Home » » Αριστερές παρατάξεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 40% η άνοδος σε σχέση με το 2010

Αριστερές παρατάξεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 40% η άνοδος σε σχέση με το 2010

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 | 7:21 μ.μ.

Πηγή: vathikokkino.gr

Περισσότερο από 40% είναι η άνοδος του συνολικού ποσοστού των ψήφων που πήραν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της Αριστεράς στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, σε σχέση με το συνολικό ποσοστό του 2010, πρώτη χρονιά εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, το 2010 οι δυνάμεις που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάρει 15,3%, ενώ φέτος εκτοξεύτηκαν στο 25,5%. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση των δυνάμεων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων, που υποστηρίζονται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Από 10,8% το 2010, έφτασαν το 16,5% το 2014. Μικρή άνοδο σημείωσαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που πήγαν από το 13,1% στο 15,2%.

Συνολικά, οι αριστερές δυνάμεις είχαν το 2010 39,2% και το 2014 πήγαν στο 56,2%.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 47 σχόλια

Ανώνυμος
7 Νοεμβρίου 2014 στις 7:30 μ.μ.

Ποιά είναι η πηγή σας?

Ανώνυμος
7 Νοεμβρίου 2014 στις 7:54 μ.μ.

Πάει χάλασε ο κόσμος.Δεν είναι δυνατόν η εξωκοινοβουλευτική αριστερά να έχει μεγαλύτερη άνοδο και υψηλότερο ποσοστό απο το ΚΚΕ.
Τσάμπα πήγε ρε ΚΚΕδες κοτζάμ συλλαλητήριο που σας οργάνωσε η ΔΑΚΕ.Χαμένος κόπος ρε άμοιροι.
Νομίσατε πως επειδή μαζεύτηκε όλη η ΔΑΚΕ και η Ν.Δ. στο συλλαλητήριο της συφοράς θα σας ψηφίζουν κιόλας.
Είσαστε βαθιά νυχτωμένοι.

Ανώνυμος
7 Νοεμβρίου 2014 στις 8:15 μ.μ.

Δεν υπαρχουνε αριστερες παραταξεις μην πουλατε παραμυθια. υπαρχει το ΠΑΜΕ που ειναι ταξικο μετωπο και οχι συνδικα λιστικη παραταξη και βεβαια οι οπορτουνιστικες παραταξεις που θελουνε να κανουνε τον καπιταλισμο ανθρωπινο

Ανώνυμος
7 Νοεμβρίου 2014 στις 9:28 μ.μ.

"Δεν είναι δυνατόν η εξωκοινοβουλευτική αριστερά να έχει μεγαλύτερη άνοδο.......Νομίσατε πως επειδή μαζεύτηκε όλη η ΔΑΚΕ και η Ν.Δ. στο συλλαλητήριο της συφοράς θα σας ψηφίζουν κιόλας."

Τι εγινε βρε παιδια ?
Η εξωκοινοβουλευτικη "αριστερα" ενδιαφεραται για τα ψηφαλακια και οχι για να καταλαβει την βουλη ?

Βρε που παει η εξωκοινοβουλευτικη "αριστερα"

Ανώνυμος
7 Νοεμβρίου 2014 στις 10:20 μ.μ.

Μήπως μπορεί να γίνει σύγκριση με το 2012 ???
Λέω τώρα ...

Ανώνυμος
7 Νοεμβρίου 2014 στις 10:48 μ.μ.

Να τον ακούτε τον... ΠΑΝ...μέγιστο, αλλά που να καταλάβετε εσείς Τσιράκια του καπιταλισμού! Αφού πρώτα το κκε δήλωσε πως δεν ανήκει στην Αριστερά (Αλέκα παπαρήγα), τώρα θέλει να καταργήσει και τις έννοιες της αριστεράς και της δεξιάς στην πολιτική!! Θα μπορούσαμε να πάμε αρκετά πίσω στην εποχή της γαλλικής επανάστασης για να δούμε τις ιστορικές ρίζες αυτού του διαχωρισμού (αριστερά/δεξιά), ωστόσο θα περιοριστούμε στην Ελλάδα του 20ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα σε μερικά από τα πολλά ντοκουμέντα του Ριζοσπάστη που χρησιμοποιείται ο όρος.
Στη δεκαετία του 1920 οι κομμουνιστές δάσκαλοι συμμετείχαν στην Αριστερή Παράταξη. («Η Αριστερή Παράταξη των Δασκάλων στον μεσοπόλεμο» Σύγχρονη Εποχή).
Επίσης ο ριζοσπάστης (31/3/1934) αναφέρει «Νέα νίκη της Αριστερής Παράταξης στο πανεπιστήμιο … στη διοίκηση βγήκαν 5 αριστεροί φοιτητές και 4 ανεξάρτητοι».
Ακόμη ο Ριζοσπάστης αναφέρει «Λίγο αργότερα, στις 17 Απριλίου 1934 οι Αριστεροί Σπουδαστές Πολυτεχνείου παίρνουν μέρος στο Πανελλαδικό Αντιφασιστικό Συνέδριο».
Ακόμη τα Χριστούγεννα του 1935 το ΚΚΕ εξέδωσε το «Ημερολόγιο του Λαού», λογοτεχνική εορταστική έκδοση ποικίλης ύλης, στην οποία όπως έλεγε ο Ριζοσπάστης, συνεργάζονται «οι κορυφαίοι δημοκράτες και αριστεροί διανοούμενοι και λογοτέχνες».
Επίσης: Ριζοσπάστης (7 Μαρτίου 1946) σε πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Μπροστά στον κίνδυνο της δημοκρατίας», ο Νίκος Ζαχαριάδης, γράφοντας για την πορεία προς τις νόθες εκλογές της 31ης Μαρτίου (στις οποίες τελικά δεν συμμετείχε η Αριστερά), λέει μεταξύ άλλων: «Φυσικά η δημοκρατική Αριστερά δεν μπορούσε να πάρει μέρος στη συμπαιγνία αυτή, και έτσι η κοινή διακήρυξη της 3 του Μάρτη που δημοσίευσαν η Ένωση Δημοκρατικών Αριστερών, το ΣΚ-ΕΛΔ, οι Αριστεροί Φιλελεύθεροι, οι Δημοκρατικοί Σύλλογοι τη Αθήνας και του Πειραιά και ο Πολιτικός Συνασπισμός των Κομμάτων του ΕΑΜ ξεκαθαρίζει ολόπλευρα το ζήτημα αυτό. Η ενιαία δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να πάρει μέρος στις «εκλογές» της 31 του Μάρτη. Για να πάρει μέρος στις εκλογές βάζει ορισμένες ελάχιστες δημοκρατικές προϋποθέσεις. Δε ζητά η δημοκρατική Αριστερά «ιδεώδεις», «απόλυτα λεύτερες» εκλογές, γιατί για την Ελλάδα ένα τέτοιο πράγμα στάθηκε πάντοτε ουτοπία…».
Υπάρχουν εκατοντάδες άλλα αποσπάσματα όπου το κκε χρησιμοποιεί τον όρο και μάλιστα συμπεριλαμβάνει και το ίδιο μέσα σε αυτόν, αλλά πλέον δεν έχει καμία σημασία. Οι ταλιμπάν της ηγεσίας είναι απλά αγράμματοι που απλά παπαγαλίζουν χωρίς να καταλαβαίνουν τι λένε.
Αααα το ΠΑΜΕ που είναι ταξικό μέτωπό έχει χώρο για την Ραχηλ???

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 12:19 π.μ.

Σε λίγο, ΠΑΝ, όπως το πάτε δε θα υπάρχει το ΠΑΜΕ και το κόμμα του Περισσού

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 1:44 π.μ.

Συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς είχαν μεγάλη άνοδο τόσο στους καθηγητές όσο στους δασκάλους. Θαυμάσια. Οι ακροδεξιοί εξαφανίστηκαν και η πανωλεθρία της ΔΑΚΕ είναι ότι πιο ευχάριστο για την Παιδεία. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Οι εκπαιδευτικοί δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία, θέλουν άλλη πολιτική. Αυτό με γεμίζει ελπίδα. Μπράβο σε όλους. mitsos175.

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 2:29 π.μ.

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι το ΚΚΕ απομονώνει, ξεσκεπάζει και φθείρει κάτι τύπους ασήμαντους και υπονομευτές στο εργατικό κίνημα, που μιλάνε για σεχταρισμό και αριστερά ώστε να παγιδεύσουν και να διαβρώσουν και το κίνημα και το κόμμα, ώστε αμέσως μετά να περάσουν από τα κυβερνητικά ταμεία για την αμοιβή τους. Νομίζουν ότι ακόμη είμαστε σε εποχές "σταδίων" και "μετώπων" με "αριστερές και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις" και το ΚΚΕ στην "ουρά". Μονομερής διαγραφή του χρέους, έξοδος από ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με λαϊκή εξουσία. Τί ρεαλιστικότερο αντιπροτείνετε σήμερα σε αυτό;

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 3:03 π.μ.

7:54

Τόσο πολύ σας τζούζει βλέπω στην κουμουνδούρου η 100αρα και, του συλλαλητήρίου, που παραληλείτε με κάθε αφορμή.Μεγάλο νταλκά έχετε στο κεφάλι σας πλέον.Ασχημα τα μαντάντα.Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ξεσηκώνει και κινητοποιεί τον λαό την ώρα που εσείς του πετάτε συνεχώς τις μπανανόφλουδες της ανάθεσης και της παθητικοποίησης και τον έχετε στείλει,κατά ένα σημαντικό τμήμα, στους καναπέδες να παρακολουθούν στις τηλεωράσεις τις κοκορομαχίες σαμαρά τσίπρα όταν διακονίζονται και ξιφουλκούν για το ποιός είναι ο καλύτερος εκφραστής και υπερασπιστής των συμφερόντων τις αρχουσας τάξης.Εφιάλτης που σας στοιχείωνει έγινε αυτή η αποφράδα ημέρα του Σαββάτου γλύφτες του κεφαλαίου και σας λούζει κρύος ιδρώτας γιατί αντιλαμβάνεστε τι έρχετε άυριο, τι θα βρείτε μπροστά σας ως κυβερνώσα αριστερά δουλάκια και υπηρέτες των αφεντικών.Αυτούς και άλλους τόσους λαού θα αντιμετωπίσετε όταν θα εφαρμόσετε τις ίδιες ακριβώς αντιδραστικές και βάρβαρες με το σαμαροβανιζελικό δίδυμο πολιτικές που θα σας υπαγορέυουν τα ίδια κέντρα και διευντήρια των βρυξελών και πέραν του Ατλαντικού για τα οποία μοιράζεστε κοινή πίστη με την συγκυβέρνηση νδ πασοκ. Ποιό ακριβώς απο τα 1000 σωματεία που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και δήλωσε συμμετοχή στο μεγαλείωδες συλαλλητήριο του Σαββάτου που κατέκλυσε όλους του δρόμους πέριξ της πλατείας Συντάγματος ελέγχετε απο την ΔΑΚΕ;Ποιός είναι δακίτης ή νεοδημοκράτης απο αυτούς τους 100χιλίαδες και βάλε διαδηλωτές εργαζόμενους που το καθήκον για την υπεράσπισης της ζωής και της αξιοπρέπειας του αλλά και της οικογένειας και των συνανθρώπων γύρο του τον οδήγησε μαζί με ένα τεράστιο πλήθος λαού να ενωθούν σε ένα γιγαντιαίο ποτάμι ανηπακοής και αντίστασης ενάντια σε όλους αυτούς που του πέρνουν την μπουκία απο το στόμα, του αρπάζουν το σπίτι που έχτισε ή αγόρασε με κόπους μιας ζωής, που τον φοροληστέουν, σε αυτούς που του αφήνουν το παιδί του δίχως βιβλία, δίχως μέλλον και τον πατέρα του χωρίς συνταξη φάρμακα περίθαλψη;Οσο και να λυδορίτε και να χλεάζετε με τσιτάτα και άθλιους χαρακτιρισμούς τον λαό που δίνει μάχες και αγώνες καθημερινά, συριζόπουλα, τίποτα δεν θα τον σταματήσει να πάρει αυτό που δικαιούται αυτό που του ανήκει αυτο που παράγει ο ίδιος και η εργατική τάξη της χώρας και του το στερούν αυτοί με τους οποίους συνδιαγέλεστε και συναντιέστε και ορκίζεστε στήριξη και ενίσχυση την επόμενη κιόλας μέρα της διακυβέρνησή σας.

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 7:36 π.μ.

Οτι να 'ναι.Η βασικη αντιθεση στην κοινωνια θεμελειωνεται με το Αριστερα κ Δεξια. Αν αυτο ειναι Μαρξιστικη αναλυση τοτε πρεπει να μας παρουν με τις πετρες. Απο ποτε ρε Συριζοπουλα το κεφαλαιο κ η εργασια που ειναι η αντιθεση του καπιταλισμου εγιναν αριστερα δεξια. Δηλαδη μας λετε οτι αυτος που ψηφιζει ΝΔ κ ειναι εργατης στην βιομηχανια η ταξη του ειναι το κεφαλαιο κ οχι η εργατικη ταξη. Ρε αχρηστοι ο ορος αριστερος κ δεξιος χρησιμοποιηθηκε για 1η φορα μετα την γαλλικη αστικη επανασταση στην εθνοσυνελευση οπου διαχωριστηκαν οι κ καλα προοδευτικοι απο τους αντιδραστικους σε αριστερα κ δεξια εδρανα. Στην ελλαδα εχει ριζες κ μαλιστα ως στοιχειο της παλης των εργαζομενων οχι ομως ως βασικη αντιθεση της κοινωνιας του καπιταλισμου κ των σχεσεων παραγωγης του.

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 8:17 π.μ.

Με ποιο κριτήριο που πληρούν από κοινού ( αλλά και μονον αυτές) κατατάσσεις τις 3 αυτές παρατάξεις σαν αριστερές;

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 9:36 π.μ.

10.48 απο την ιστορια βγαινουνε ομως συμπερασματα γιατι εχουνε περασει 100 χρονια και ανατραπηκε και ο σοσιαλισμος και τα συμπερασματα ειναι καταπελυης. Το ΕΑΜ με το 80% τπυ λαου δεν πηρε την εξουσια εγκλοβισμενο στον σοσιαλισμο με σταδια. Η ΕΔΑ κατεστρεψε το ΚΚΕ εγινε ουρα της Ε.Κ και βοηθησε τον καπιταλισμο να σταθεροποιηθη στην χωρα επισης ο συνασπισμος τα ιδια με την ΕΔΑ. η εμπειρια λοιπον ολοκληρου του αιωνα ειναι τρομακτικη οποιαδηποτε χαλαρωση απεναντι στον οπορτουνισμο ειναι θανατος για το ΚΚ ειναι ο καπιταλισμος μετεμφιεσμενος δεν υπαρχει καμμια αριστερα

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 11:06 π.μ.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_96.html?m=1#comment-form

Την παραταξη του ΣΥΡΙΖΑ την ψηφισε και ο συγκεκριμενος?

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 11:38 π.μ.

Ποιος ισχυρίστηκε ότι η βασική αντίθεση στην κοινωνία θεμελιώνεται με το Αριστερά κ Δεξιά; Κανείς.Σε κάθε ταξική κοινωνία φυσικά και ο βασικός διαχωρισμός είναι ταξικός (π.χ. εργατική τάξη/κεφαλαιοκράτες). Ο διαχωρισμός αυτός όμως όταν μιλάμε για πολιτικά κόμματα/παρατάξεις έχει αξία, διότι παντού και πάντα τα κόμματα που ήθελαν να εξυπηρετήσουν τα λαϊκά συμφέροντα τοποθετούνταν στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, ενώ αυτά που ήθελαν την διαιώνιση της ταξικής εκμετάλλευσης στα δεξιά. Βέβαια αυτό για τους Κνίτες είναι λεπτομέρεια. Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία κατά πώς συμφέρει την σημερινή ηγεσία του κόμματος και σε αυτή την προσπάθεια είναι ικανοί για τα πάντα. Ακόμη να διαγράψουν και πολιτικές έννοιες που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν αποδεκτές και από αυτούς. Για το κκε δεν έχει καμία σημασία είτε αν έβγαινε πρώτη η ΔΑΚΕ στους δασκάλους, είτε η παράταξη της Ανταρσύα! Φαντάζομαι ακόμη και άν έβγαινε πρώτη (υποθετικά) η παράταξη των χρυσαύγουλων για τους Κνίτες θα ταν το ίδιο!!!

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 1:05 μ.μ.

Με τη δική σου λογικη αν διεκδικούν πρωτιά ΠΑΣΚΕ και χ.α πρέπει να στηρίξουμε ΠΑΣΚΕ. Σωστά;

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 2:14 μ.μ.

ΕΔΩ τα πληρη και αναλυτικά αποτελέσματα με συγκριτικούς πίνακες, των εκλογών στην πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια:

http://www.pandiera.gr/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80/

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 2:28 μ.μ.

Προς Ανώνυμο 8 Νοεμβρίου 2014 - 1:05 μ.μ: Λάθος! Μόνο αυτό δεν είπα.. Είπα ότι το κκε πλέον (απο το 2012) δεν κατατάσσει τον εαυτό του στις δυνάμεις της Αριστεράς, ενώ πρόσφατα προσπαθεί να πλασάρει το μεταμοντέρνο ιδεολόγημα πως δεν υφίσταται αυτός ο διαχωρισμός, αδικώντας την ίδια την ιστορία του.. Ρε Κνίτες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν μπορείς να τσουβαλιάζεις όλους τους υπόλοιπους μαζί. Κάθε κόμμα έχει την πορεία του. Αν διεκδικούσαν την πρωτιά ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ και Χ.Α., τότε η συνδικαλιστές της αριστεράς (βαζω και το ΚΚΕ μέσα) θα έπρεπε να λογοδοτήσουν στους αριστερούς (βάζω και τους κκεδες μέσα) γιατί άφησαν να συμβεί κάτι τέτοιο και δεν συνεργάστηκαν μεταξύ τους, ώστε να το αποτρέψουν. Πάντως το κκε φαντάζομαι μετά την... συνδιοργάνωση του συλλαλητηρίου με την ΔΑΚΕ, ίσως στην μόνη περίπτωση που θα έπαιρνε θέση υπέρ κάποιου θα τα σε μια ενδεχόμενη διεκδίκηση της πρωτιάς μεταξύ ΔΑΚΕ και Χ.Α. Μονοκούκι ΔΑΚΑΡΑ θα έριχνε!!!

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 2:30 μ.μ.

Δύο πολύ απλές ερωτήσεις - χωρίς ουρλιαχτά και ύβρεις - δεν αξίζουν της απαντήσεως των πολυπραγμώνων επαναστατών:
1. Με ποιο κριτήριο που πληρούν από κοινού ( αλλά και μονον αυτές) κατατάσσονται οι 3 αυτές παρατάξεις σαν "αριστερές";
2. αν διεκδικούν πρωτιά ΠΑΣΚΕ και χ.α πρέπει να στηρίξουμε ΠΑΣΚΕ;

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 2:50 μ.μ.

Καλα λεω οτι να 'ναι. Ποιο σου ειπε ρε κο...νε οτι δεν εχει ριζες η εννοια Αριστερος - Δεξιος. Το να διαχωριζεις ομως τους εργαζομενους χανεις το περιεχομενο της βασικης αντιθεσης κ δεν ωριμαζει ετσι η ταξικη αντιθεση στην συνειδηση του εργαζομενου, ο οποιος μπορει να ψηφιζει ΝΔ γιατι εγκλωβιζεται στην αναγκη που του ταζουν με αυταπατες.

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 6:08 μ.μ.

ΧΑΧΑΧΑ τελικά βλέπω κνίτες μόλις σας στριμώχνουν το ρίχνετε στο καλαματιανό!!! Απλά αστείοι τίποτα παραπάνω…

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 8:04 μ.μ.

2.30
μια απλη ερωτηση πονηρε: με ποιο κριτιριο του κκε (αν εχετε μυαλο στο κεφαλι σας) πληρει καποιος την εννοια του αριστερου αλλα οχι του κομμουνιστη;
υπαρχει κομμουνιστης που ειναι εκτος κκε; υπαρχει αριστερος εντος κκε; για βγαλε μου τα κριτηρια

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 8:58 μ.μ.

8.04 Δεν υπαρχει δεξια αριστερα υπαρχουνε κομμουνιστες οι οπορτουνιστες ειναι τσιρακια της αστικης ταξης βαλε λιγο μυαλο πονηριδη

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 9:12 μ.μ.

Την μπαλα στην εξέδρα ετσι 8:04; ας ειναι. Άλλοι βαφτισαν 3 παρατάξεις ως αριστερές και μετά το βουλωσαν.
Λοιπόν επειδη δεν ειναι όλοι σαν τα μούτρα σας σου απαντώ: προσωπικά η έννοια "αριστερός" δεν μου λέει τιποτα γιατί είναι αυτοναφορικη και αταξική (επειδή ο εγκέφαλός σου υπολειτουργεί εννοώ οτι ο καθένας μπορεί να το δηλώσει για τον εαυτό του και δεν προϋποθέτει και καταφαση στο ερώτημα ποια ταξη στην εξουσία. Πως αρνείσαι πχ σε εναν πασοκο ή δημαρ τον "τιτλο") Κομμουνιστής ειναι όποιος παλευει μέσα απο το οργανωμένο Κόμμα γιανα κατακτήσει η Εργατική τάξη την εξουσία, να εγκαθιδρυσει την δημοκρατική δικτατορία του προλεταριατου - επειδή θα πεις μ@@@ια ψαξε το ορο- και θα οικοδομησει σοσιαλισμό/κομμουνισμό.
Συνεπώς ο κομμουνιστής εκτος κόμματος είναι σαν οδηγος που δεν έχει μπει ποτέ σε αυτοκίνητο. Αυτοχαρακτηριζόμενοι αριστεροί προφανώς υπάρχουν στο ΚΚΕ οπως και αλλού. Για τα κριτήρια όμως να ρωτήσεις τους ίδιους και θα ανακαλύψεις οτι ο καθένας έχει και διαφορετικό.
Σειρα σου τώρα παλικάρι μου. 2 απλές ερωτησούλες. Και μετά ξυδάκι και ύπνο

Ανώνυμος
8 Νοεμβρίου 2014 στις 10:21 μ.μ.

8.58
Συνεπώς ο κομμουνιστής εκτος κόμματος είναι σαν οδηγος που δεν έχει μπει ποτέ σε αυτοκίνητο!!! Για να δουμε μ@λ@@@ ποιος θα πιει το ξυδακι χαζιοβιολη που τρως σανο απο το μαιλη. Συμφωνα με αυτα που λες:

1. Ο Βασιλης Ραφαηλιδης εκτος κκε ήταν σαν οδηγος που δεν έχει μπει ποτέ σε αυτοκίνητο!! Αν το ισχυριστεις εξω επωνυμα θα χορτασεις φαπες που ουτε στο ονειρο σου δεν εχεις δει. Θα γλυτωσεις μονο απο τους κνιτες (ισως)
2. Ο Φιντελ Καστρο χωρις κκ κουβας εκανε επανασταση ήταν σαν οδηγος που δεν έχει μπει ποτέ σε αυτοκίνητο! Και δω θα χορτασεις φαπες
θες να συνεχισω τα ονοματα. Μαλλον οχι γιατι μου φαινεσαι και αγραμματο φυτο.
3. Η ταμπελα ΚΚΕ δεν σε κανει και αυτοματα επαναστατη για παντα. Το 89-90 με τις ξεφτιλες συγκυβερνησεις ο Μαιλης- Γοντικας-Παπαρηγα παλευαν για την Εργατική τάξη εξουσία. Πηγαινε για υπνο τωρα και ονειρεψου οτι συνομιλεις με κανα Τσολακη και αυριο τα λεμε

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 12:44 π.μ.

Σωπα ρε μάτσο αγοράκι που δερνεις κιόλας . Τα νευράκια σου στο σπιτακι σου . Για έλα να δώσεις φάπες μήπως νιώσεις και λίγο άνδρας. Είμαι σίγουρη πως μόνο έτσι τα καταφερνεις . Λοιπόν αντρακλα σεν θεωρώ τον Ραφαηλιδη κομμουνιστή αλλα έναν σημαντικό συγγραφέα. Εσυ απο που ως πού; ποια ηταν η δράση του; το καλύτερο ομως σουπερ γαμαω και δερνω άντρα είναι ότι ο ίδιος ο Φιντέλ στην περίφημη ομιλία του το 61 για την μετατροπή της επανάστασης σε σοσιαλιστική και του κινήματος της 26ης Ιουλίου (τι σου λέω τωρα) σε ΚΚ Κούβας αναφέρει ότι δεν υπάρχει κομμουνιστής χωρίς ΚΚ! Α ουτε τον κολητο του Παπανδρέου το Ραπτη θεωρώ κομμουνιστή.
Ελα τωρα αντρακλα! Δείξε μας οτι εκτός από φάπες ξέρεις να απαντάς και σε 2 απλές ερωτήσεις. Κανε μια προσπάθεια. Ξυδάκι! !

υγ στα 3 έχεις καποιο δικιο. Κοτζιάς Δραγασακης Στάθης Κρατερός Μπατίκας Ανδρουλάκης

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 8:50 π.μ.

Τι έγινε; Άρχισε να γράφει ο Στύλιου στο "Βαθύ" σαν 10:21; πόσο γελοίος πέρα από άσχετος είσαι;

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 9:40 π.μ.

ΠΑΣΚΕ 5 έδρες χ.α 5 εδρες "αριστερά" 1 έδρα. Ψηφίζεις κάποιον ή όχι? Υποψήφιος δήμαρχος πασοκ 45% χ.α 40 "αριστερά" 15. Τι κάνεις β' γύρο; και ασε τις εξυπνάδες με λογοδοσιες και συν διοργάνωση. Δες που βρέθηκαν οι προηγούμενοι που έλεγαν για αριστερούς ψάλτες και ίσως κάποιος δεν βαρεθεί να σου φέρει κατεβατά με κοινά ψηφοδελτια με ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 11:20 π.μ.

Τι του βάζεις κι εσύ ρε κοπέλλα μου δύσκολα...Αυτός έχει πιάσει το σφυρί απ' την ανάποδη και ......κοπανάει. Εχει διαβάσει τους τίτλους της πολιτικής ιστορίας απ' τα βιπεράκια του "Εθνους" και της "Ελευθεροτυπίας" και χυδαιολογεί. Βρίζει για το '89 και παρακαλάει να ξαναγίνει για να ξαναβρίζει. Πως αλλιώς θα βαυκα...@@ίζεται ο αριστερούλης;;;;Θέλει βάρκα στο γιαλό για να .....αρμενίζει. Συγγνώμη για τη φρασεολογία αλλά αυτή καταλαβαίνει. Αυτή που χρησιμοποιούσε ο μακαρίτης Ραφαηλίδης που τσιτάρει. Αλλά μέχρι εκεί... Γιατί προχωράει και σε στυλάκι Κασιδιάρικο. Φάπες....θα ρίξει ο αριστερούλης και στις εκλογές. Με το "αριστερό" του χέρι, γιατί με το δεξί του θα διπλώνει το "αριστερό" ψηφοδέλτιο που θα συμπεριλαμβάνει τον Βουδούρη, το Φωτόπουλο, τον Κουρουμπλή το Μητρόπουλο μέχρι και το Ρουμπάτη!!!! και ων ουκ έστιν αριθμός, άλλων λέλουδων κοινώς μεταλλαγμένων Πασόκων. "Αριστερών όμως". Εχει μπερδέψει τον ενικό με τον πληθυντικό αλλά δεν του το επιτρέπει η λοβοτομή του να το καταλάβει. Δεν γνωρίζει ότι ο πληθυντικός του "καθήκον" είναι τα "καθήκοντα" κι όχι τα καθίκια. Ας τον στις εμμονές του.....

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 1:07 μ.μ.

@Ανώνυμος

Κατι μαγκες σαν εσενα ολο φαπες ριχνουν πισω απο τα πληκτρολογια αλλα οταν το δοκιμασουν να το κανουν κιολας αρχιζουν να κλαινε και να φωναζουν για ΚΝΑΤ κλπ...

Οσο για τις μπαρουφες σου ο Φιντελ ασχετε ουδεποτε μεχρι την ενταξη του στο ΚΚΚουβας και τη μετατροπη της επαναστασης σε σοσιαλιστικη ισχυριστηκε οτι ηταν κομμουνιστης. Αυτο μπορει να το διαπιστωσει κανεις απο πληθος ντοκουμεντων και ομιλιων του.
Κομμουνιστης εκτος ΚΚ δεν υπαρχει αυτα τα ελυσε εδω και 100 χρονια ο Λενιν αν τον εχεις ακουστα...

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 1:08 μ.μ.

μπα;; ΔΕΝ υπάρχει αριστερά; Είναι...διαταξική έννοια; ΤΙ ψέμματα είναι αυτά βρε παιδιά του κκε; Αλλο πράγμα να λές "υπάρχει ρεφορμιστική και κομμουνιστική αριστερά" πράγμα εντελώς σωστό καιΤΑΞΙΚΟΤΑΤΟ και άλλοπράγμα να αρνείσαι ΓΕΝΙΚΑ τον όρο "αριστερά" επειδή σε βολεύει, γιατί ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ!

Επίσης να τονίσω ότι η λογική "κοινωνική συμμαχία στο πλαίσιο ενός κομματος και των μορφωμάτων του (ΠΑΜΕ/ΜΑΣ/ΠΑΣΥ κλπ" είναι καρικατούρα του μαρξισμού και της εργατικής πολιτικής. Διότι, την λογική αυτή διαψεύδει η ίδια η ζωή και η ιστορία των επαναστάσεων: Οποτε επιχειρήθηκε στην ιστορία να εκφραστεί ΜΟΝΟ από ένα κόμμα η κοινωνική συμμαχία (οι μπολσεβίκοι ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να το κάνουν αυτό, πριν τους γίνει παγιωμένη αντίληψη), τότε έγινε το αυτονόητο/αναπόφευκτο: Οι κοινωνικές και πολιτικές διαφορές εκφράστηκαν με την πρακτική των φραξιών ΕΝΤΟΣ του μοναδικού κόμματος. Και επειδή στο πλαίσιο ενός και μόνο κόμματος το οποίο -κατά το ΚΚΕ- έχει δικαίωμα να υπάρχει αυτές οι αντιλήψεις (είτε η εργατική/κομμουνιστική, είτε η μικροαστική κλπ) συνετρίβησαν από την μοναδική δύναμη που κάνει κουμάντο σε αυτές τις περιπτώσεις (την κομματική και αργότερα και κρατική γραφειοκρατία), ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΠΟΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ και σταδιακά ευνουχίστηκε.

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 2:45 μ.μ.

12.44
ψευτοφεμινιστρια της πλακας δεν αναφερόμουν σε σενα. τις φαπες του φατουρου δε θα τις φαει απο μενα ο τυπος που κρυβεται και απαντας εσυ για αυτον. εγω εχω την υπομονη και του απαντω. θα τις φαει απο τον καθε σκεπτομενο ανθρωπο.
τωρα παμε σε σενα. κοιτα τι γραφεις: Λοιπόν αντρακλα σεν θεωρώ τον Ραφαηλιδη κομμουνιστή αλλα έναν σημαντικό συγγραφέα!!! σε τι σημαντικο; δεν μας λες !! ποια ήταν η δραση του αγραμματη; επανασταση στην αλγερια και φυλακες στη χουντα. κειμενα υψηλοτατου επιπεδου κριτικης στο παγκοσμιο κομμουνιστικο κινημα. θες και αλλα ; ΧΑΖΗ εχω πολλα! γλυτωνεις τις φαπες εσυ γιατι απλα εισαιν ΧΑΖΗ. για το Ραπτη δεν μιλαω. το πιστποιητικο κομμουνιστοσυνης φανταζομαι οτι στο εχει μοιρασει ο γοντικας και ο μαιλης. δε θα παρουμε.αυτοι οι επαγγελματιες τεμπεληδες μοιραζουν καθημερινα τζαμπα. βολεψου με αυτα με βαση τη νοημοσυνη σου. καληνυχτα χαζη φεμνιστρια που εχεις μπερδεψει την ομοιοτητα με την ισοτητα
σταθης Μπατίκας τζιατζης, γραψας κα.εσωσαν την τιμη του ελληνικου κομμουνιστικου κινηματος (οχι κομματος) οταν παπαρηγα -γοντικας κα. εκαναν τουμπεκι στην παγκοσμια ξεφτιλα του 89-90

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 5:22 μ.μ.

2.45 Αυτους τους 4 ξεφτιλες που αναφερεις να τους χαιρεσαι. προκειται για ουρες του συριζα και τιποτα αλλο. Μια ειναι η εργατικη ταξη ενα και το κομμα της. οσο για τους πραχτορες του καπιταλισμου εχει απαντησει ο ΛΕΝΙΝ και η ιστορια. Βασικη προ υποθεση για την νικη της προλεταριακης επαναστασης ειναι η συντριβει του οπορτουνισμου και αποδειχθηκε στην ρωσια το 1917. οταν το 1956 σηκωσανε κεφαλι σταδιακα σε μια πορεια ανατραπηκε ο σοσιαλισμος. αριστερα λοιπον δεν υπαρχει οσο πιο γρηγορα το καταλαβεις τοσο το καλυτερο για σενα απο το κουτοχορτο που σε τα ιζουνε

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 6:49 μ.μ.

@5.22 δηλαδή ΠΑΝ

Ανόητε ΠΑΝ σταμάτα να εκθέτεις τον εαυτό σου και το κόμμα σου. Κι αν δε μπορεί ο ανερμάτιστος εαυτός σου να το κάνει, ας το κάνουν οι σύντροφοί του που ακούνε ένα ανόητο παιδάκι να αποκαλεί ξεφτίλα το τζιατζή, το μπατίκα και το γράψα. Ξέρει αλήθεια τι λέει και τι κάνει ή είναι βαλτός; Εσείς του ΚΚΕ θα το μαζέψετε το πυροβολημένο φασιστάκι που παριστάνει τον κομμουνιστή; Κι εσείς στο βαθύ κόκκινο δεν μπορείτε αυτό τον ανόητο που βρωμίζει το blog με τη βλακεία του να τον κόβετε; Νισάφι πια!

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 7:06 μ.μ.

Λοιπόν για να επανέλθουμε στο θέμα, τα ποσοστά δε δείχουν πάντοτε την αλήθεια. Η σύγκριση πρέπει να γίνει με το 2012 όπως έγραψε και κάποιος πιο πριν. Προφανώς τότε θα βλέπαμε πως υπήρξε αύξηση αλλά όχι τόσο συγκλονιστική. Επίσης είναι προφανές ότι ο κλάδος ψάχνεται. Κυρίως πάει σύριζα και αυτό δε σημαίνει ότι ριζοσπαστικοποιείται. Απλά διαλέγει την εύκολη λύση της διαχείρισης. Αύξηση των παρεμβάσεων όντως και μεγαλύτερη αύξηση του παμε από ότι δείχνουν τα αποτελέσματα καθώς το 2012 είχε υποχωρήσει κάτω από την πίεση του συριζα και επανήλθε με αυξημένα σχεδόν κατά 20-25% ποσοστά. Γενικά κάπου το 30% ριζοσπαστικοποιείται, ποσοστό που δεν είναι αμελητέο για δημόσιο.

Ανώνυμος
9 Νοεμβρίου 2014 στις 9:31 μ.μ.

To KKE είναι κομμουνιστικό Κόμμα? Είναι. Επειδή έτσι λέει το ίδιο. Μάλιστα
Το ΜΛ-ΚΚΕ είναι κομμουνιστικό Κόμμα? Είναι. Επειδή έτσι λέει το ίδιο. Μάλιστα
Το ΚΚΕ-ΜΛ είναι κομμουνιστικό Κόμμα? Είναι. Επειδή έτσι λέει το ίδιο. Μάλιστα

Γιατί λοιπόν τα μέλη του ΚΚΕ είναι Κομμουνιστές ενώ τα μέλη των άλλων Κομμάτων που και αυτά αυτοαποκαλούνται Κομμουνιστικά δεν είναι Κομμουνιστές???

Το ΚΚΕ έχει το copyright? Από που κι ως που?

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2014 στις 9:28 π.μ.

9:31, ξέχασες το ΕΚΚΕ, την ΟΑΚΚΕ κλπ κλπ. Εκτίθεσαι...
αν δεις παραπάνω είσαι μάλλον εκτός θέματος. Μάλλον συζητάμε εάν νοείται κομμουνιστής που να μην είναι ενταγμένος σε ένα ΚΚ και αυτό να αποτελεί συνειδητή επιλογή του. Επίσης ποια είναι η στάση των κομμουνιστών απένταντι γενικά στην "αριστερά" ή σε άλλους πολιτικούς σχεδιασμούς. Το αν το κάθε κόμμα που αποκαλείται κομμουνιστικό είναι κιόλας είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία και την απάντηση συνήθως δίνει η ιστορία.
Εγώ κρατώ ότι τα δύο απλά ερωτήματα της κοπέλας δεν μπόρεσε να απαντήσει κανείς

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
10 Νοεμβρίου 2014 στις 11:52 π.μ.

Αντιλαμβανόμενοι τη σύγχυση που υπάρχει σε σχέση με το ποιος είναι κομμουνιστής και ποιος ΔΕΝ είναι και κατόπιν διαβούλευσης με το μεγάλο δάσκαλο, αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τον παρακάτω συνοπτικό ορισμό του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ.

Ο ορισμός αυτός θα είναι σύντομος με σκοπό να μπορεί τον έχει μαζί του κάθε σύντροφος προκειμένου να μην υποπέσει σε ιδεολογικά ολισθήματα που θα τον απομακρύνουν από το πρότυπο του σωστού και πραγματικού κομμουνιστή. Αργότερα, θα ακολουθήσει ο αναλυτικός ορισμός του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ από το βιβλίο του Μεγάλου Δάσκαλου που ετοιμάζεται πυρετωδώς αυτό τον καιρό και γι αυτό, όπως βλέπετε, ο Δάσκαλος έχει περιορίσει στο άκρως απαραίτητο τους διαδικτυακούς διαλόγους και αυτό το κάνει μόνο όταν βλέπει ότι ένας οπορτουνιστής πάει να σπείρει τη σύγχυση σε κάποιους ιδεολογικά άοπλους και ανυποψίαστους συντρόφους.

Λοιπόν: ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ είναι όποιος είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του μόνου γνήσιου και αυθεντικού που εδρεύει στον Περισσό. Όλοι οι άλλοι είναι όχι μόνο φτηνές απομιμήσεις αλλά προδότες και διασπαστές του κομμουνιστικού κινήματος και γι αυτό δεν επιτρέπεται καμία σκέψη για κοινή δράση και διάλογο μαζί τους.

Αυτό το τελευταίο, ας το προσέξουν ιδιαίτερα τα μη έμπειρα μέλη του κόμματος καθώς έχει διαπιστωθεί ότι αυτοί οι πονηροί τύποι που χρησιμοποιούν παράτυπα τον τίτλο του κομμουνιστή εκμεταλλεύονται την καλοπροαίρετη αφέλεια μερικών συντρόφων μας και προσπαθούν να τους εξαπατήσουν. Ας το προσέξουν λοιπόν αυτό οι σύντροφοι, γιατί ο συγχρωτισμός με τέτοιου είδους ΞΕΦΤΙΛΕΣ ( στο σημείο αυτό παίρνω την άδεια από το Μεγάλο Δάσκαλο για να χρησιμοποιήσω τον όρο που με τόση οξυδέρκεια εφηύρε προκειμένου να χαρακτηρίσει αυτά τα υποκείμενα ) μπορεί να τους κάνει να χάσουν την ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ τους ΠΥΞΙΔΑ, να παρασυρθούν από τις ΣΕΙΡΗΝΕΣ του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ και να καταλήξουν στην ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ , από την οποία δεν μπόρεσε να επιστρέψει κανείς.

Αυτά προς το παρόν. Τα νεώτερα θα έρθουν μετά τη δημοσίευση του βιβλίο του Μεγάλου Δασκάλου, το οποίο θα έχει ως τίτλο: “Ο οπορτουνισμός, το ανώτατο στάδιο της ξεφτίλας. Χρήσιμα tips για το πώς θα τον αντιμετωπίσετε».

Μαζί με το βιβλίο θα προσφέρονται δωρεάν ΞΙΔΙ και ΧΟΛΗ που αποδεδειγμένα βοηθούν στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2014 στις 4:14 μ.μ.

11.20
Συγγνώμη για τη φρασεολογία αλλά αυτή καταλαβαίνει. Αυτή που χρησιμοποιούσε ο μακαρίτης Ραφαηλίδης που τσιτάρει.!!!

o XΑΖΟΣ προσπαθει να υπερασπιστει τη ΧΑΖΗ με ποιο χαζα επιχειρηματα για το Ραφαηλιδη. θα κρινει ο αχρηστος τη φρασεολογια του ραφαηλιδη!

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2014 στις 4:19 μ.μ.

11.52 μπραβο! σωστος
Λοιπόν: ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ είναι όποιος είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του μόνου γνήσιου και αυθεντικού που εδρεύει στον Περισσό!!

και αν εισαι και κολλητος του γοντικα; ακομη πιο αυθεντικος κομμουνιστης! αν εισαι του μαιλη σχεδον ο ιδιος ο μαρξ εισαι!!

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2014 στις 6:16 μ.μ.

Εσύ 4:14 γιατί αυτή η εμμονή με τον Ραφαηλίδη; έχει φτάσει στα όρια της ψύχωσης. Από όσο ξέρω πάρα πολύ σύντροφοι σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν εκστασιάζονται κιόλας με το έργο του. Προφανώς έχετε διαφορετικά κριτήρια. Ο Χομπσμπάουμ έλεγε ότι παραμένει μέχρι τέλος της ζωής του μέλος του πολύ μικρού ΚΚ Βρετανίας επειδή γι αυτόν δεν νοείται να λέγεται κάποιος κομμουνιστής εκτός ΚΚ (πρόσεξε: όχι του ΚΚΕ αλλά ενός κομμουνιστικού κόμματος). Βλέπεις λοιπόν ότι και μεταξύ μεγάλων διανοητών υπάρχει διάσταση απόψεων για το θέμα. Ο Λένιν ασφαλώς στη σύγκρουσή του με τον Μαρτώφ θεωρούσε ότι κομμουνιστής (σοσιαλδημοκράτης με την τότε έννοια) είναι όποιος μετέχει στις κομματικές οργανώσεις, καταβάλει την συνδρομή του και συμμετέχει στις κομματικές αποφάσεις που υποχρεωτικά υλοποιεί. Το αν λοιπόν ο όρος "ανένταχτος κομμουνιστής" συνιστά αντίφαση εν τοις όροις είναι ένα θέμα ακόμα ανοιχτό. Προσωπικά - τονίζω προσωπικά - θεωρώ ότι κομμουνιστής δεν νοείται - όσο καλές προθέσεις και πλήρη ιδεολογία και αν έχει - χωρίς να είναι ενταγμένος στο Κόμμα που καθοδηγεί την εργατική τάξη ως συνειδητή πρωτοπορία (Λένιν) και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ διανοούμενος (Γκράμσι). Πχ μπορείς να διανοηθεί ΟΛΟΙ οι αυτοπροσδιοριζόμενοι σαν κομμουνιστές να δηλώσουν ανένταχτοι; προφανώς όχι Θυμίζει μυθιστόρημα του Σαμαράγκου!
Το αν υπάρχει σήμερα ή πρέπει να χτιστεί και ποιο είναι αυτό αποτελεί άλλη μεγάλη συζήτηση. Θα μου επιτρέψεις όμως να σου πω ότι το ύφος σου είναι αισθητικά και πολιτικά απαράδεκτο.

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2014 στις 11:19 μ.μ.

6.15
επειδη φαινεσαι σοβαρος θα σου απαντησω
1.λες ύφος σου είναι αισθητικά και πολιτικά απαράδεκτο. μαλιστα. αυτο σε πειραξε; μηπως ζουμε στην πολιτικη νηνεμια της δεκαετιας του 80,90,2000; εδω καιγομαστε και το υφος σε πειραξε; οταν προσπαθεις να απαντησεις σε αυτονοητα πραγματα το 2014; πχ τα ρασα δεν κανουν τον παπα. φυσικα εχεις δικιο οταν λες ο όρος "ανένταχτος κομμουνιστής" συνιστά αντίφαση εν τοις όροις είναι ένα θέμα ακόμα ανοιχτό. απο αυτο το σημειο ομως μεχρι να θεωρουμε οτι οποιος ειναι ενταγμενος στο κκε ειναι και κομμουνιστης απο που προκυπτει; ή το κκε επειδη εχει την ταμπελο κομμουνιστικο ειναι και κομμουνιστικο αναγκαστικα. αν ισχυει για το κκε ισυει και για το κκκινας, κκγαλλιας και παει λεγοντας. και οχι μονο αυτο. οταν προσπαθει η ηγεσια του κκε να περασει μια μορφη ταλιμπανισμου απεναντι σε αλλους αξιολογους συντροφους που υπαρχουν και σε αλλα κομματα της αριστερας. εδω ειχε φτασει στη ανοησια η παπαρηγα το 2012 να υποστηριζει οτο δεν υπαρχουν αριστεροι παρα μονο κομμουνιστες (εννουσε μελη του κκε). θα τους ανεχομαστε για πολυ ακομη; υποχρεωτικος σεβασμος στο κκε σημερα γιατι; λογω της ηρωικης ισοριας του; για το παρον του για ποιο λογο; στη πραξη καθε μερα κρινονται αυτα. ενα κκε που τρεμει την οποιαδηποτε σκεψη για ανατροποη της κυβερνησης; ασε σε παρακαλω

ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
11 Νοεμβρίου 2014 στις 10:08 μ.μ.

Ο δάσκαλος ο διανοητής ο ΠΑΝ με το όνομα,που όλα τα καταλαβαίνει και σε όλα επεμβαίνει,σας ετοιμάζει μεγάλο χουνέρι.
Θα τρίβετε τα μάτια σας οπορτούνες.
Οπως μας ενημερώνει η ''Λέσχη των φίλων ΠΑΝ'',αυτόν τον καιρό ο δάσκαλος ετοιμάζει το εγχειρίδιο περί του ''προτύπου του σωστού κομμουνιστή''.
Ενα φιλοσοφικό πόνημα που απαντάει σε όλες τις αγωνίες του κνίτη πρίν την αυτοχειρία.
Πρόκειται να αντικαταστήσει όλα όσα ξέρατε μέχρι τώρα.
Θα πεταχθούν στα σκουπίδια όλες οι οπορτουνιστικές θεωρίες που θεωρούν ότι δεν χρειάζεται να είσαι ΚΚΕ για να είσαι κομμουνιστής.Αν είσαι μαθητής αρκεί να είσαι στην ΜΑΣ(Α).Αριστερός να μήν είσαι και ας είσαι και ο Μπέος,που λέει ο λόγος.
Με μια υπερβατικότητα που ξεπερνάει ακόμα και τον Μάρξ,ο δάσκαλος εντρυφεί στα ενδότερα της κομμουνιστικής ιδεολογίας και αποφαίνεται πως δεν υπαρχει Αριστερά και Δεξιά,δεν υπάρχει Γαλλική Επανάσταση,δεν υπήρχε Αριστερό ΕΑΜ και ο χρόνος σταμάτησε το 1956 όταν οι οπορτουνιστές ''κατήργησαν'' τον σταλινισμό,που φυσικά δεν ήταν Αριστερός αφού ήταν καραδεξιός γραφειοκρατικός ολοκληρωτισμός.
Απο εκεί πηγάζει η η απέχθεια του δάσκαλου σε ότιδήποτε Αριστερό.Απο εκεί και το άσβεστο μίσος προς την Αριστερά που απαξίωσε τον καραδεξιό σταλινισμό,και ανάγκασε ολόκληρο διανοητή να λογομαχεί με τους οπορτουνιστές απο τις στήλες του Βαθύ Κόκκινο.
Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες απο την πτέρυγα των βαρυποινιτών του ΠΑΜΕ στην φυλακή ανηλίκων του Μαλανδρίνου,ο δάσκαλος θα έχει ειδικό αφιέρωμα στο θρασίμι του οπορτουνισμού με το όνομα Β.Ραφαηλίδης.Ο αντικομμουνιστής Ραφαηλίδης επιτέλους ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ απο τον ΠΑΝ που τον κατατάσσει στα ΚΟΥΚΙΑ του ΧΑΛΙΦΗ που μας κόλλησε ΧΟΛΕΡΑ.
Ποιός είσαι εσύ ρε Ραφαηλίδη που τολμάς να αμφισβητείς ένα Μαίλη,ενα ΠΑΝ ένα Μανωλάκι?

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2014 στις 10:26 μ.μ.

10.08
μπραβο ρε φιλε για το Ραφαηλίδη . τους τα εγραψα και εγω πριν απο σενα πανω. οι ανθρωποι ειναι ντενεκεδες .κκεδες τι να τους πεις.
Θα σου πω κατι. Αν ζουσε σημερα ο Ραφαηλίδης και μιλουσε θα τους ειχε παρει και θα τους ειχε σηκωσει ολους απο την αριστερα. κκε συριζα ανταρσυα. καθομαστε και κοιταμε σα χανοι 5 χρονια νδ-πασοκ

Ανώνυμος
11 Νοεμβρίου 2014 στις 10:47 μ.μ.

Ποιός Μάρξ και αηδίες; Μωρέ αν είσαι κομμουνιστής του Μαίλη είσαι ανώτερος και απο τον θεό!!
Αν είσαι κομμουνιστής της Λιάνας και του Κουτσούμπα είσαι ανώτερος και απο τους 12 θεούς του Ολύμπου!!.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2014 στις 12:07 π.μ.

Στην Λαρισα 41 σχολικοι φυλακες κερδισανε πρωτοδικη αποφαση για να επιστρεψουνε στις δουλειες τους. η δημοτικη αρχη του συριζα εκανε εφεση στην αποφαση αυτη εναντια σε φτωχους ανθρωπους. Τα τσιρακια του ΚΟΜΟ ΤΕΞΑΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΣΕΒ σε ολο τους το μεγαλειο ΑΛΗΤΕΣ

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2014 στις 9:27 μ.μ.

12.07
για δωσε το κειμενο της Λαρισας; μην κανεις την παπια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger