Home » , » Ολα βαίνουν καλώς για Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ ... στην ληστεία που προβαίνουν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ολα βαίνουν καλώς για Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ ... στην ληστεία που προβαίνουν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 | 3:09 μ.μ.

Το γνωρίζουν ότι είναι ζήτημα χρόνου να καταρρεύσουν παταγωδώς Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ γ’ αυτό και φροντίζουν να «ξεπλύνουν» στο κοινοβούλιο τους τις όποιες εκκρεμότητες έχουν που μπορεί να τους δημιουργήσουν δικαστικές περιπέτειες.
Και στην προκειμένη περίπτωση να φάνε τα περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν πάρει θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες και στην ουσία δηλαδή να τα πληρώσει ο ληστρικά φορολογούμενος λαός μας.

Δεν μας προκάλεσε, λοιπόν, καμιά έκπληξη, που σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αρνήθηκε να συζητηθεί στην βουλή η τροπολογία που είχαν καταθέσει στην βουλή 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία προέβλεπε να γίνει νόμος ώστε τα κόμματα που αλλάζουν όνομα ή ΑΦΜ (αν δηλαδή η Ν.Δ γίνει Νέα Ελλάδα ή το ΠΑΣΟΚ μετονομαστεί σε Ελιά) να είναι υποχρεωμένα να πληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει προτού αλλάξουν όνομα. 

Βάση του κανονισμού της βουλής μόνο αν το επιθυμεί ο αρμόδιος υπουργός -στην προκειμένη περίπτωση ο Γιάννης Στουρνάρας- μπαίνουν σε συζήτηση και ψηφοφορία οι τροπολογίες που κατατείθενται από βουλευτές της αντιπολίτευσης, οπότε .. πήγε άκλαυτη … η πρωτοβουλία των βουλευτών του Σύριζα.

 Δεν έχουμε να συμπληρώσουμε κάτι ιδιαίτερο, μόνο να θυμίσουμε τι είχε προηγηθεί και τι προβλέπαμε ότι θα ακολουθήσει:

Είχαμε γράψει αναλυτικά για την προκλητική και φωτογραφική ρύθμιση που η κυβέρνηση πέρασε νύχτα σε ένα άσχετο νομοσχέδιο (είναι μια συνηθισμένη τακτική αυτό) με την οποία η τρικομματική συγκυβέρνηση απαλλάσσει από τις ευθύνες τους τις διοικήσεις τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια, πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έδωσαν σε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Είναι γνωστός ο τρόπος που τα αστικά κόμματα λάμβαναν με ανύπαρκτες ουσιαστικά εγγυήσεις τον πακτωλό χρημάτων του σκληρά φορολογούμενου λαού. Το θέμα έφερε στην βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα και στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε τις τοποθετήσεις Παπαδημούλη, Καμένου, Καραθανασόπουλου.

Πέρα απ' τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης η φωτογραφική ρύθμιση πέρασε χωρίς ονομαστική ψηφοφορία δίνοντας ουσιαστικά ποινική ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια που έδωσαν. Η επόμενη μεθόδευση τους θα είναι να τα διαγράψουν εντελώς.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger