Home » , » 14 οι δολοφονημένοι και εκατοντάδες οι τραυματισμένοι διαδηλωτές στην Τουρκία

14 οι δολοφονημένοι και εκατοντάδες οι τραυματισμένοι διαδηλωτές στην Τουρκία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 | 2:44 π.μ.

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων καταστολής στην Τουρκία και των Κούρδων διαδηλωτών οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενη και για την στάση της Τουρκικής κυβέρνησης που συνέβαλε στην κατάληψη από τους ισλαμοφασίστες της κουρδικής πόλης Κομπανί της Συρίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Evrensel» αυτή την στιγμή οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών έχουν γενικευτεί σε  πολλές πόλεις με τους δολοφονημένους απ’ τις δυνάμεις καταστολής διαδηλωτές να φτάνουν τους 14 –οι 8 απ’ αυτούς στην πόλη Ντιάμπακιρ- ενώ πολλές εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Τυλιγμένο στις φλόγες είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στο Ντιγιάρμπακιρ, το Ντέντεμαν που ανήκει στην ομώνυμη αλυσίδα ξενοδοχείων, χωρίς ακόμα να ειναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

 Προηγουμένους μαζικές διαδηλώσεις είχαν υπάρξει σε Αγκυρα, Κωνσταντινούπολη καθώς και σε όλες σχεδόν τις κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αλλά και στη Μερσίνα και την Αττάλεια στο νότιο τμήμα της χώρας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ περιμένουμε από τον σύντροφο Σειτ Αλντογκάν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger