Home » , » Ανασχηματισμός της ήττας, της παρακμής και των κατιμάδων…

Ανασχηματισμός της ήττας, της παρακμής και των κατιμάδων…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014 | 9:51 μ.μ.

«Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει. Είναι εδώ, είναι γύρω µας, είναι παντού. Έχουµε αφήσει το στίγµα µας στην ιστορία αυτού του τόπου...».

  Φώφη Γεννηµατά.
_______________________

Από το απόγευμα έχουν συστρατευθεί οι χαζοβιόληδες τηλεπαπαγάλοι των πολιτικών (δήθεν) τηλεμαγκαζίνο του Ε tv και του ΣΚΑΙ για να μας πείσουν, πως είναι...πάρα πολύ σημαντικό γεγονός ο ανασχηματισμός, ο οποίος περιέχει –μεταξύ άλλων- αστεία και ασήμαντα πρόσωπα όπως ο Ντινόπουλος, η Παπακώστα, ο Γιακουμάτος, η Γκερέκου, ο Κωνσταντινόπουλος και τόσοι άλλοι. Εξέχουσα, κατά τη γνώμη μου, θέση στο πάνθεον του σημερινού ανασχηματισμού έχει η νέα εκπρόσωπος τύπου, Σοφία Βούλτεψη, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε ισχυριστεί, πως ο ελληνικός τουρισμός κινδυνεύει, επειδή οι τουρίστες άκουσαν το «GO BACK Ms MERKEL», που είπε ο Τσίπρας και το πήραν...προσωπικά, με αποτέλεσμα ν’αρχίσουν να φεύγουν απ’την Ελλάδα!!!
Για τέτοια γελοία και ξετσίπωτα υποκείμενα μιλάμε.

Κι όλα αυτά μάλιστα, την ώρα που κι η κουτσή Μαρία (όχι η Σπυράκη) γνωρίζει, πως η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι προαποφασισμένη έξωθεν και πως στα υπουργεία κουμάντο κάνουν οι επίτροποι της τρόικα κι όχι οι υπουργοί!
Ο χαζοπαυλόπουλος του Ε tv μάλιστα, έφτασε στο σημείο να μας πληροφορήσει- έμπλεος σοβαρότητας- για ύπαρξη θρίλερ (!) σχετικά με την τύχη του Μπουμπούκου, αναδεικνύοντας ως αξιοσημείωτο πολιτικό θέμα, την άρνηση του Αδώνιδος ν’αναλάβει το υπουργείο τύπου!!! Τόση ανοησία!

Είναι φανερό, ότι η νέα ανασχηματισμένη κυβέρνηση, είναι η οπισθοφυλακή της -πανικόβλητα- υποχωρούσας γερμανόφιλης συγκυβέρνησης, είναι η κυβέρνηση, που θα διαχειριστεί την ήττα των Σαμαροβενιζέλων. Ως εκ τούτου. είναι φυσικό ν’αποτελείται από τον κατιμά...του κατιμά, καθόσον μόνο χαμηλού επιπέδου άνθρωποι και πολιτικοί, αποδέχονται να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους κυβερνητικά μορφώματα, εν μέσω τέτοιων κοινωνικοπολιτικών συνθηκών.
Η επιλογή των παραπάνω ανθρώπων (Παπακώστα, Γιακουμάτος, Λοβέρδος, Γκερέκου), μας δίνει να καταλάβουμε ότι οι δοσίλογοι κάνουν μια τελευταία κι απελπισμένη «έφοδο» προς την πλέμπα της δεξιάς και ΠΑΣΟΚικής εκλογικής βάσης, μήπως και την περιχαρακώσουν και μαζέψουν καμιά ψήφο, από αυτές που χάνουν μέρα με τη μέρα.

Εξ’ ου άλλωστε και η απέλπιδα προσπάθεια των MEGAλων τηλεοπτικών κωλοχανείων, να μας πείσουν ότι βασικό προσόν του Χαρδούβελη είναι η θητεία του, ως διευθυντής των οικονομικών επιτελείων του Σημίτη και του Παπαδήμου κι ότι γνωρίζει καλά το διεθνές οικονομικό περιβάλλον! Όσες βλακείες και ψέμματα μας έλεγαν για τον Παπαδήμο, τόσες ακριβώς μας λένε και για το Χαρδούβελη. Είναι χαρακτηριστικό των ηλιθίων, άλλωστε, να θεωρούν ηλίθιους όλους τους υπόλοιπους γύρω τους.

 Το βέβαιο είναι, ότι η παρηκμασμένη γερμανόφιλη κυβέρνηση καταρρέει, αλλά είναι εξίσου βέβαιο, ότι η εν λόγω κατάρρευση πραγματοποιείται ενώπιον μια άνευρης και αποχαυνωμένης Αντιπολίτευσης, η οποία, αντί να συσπειρώσει το λαό –πέρα από πολιτικές, ιδεολογικές, ή θρησκευτικές διαφορές- με βάση ορισμένα βασικά προτάγματα (αποκατάσταση της Δημοκρατίας, λογιστική επιτροπή για τη νομιμότητα και τη διαγραφή του χρέους, τιμωρία των πρωταιτίων της καταστροφής, διαχειριστικός ‘έλεγχος τραπεζών, επανέλεγχος του καθεστώτος αδειοδότησης των ιδιωτικών ΜΜΕ, εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού, ιδίως ης Αστυνομίας, από τους νεοναζιστικούς θύλακες), αναλώνεται σε επαφές κορυφής με τη σαβούρα και τα απόνερα του παλαιού καθεστώτος, υποβάλλοντας συγχρόνως-σε καθημερινή βάση- τα διαπιστευτήριά της ενώπιον της ξεπουλημένης και διατεταγμένης δημοσιογραφικής αλητείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει καμία βαρύτητα στην από τα κάτω συσπείρωση του λαού και σνομπάρει-αν δεν σαμποτάρει- την προοπτική συγκρότησης ενός παλλαικού δημοκρατικού μετώπου, το οποίο θ’αποτελέσει τον μόνο εγγυημένο κι αποτελεσματικό μοχλό πίεσης προς τους κατακτητές.

 Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!

  askordoulakos
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
9 Ιουνίου 2014 στις 11:17 μ.μ.

Ενός λεπτού σιγή για το Μπουμπούκο, το μόνο πολιτικό που κατάφερε να μην ψηφίσουν οι γιατροί τη Νέα Δημοπρασία.
Μια φράση του Επίτιμου (του Μπαμπά της Ντόρας και του Κούλη) ταιριάζει γι αυτό τον ανασχηματισμό: "Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει..." mitsos175.

10 Ιουνίου 2014 στις 10:32 π.μ.

ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΝΤΡΟΠΗΣ

Μπορεί να γέλασε ο κάθε πικραμένος χθες μ αυτό το τσίρκο που παρουσιάστηκε ως κυβέρνηση της χώρας, αλλά αυτό ήταν απόλυτα λογικό…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/06/blog-post_9109.html

Όταν οι τύχες του τόπου εναποτίθενται σε Αργυρομπακαλόγατους και Γιακουμάτους, σε Παπακώστα σε Γκερέκου και στη λοιπή αφρόκρεμα του αστερισμού των κορυφαίων της πολιτικής σκέψης, το απόλυτα αναμενόμενο είναι να γελά κανείς με τις επιλογές του πλέον άχρηστου (πλην απολύτως πρόθυμου) πρωθυπουργού της χώρας.

Όταν ο «πάση θυσία» πρωθυπουργεύων επαναδιορίζει ως αντιπρόεδρο στο τσίρκο του με την πρόσθετη ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής, όχι μονάχα έναν επικίνδυνο εξουσιομανή, αλλά και έναν από τους πιο λαομίσητους ελληνόφωνες πολιτικούς (μισητός ακόμη και για το ίδιο του το κόμμα), τότε ένα χορταστικό ξεράσογλου ακόμη και τα πλέον σεμνότυφα άντερα είναι αδύνατον να το αποφύγουν.

Όταν επανεπιστρατεύονται τα πράσινα αδέσποτα όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, διότι χωρίς αυτά η χώρα είναι αδύνατον να κυβερνηθεί, τότε ένα γενικευμένο σύμπτωμα διάρροιας, θεωρείται απόλυτα λογικό και αναμενόμενο στην πιο αποβλακωμένη κοινωνία του πλανήτη.

Είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνουν όλα τούτα, κι ας απομακρύνεται για ξεκάρφωμα το πιο ξεκατινιασμένο και γερμανόψυχο ανδρείκελο, που...
στη θλιβερή του διαδρομή ολοκλήρωσε την καταστροφή στη υγεία, αποτελειώνοντας ότι άφησε ανέγγιχτο ο ανανήψας «σωτήρας» Λοβέρδος που όπως είπαμε αυτή χώρα είναι μάλλον τυχερή που έχει τέτοιο άξιο τέκνο ανάμεσα σε δέκα εκατομμύρια ηλίθιους πολίτες της.

Ας σοβαρευτούμε όμως, γιατί πέρα από το γελοίο αυτής της υπόθεσης, υπάρχει και...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/06/blog-post_9109.html

10 Ιουνίου 2014 στις 1:37 μ.μ.

ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ

Με αφορμή τον ανασχηματισμό γράφονται και λέγονται πολλά για την ανικανότητα των νέων υπουργών. Οι περισσότεροι τους θεωρούν «μικρούς», «λίγους», «κλόουν», «μη σοβαρούς», «ανδρείκελα», κλπ. Για όσους έχουν κοντή μνήμη να θυμίσω πως αυτοί που ασκούσαν διοίκηση στον τόπο, τα τελευταία 60 χρόνια τουλάχιστον, τέτοιοι ήταν. Απλώς τώρα με τα τυλεπαράθυρα αποκαλύπτεται η «προσωπικότητα» των σύγχρονων και απομυθοποιούνται τα «ιερά τέρατα» της πολιτικής.
Αν εξαιρέσουμε μερικούς καλοπληρωμένους και καθ’ υπόδειξη συγγραφείς-διανοουμένους (Κανελλόπουλος, Τσάτσος, Σπ. Μαρκεζίνης κ.α.) τι μένει;
Ο Γαργάλατας και ο Γιακουμάτος. Ο «πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν» και ο Ζημενσάκης μετά του υιού και της θυγατρός του. Οι δύο Βενιζέλοι (κλικλής και μπένυ) . Ο λογιστής της μπούντεσμπάνκ και η Φώφη. Ο «Τσοβόλα δώστα όλα» και ο Τσουμάκας. Ο αδελφός και ο γιος του εργολάβου δημόσιων έργων Αλέκου. Και ο Πάγκαλος (του Οτσαλάν) ένας θίασος μόνος του.
Ε αυτούς εδώ και 60 χρόνια δεν κατόρθωσε η αριστερά να τους στείλει στα σπίτια τους.

Υ.Γ. Λέω «ασκούν διοίκηση» και όχι εξουσία γιατί είναι σαφές σε όλους ότι η εξουσία ασκείται από άλλους και όχι από τους πολιτικούς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger