Home » , » Φαρμάκι έσταζε η Ντόρα για τον Αντώνη Σαμαρά

Φαρμάκι έσταζε η Ντόρα για τον Αντώνη Σαμαρά

Από giorgis , Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 | 11:08 π.μ.

Του Γ. Γ.

Δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να κρύψει το αδυσώπητο μίσος που νιώθει η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Αντώνη Σαμαρά στην σημερινή της πρωινή παρουσία στην τηλεόραση του Σκάι.
Δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, αφού το Μητσοτακέικο έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον σημερινό πρωθυπουργό, που ξεκινάν από τότε που ο πρώην ευνοούμενος  από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Αντώνης Σαμαράς, έριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ και ακολούθησαν μια σειρά επεισόδια.

Τα απωθημένα της Ντόρας –όσο και αν προσπάθησε να τα «χρυσώσει» με περίτεχνες εκφράσεις- ήταν ολοφάνερα σήμερα.
«Δεν κλαίω πάνω στο χυμένο γάλα» μας είπε, σχολιάζοντας την απόφαση του Σαμαρά να επιλέξει τον Αβραμόπουλο αντί γ’ αυτή ως κομισάριος στις Βρυξέλλες. «Εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ και το πεπόνι», ήταν η αντίδραση της όταν ο Σαμαράς της γνωστοποίησε την επιλογή του, να την απορρίψει για Επίτροπο στην Κομισιόν.

Η Ντόρα όμως αυτό το κράτησε «Μανιάτικο», πέρα απ' όλα τα άλλα απωθυμένα που είχε. Εσφαξε λοιπόν με το βαμβάκι –δεν μπορούσε κάνει και διαφορετικά- τον αρχηγό της. Φαρμάκι έσταξε το στόμα της για τον ηγέτη της παράταξης της.

Ένα μικρό δείγμα διαλόγου είναι απολύτως χαρακτηριστικό:

Οικονόμου: Θέσατε και ένα ζήτημα (για την κατάσταση) στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Μπακογιάννη: Βεβαίως

Οικονόμου: Εσείς αισθάνεστε ότι είστε σε διαφορετικό ιδεολογικό ρεύμα από τον κ. Σαμαρά, στο εσωτερικό της Ν.Δ και υπάρχει ανάγκη συνεννόησης αυτών των ρευμάτων; Το λέω γιατί είπατε πριν μπορεί να το εκφράσει αν θέλει. Θέλει;

Μπακογιάννη: Ε.. αυτό δεν … Φαντάζομαι (;;;!!!) πως θέλει. Αλλά εν πάση περιπτώσει πρέπει για να το πω διαφορετικά …

Δεν έχει νόημα να επεκταθούμε στα «καρφιά» που πέταξε η Μπακογιάννη στον Σαμαρά. Αυτό που έχει σημασία να πούμε είναι ότι η ίντριγκα είναι δεύτερη φύση στο Μητσοτακέικο.
Και παρά τα αντιθέτως λεγόμενα της –ότι η παρούσα βουλή πρέπει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας- η Ντόρα πιθανόν να χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή για να καταφέρει ένα βαρύτατο πλήγμα, στο πρόσωπο που μισεί θανάσιμα. Τον Αντώνη Σαμαρά.

Και να τι εννοούμε. Ο σημερινός πρωθυπουργός κατόρθωσε σημαντική νίκη σε βάρος της Ντόρας στο Συνέδριο της Ν.Δ.. Αμέσως μετά την διέγραψε από την παράταξη. Στις εκλογές τον Μάη του 2012 το κόμμα που είχε φτιάξει η Μπακογιάννη απέτυχε να φτάσει το 3% και ο Σαμαράς –βλέποντας ότι έχει καταβαραθρωθεί και το ποσοστό της Ν.Δ- την περιμάζεψε μαζί με τον Μαρκογιαννάκη- και την έκανε βουλευτή. Ολη αυτή η κατάσταση έχει στοιχήσει πολύ στην Μπακογιάννη.

Το όνειρο της Ντόρας είναι να πάρει την ρελάνς από τον Σαμαρά που την έχει εξευτελίσει. Γιατί λοιπόν να αποκλείουμε ότι η ίδια μαζί με 2-3 βουλευτές που ελέγχει δεν θα καταψηφίσει –θυμίζουμε ότι η ψηφοφορία είναι μυστική- τον εκλεκτό της συγκυβέρνησης για πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι  να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές; Αυτές τις κερδίζει ο Σύριζα και η Ν.Δ., μπαίνει σε κλίμα αναβρασμού. Λογικά θα κάνει συνέδριο με την Ντόρα να έχει πιθανότητες να αναλάβει την ηγεσία της Ν.Δ.


Σενάρια θα πείτε. Φυσικά. Μπορούμε όμως να αποκλείσουμε να έχει τέτοιες προθέσεις η κόρη του Μητσοτάκη;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:53 μ.μ.

Το παζαρι εξαγορας βουλευτων απο συριζα και Ν.Δ συνεχιζεται για το ποιος θα γινει ΧΑΛΙΦΗΣ ΑΘΛΙΟΙ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger