Home » , » Αναβλήθηκε η δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι τίτλοι τιμής για κάθε έναν, για κάθε μία από όλους, όσοι συνεχίζουν να αντιστέκονται και πάντα θα τα διαπράττουμε με συστηματική επιμέλεια και ανυποχώρητη επιμονή!

Αναβλήθηκε η δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι τίτλοι τιμής για κάθε έναν, για κάθε μία από όλους, όσοι συνεχίζουν να αντιστέκονται και πάντα θα τα διαπράττουμε με συστηματική επιμέλεια και ανυποχώρητη επιμονή!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 | 1:49 μ.μ.

Για την στημένη κυβερνητική προσπάθεια να εμπλέξει σε δικαστικές περιπέτειες τον αγωνιστή δάσκαλο και στέλεχος της Ανταρσύα Παύλο Αντωνόπουλο έχουμε αναφερθεί αρκετές  φορές.
Ο ίδιος σε κείμενο του που τιτλοφορούσε «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!» ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Στις 8 του Γενάρη η Κυβέρνηση με συνέλαβε γιατί παρανόμησα. Με κατηγορεί ότι παρανόμησα γιατί θέλησα να διαδηλώσω την αντίθεση μου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους μηχανισμούς της και την πολιτική της. Κάτι που για τον Πρωθυπουργό μας αποτελεί ενέργεια στα όρια της τρομοκρατίας.

Με συνέλαβε γιατί θέλησα να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου στον Τύπο για την απόφαση της να καταπατήσει το Σύνταγμα και να μου αφαιρέσει τη δυνατότητα να συνέρχομαι και να διαδηλώνω ειρηνικά την αντίθεση μου στην πολιτική της.

Με συνέλαβε πριν καν προλάβω να παρανομήσω. Προέβλεψε ότι θα παρανομήσω. Αν και πήρε όλα τα μέτρα να μη μπορέσω να παρανομήσω. Κινητοποίησε όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό της και απέκλεισε τη δυνατότητα να πλησιάσει κανείς στον τόπο της παρανομίας. Εμένα με συνέλαβε προληπτικά. Για να μη παρανομήσω. Γιατί δεν σκέφτηκε να βγάλει κι απαγορευτικό για τις συνεντεύξεις Τύπου.

Με συνέλαβε γιατί, όπως με κατηγορεί, αντιστάθηκα στις αρχές! Η μοναδική επαφή μου με τις αρχές ήταν το χέρι του γνωστού διοικητή των ΜΑΤ, Δαρείου, που με συνέλαβε και με παρέδωσε να μου φορέσουν χειροπέδες. Μπορεί να μη προλάβαμε να ολοκληρώσουμε τη συνέντευξη Τύπου, αλλά προλάβαμε να τραβήξουμε Video που δείχνει όλη τη διαδρομή μας και τα γεγονότα. Ήμουν απαράδεκτα ήρεμος παρά το ότι τα ΜΑΤ με πήγαιναν καροτσάκι. Εκτός κι αν θεωρείται αντίσταση κατά των αρχών το ότι κράτησα την ισορροπία μου και δεν ξάπλωσα στον δρόμο».

Σήμερα και μετά από αίτημα των δικηγόρων του η δίκη του αναβλήθηκε «επ’ αόριστο» γιατί δεν είχε κληθεί να καταθέσει ο μπάτσος του οποίου η κατάθεση αποτέλεσε την αφορμή να ασκηθεί δίωξη εναντίον του αγωνιστή εκπαιδευτικού.

Γράφει η Αλέκα Ζορμπαλά

Ο Παύλος δεν είναι μόνος του!
Δικάζεται ο Παύλος Αντωνοπουλος, ο δάσκαλος, ο αγωνιστής, ο φίλος, ο σύντροφος Παύλος.

Τα εγκλήματά του;
Αντίσταση κατά της Αρχής και Συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση-πορεία!
(συνελήφθη κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην απαγορευμένη από τη ΓΑΔΑ συγκέντρωση-πορεία για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Ελλάδα).

Αυτά όμως τα αδικήματα είναι τίτλοι τιμής για κάθε έναν, για κάθε μία από όλους, όσοι συνεχίζουν να αντιστέκονται και πάντα θα τα διαπράττουμε με συστηματική επιμέλεια και ανυποχώρητη επιμονή!

* η φωτό είναι από την Μυτιλήνη, 22/7/14, όπου ο Παύλος είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης για τους διωκόμενους Τούρκους συντρόφους-πολιτικούς πρόσφυγες Ερκάν, Φαντίκ & Χάρικα

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger