Home » , , » Γιώργος Καμίνης: Ο δήμαρχος του Μνημονίου

Γιώργος Καμίνης: Ο δήμαρχος του Μνημονίου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 | 4:54 μ.μ.

Η συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο συμπίπτει χρονικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, που αποτελούν πρόκριμα για την τύχη των πολιτικών λιτότητας. Η ιστορία της ακυβέρνητης πόλης ξεκινά όταν μια αναπτυγμένη οικονομία της Ευρώπης καταρρέει εν μέσω της μεγαλύτερης χρηματοπιστωτικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, που απειλεί τις πιο αναπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη, ανατρέποντας τις ισορροπίες ισχύος ανάμεσα σε κυβερνήσεις και αγορές.

Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας μοιάζει πανικόβλητη μπροστά στην ένταση της διαφαινόμενης χρεοκοπίας, η οποία δημιουργεί αλυσιδωτές κοινωνικές αντιδράσεις. Η οικονομική κρίση εξελίσσεται σε κρίση νομιμοποίησης του ίδιου του πολιτικού συστήματος. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια, αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται και προσπαθούν να ξαναγράψουν κυριολεκτικά την ιστορία. Οι ορατοί και αθέατοι μηχανισμοί της εξουσίας αποδιοργανώνονται, καθώς η χρεοκοπία δημιουργεί συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην εκσυγχρονισμένη μηχανή της εγχώριας διαπλοκής.

Η επίσημη παράδοση της οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης της χώρας στους πιστωτές της αλλάζει εκ βάθρων τους κανόνες του παιχνιδιού, οι βασικοί παίκτες του οποίου αναζητούν εναγωνίως την αφήγηση εκείνη που θα διαφυλάττει με κάθε κόστος την παρουσία τους ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger