγκλήματα που διαπράττεις, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι δεν θα γλυτώσεις τη δίκαιη τιμωρία για όλα τα αίσχη που έκανες. Εσύ και ο σαμαράς που σιχαίνεσαι και σε σιχαίνεται. Ναι σε θεωρούν όλοι προδότη, αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο για σένα είναι ότι έχουν απόλυτο δίκιο.... mitsos175

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger