Home » » Εφοπλιστές και Τραπεζίτες: Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξουμε!

Εφοπλιστές και Τραπεζίτες: Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξουμε!

Από askordoulakos , Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 | 7:18 μ.μ.

«Μήπως η βασική διαφορά σήμερα, δεν είναι ανάμεσα στη συντήρηση και το σοσιαλισμό, αλλά ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη δυναμική και τον πρακτικό πραγματισμό;».
Ευάγγελος Βενιζέλος, 03-09-2014.
________________________________________________________________________________________


Από το news bomb.gr, αντιγράφουμε την παρακάτω ανάρτηση:



Οι Έλληνες πληρώνουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι επιτήδειοι ρυθμίζουν τα κόκκινα επιχειρηματικά τους δάνεια - Τα σκάνδαλα της Proton, της Omega, η κυρία Φράγκου και ο ρόλος Προβόπουλου

Τελικά σε αυτή τη ζωή κανείς δεν χάνεται. Άμα έχεις καλούς φίλους, όλες οι πόρτες είναι ανοικτές. Επίσης επειδή η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου νομίζει ότι τα κόκκινα δάνεια δεν ρυθμίζονται και εδώ πρέπει να κάνουμε μια διόρθωση και να σημειώσουμε ότι ρυθμίζονται αρκεί να πρόκειται για δάνεια δυσθεώρητων ποσών.
Αυτό που λέει ο σοφός λαός:«Άμα χρωστάς λίγα είσαι φοροφυγάς, άμα χρωστάς πολλά είσαι επιχειρηματίας»
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η εφοπλίστρια κυρία Φράγκου η οποία ασχολείται και με τα τραπεζικά, είχε προσλάβει στις επιχειρήσεις της τον υιό Προβόπουλο!
Τον είχε στα γραφεία της στον Πειραιά και έπειτα τον έστειλε στη Ν. Υόρκη. Τώρα ως ακούγεται, έχει κάνει πρόταση και στον ίδιο τον κ. Προβόπουλο, αν και οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά. Μέχρι εδώ, τίποτα το μεμπτό.
Όμως μια «μικρή» λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει τα πάντα και να εξηγήσει τον διακαή πόθο της επιτυχημένης εφοπλίστριας να πάρει κοντά της την οικογένεια Προβόπουλου. Κίνηση που μόνο ερωτήματα μπορεί να προκαλέσει αφού η κυρία Φράγκου μέσω της offshore εταιρείας της IRF είχε εμπλακεί με την Proton κατά την περίοδο που απορρόφησε την Omega bank του Παπανδρέου - Μπακατσέλου και έπειτα την πούλησε υπό την προεδρεία Προβόπουλου.
Όταν την πούλησε, η τράπεζα είχε 1,2 δις δάνεια, ενώ μολις 45 εκ. ήταν στεγαστικά. Τα άλλα δηλαδή ήταν επιχειρηματικά. Σύμπωση, η Proton χρειάστηκε ακριβώς το ίδιο ποσό για ανακεφαλαιοποίηση (1,2 δις). Bέβαια το όνομα της διακεκριμένης εφοπλίστριας ουδέποτε ακούστηκε ούτε στο σκάνδαλο της Proton, ούτε στην υπόθεση με την περίφημη τράπεζα Omega στο Δ.Σ. της οποίας φιγούραρε ο αδερφός του ΓΑΠ Νίκος Παπανδρέου.
Προφανώς και είναι τυχαίο ότι τον έλεγχο αυτών των υποθέσεων τον πραγματοποίησε η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, δηλαδή ο κ. Προβόπουλος.
Και αν βεβαίως τα παραπάνω σας φαίνονται φυσιολογικά τότε πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η offshore εταιρεία της κυρίας Φράγκου ήταν και μεγαλομέτοχος στην Μαρφιν του Βγενόπουλου, έχοντας δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων με εγγύηση τις μετοχές!
Στα ντοκουμέντα που παρατίθενται, φαίνεται ότι η εφοπλίστρια έκανε αναδιάρθρωση των δανείων της σε Ελλάδα και Κύπρο, την ώρα που ο Προβόπουλος ανακεφαλαιοποιούσε τις τράπεζες με λεφτά του Ελληνικού λαού! Δηλαδή ο Έλληνας πλήρωνε τις διευκολύνσεις στην εφοπλίστρια.
Το ίδιο έγινε με τα δάνεια που είχε στην Λαϊκή Κύπρου. Ο κυπριακός λαός φεσώθηκε, τα υποκαταστήματα της τράπεζας μεταφέρθηκαν σε άλλη τράπεζα και στη συνέχεια έγιναν οι απαραίτητες διευκολύνσεις και αναδιαρθώσεις των δανείων.
Όλα αυτά, χωρίς ο Προβόπουλος να καταλάβει κάτι... Δεν είχε αντιληφθεί απολύτως τίποτα, όπως και για δεκάδες άλλες υποθέσεις που απασχολούν την δικαιοσύνη και έχουν να κάνουν με ξέπλυμα χρήματος και θολές δραστηριότητες επιχειρηματιών που ζάλιζαν το χρήμα...
Το ότι την ίδια στιγμή η κυρία Φράγκου απασχολούσε τον γιό του Προβόπουλου , είναι προφανώς σύμπτωση. Το ότι τώρα φέρεται να προσλαμβάνει και τον ίδιο τον Προβόπουλο, είναι προφανώς διότι εκτίμησε τις ελεγκτικές του ικανότητες...
Capture 1

Capture2
Capture3
_____________________________________________________________________

Εντάξει, από τη συγκυβέρνηση και τους Ναζί της ΧΑ δεν αναμένουμε κάποια αντιδραση. Μαζί, άλλωστε, ψήφιζαν τα ν/σ, μέσω των οποίων μπούκωσαν με λεφτά τους εφοπλιστές.
Την ώρα που τμήματα του λαού εξοντώνονται διαρκώς και κυριολεκτικώς από τη σχεδιασμένη και σκοπούμενη οικονομική επιδρομή και κατοχή της χώρας, την ώρα που η χώρα ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι και μπιρ παρά, τα ερωτήματα προκύπτουν είναι αυθόρμητα κι είναι απλά:
 Η Κοινοβουλευτική Αριστερά («υπεύθυνη», «κυβερνώσα», «ταξική») ζύμωσε το θέμα στην κοινωνία, «σηκώνοντάς το» στα κανάλια, εκεί όπου καθημερινώς χαριεντίζεται με τα ξευτιλισμένα μηντιακά μαντρόσκυλα της αποικιοκρατίας; Προέβη κάποια από τις ηγεσίες σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, σε Έλληνες και ξένους δημοσ/φους αξιώνοντας επιτακτικά την άμεση λογοδοσία των υπευθύνων; Απαίτησε με αφορμή το εν λόγω ζήτημα την άμεση διαγραφή των λαικών χρεών προς ΔΟΥ, Ταμεία κλπ;
Τι είπατε;

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου! askordoulakos
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:44 μ.μ.

"Απαίτησε με αφορμή το εν λόγω ζήτημα την άμεση διαγραφή των λαικών χρεών προς ΔΟΥ, Ταμεία κλπ;"

ΝΑΙ !!!
Η ταξικη αριστερα τα απαιτησε ....

ΕΣΥ ?
Τι εκανες ?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger