Home » , » Σαν σήμερα Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν την σβάστικα απ' την Ακρόπολη - Αφιέρωμα στον κομμουνιστή Λάκη Σάντα

Σαν σήμερα Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν την σβάστικα απ' την Ακρόπολη - Αφιέρωμα στον κομμουνιστή Λάκη Σάντα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 | 1:53 π.μ.

Σαν σήμερα το 1941 δυο αγωνιστές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη, σκορπίζοντας πανικό στους κατακτητές και προκαλώντας ενθουσιασμό στον λαό μας.

 Το βιντεάκι που παραθέτουμε είναι πολύ περιγραφικό για το γεγονός. Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να συστήσουμε στους αναγνώστες του μπλοκ μας, να διαβάσουν ένα αφιέρωμα που κάναμε πριν δυο χρόνια περίπου όταν έφυγε απ’ την ζωή, ο Λάκης Σάντας.
Εκτός απ’ την αντιστασιακή του δράση, βλέπουμε και την ανταμοιβή που εισέπραξε από το μετεμφυλιακό κράτος. Κι αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο παρά φυλακές και εξορίες, όπως και οι υπόλοιποι αγωνιστές της Εθνικής μας αντίστασης. 

(Ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος έμεινε 13 ολόκληρα χρόνια φυλακή σαν μελοθάνατος)

 Διαβάστε: Αφιέρωμα στον κομμουνιστή Λάκη Σάντα  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2014 στις 7:03 μ.μ.

ο λαος μας αν και πολυ λενε οτι ειναι ενας λαος που ξεχναει,,τιμησε με την ψηφο του Μ .Γλεζο και στις ευρωεκλογες οπου η διαφορα που εχει απο ολους τους υπολοιπους ειναι χαρακτηριστικη αποδεικνιοντας οτι πρεπει να αντιμετποπιζετεαι ως υπερκομματικος ..και οχι δύστυχος οπως καποιοι αριστεροι να χαρακτηριζουνε τις πραξεις του ως πολιτικη αλητεια τυφλωμενοι απο της κομματικες παρωπιδς (χρηστης trash εδω μεσα πριν λιγες μερες,,,και να υιοθετουνε μια ρητορικη απενταντι του που μονο φασιστες οπως ο Γεωργιαδης και Λαγος ... μονο και μονο επειδη ειναι βουλευτης συ.ρι.ζα
ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger