Home » , » Γιατί δεν δίνονται τα ονόματα των μπάτσων εγκληματιών;

Γιατί δεν δίνονται τα ονόματα των μπάτσων εγκληματιών;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 31 Μαΐου 2014 | 7:44 μ.μ.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η εκτίμηση ενός βαρυποινίτη –έχει κατηγορηθεί για με τον μισό ποινικό κώδικα- του Βασίλη Στεφανάκου, που σε συνέντευξη του σε εφημερίδα είχε δηλώσει ότι το μεγαλύτερο κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος βρίσκεται μέσα στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας. 

Χτες μάθαμε για τέσσερις μπάτσους – τρεις αρχιφύλακες και έναν υπαρχιφύλακα- που συνελήφθησαν γιατί συμμετείχαν –εδώ και έξι χρόνια (!!!) σε κύκλωμα Εμπορίας Ανθρώπων εξασφαλίζοντας σύμφωνα με δημοσιεύματα 3.500 ευρώ τον μήνα ο καθένας. (Προωθούσαν μετανάστες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες τους εξασφάλιζαν πλαστά έγγραφα κάθε είδους κλπ). Τώρα πώς και μετά 6 χρόνια τους συνέλαβαν δεν ξέρουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα αλληλοκαρφώματα συμβαίνουν και στις καλύτερες συμμορίες.

Αρχικά αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι αν και τα τέσσερα αυτά ένστολα μπουμπούκια έχουν σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα (για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση παράνομης εισόδου και εξόδου από την χώρα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα κ.α) τα ονόματά τους δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Σήμερα πάλι διαβάζουμε σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα για έναν άλλο μπάτσο που εκτός ότι δούλευε παράνομα ως security σε εταιρεία, μπούκαρε και στην αποθήκη της και έκλεψε. Μάλιστα
«κατασχέθηκαν δύο κόφτες, σιδηροπρίονο με ξύλινη χειρολαβή, σιδηρολοστός και κουκούλα full face» που είχε στην κατοχή του σαν εργαλεία της δουλειάς του. Ούτε κι αυτός έχει ..όνομα.

Μήπως –λέμε εμείς τώρα σαν καχύποπτοι που είμαστε- οι προϊστάμενοι τους δεν δίνουν τα ονόματα τους από τον φόβο μήπως γίνει κάποια δημοσιογραφική έρευνα γ’ αυτά τα ένστολα καλόπαιδα και δεν θα μπορέσουν οι ΕΔΕ που έχουν διαταχθεί σε βάρος τους να έχουν τα … συνηθισμένα αποτελέσματα;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger