Home » , » Συνέντευξη Α. Τσίπρα στον Alpha

Συνέντευξη Α. Τσίπρα στον Alpha

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Μαΐου 2014 | 7:48 μ.μ.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του Alha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ η οποία θα μεταδοθεί σήμερα στις 11 το βράδυ.
Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, παρουσιάστηκαν βασικά αποσπάσματα απ’ αυτή την συνέντευξη.

Για αρχειακούς λόγους παραθέτουμε αυτό το βίντεο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα, θα καταργήσει τους μνημονικούς νόμους ενώ άμεσα θα καταργήσει τα μέτρα λιτότητας, τους εργασιακούς νόμους που επιβλήθηκαν με το μνημόνιο, θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό εκεί που ήταν κ.λ.π.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του Σύριζα αναφερόμενος στην γενικότερη οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει το κόμμα του στο ενδεχόμενο ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας μας είπε επίσης ότι όλα θα συμβαδίσουν «με την εξέλιξη της οικονομίας» και με τα «δημοσιονομικά δεδομένα που θα υπάρχουν».


Δεν θα κάνουμε σχολιασμός της συγκεκριμένης συνέντευξης, αφού μόνο αποσπάσματά της έχουμε ακούσει.
Επιμένουμε όμως στις θέσεις που έχουμε διατυπώσει σε περασμένη ανάρτησή μας:

Είναι δεδομένο ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Σύριζα, θα κάνει διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος και κάποιες μεγαλοστομίες στελεχών του, θα πάνε στα αζήτητα.
Αλλωστε μια δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα, στην Ιταλική τηλεόραση RAI3 «ψαλίδισε» τα φτερά όσων στελεχών του –ιδιαίτερα της Αριστερής Πλατφόρμας- που επιδίδονται σε «επαναστατικές κορώνες» που ουσιαστικά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.

 Είχε δηλώσει ο ηγέτης του Σύριζα: «Για να μπορέσουμε να επιτύχουμε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, κι αυτή η πολιτική αλλαγή να έχει θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορεί σε μια μόνο χώρα να πετύχεις την πολιτική αλλαγή, αν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη δεν είναι τέτοιοι που να μπορέσουν να δεχθούν αυτή την αλλαγή». 

Με απλά λόγια, ουσιαστικό «θετικό αποτέλεσμα» για τα λαϊκά στρώματα και με κυβέρνηση Σύριζα θα έχουμε του αγίου …
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 19 σχόλια

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 7:53 μ.μ.

Αν με το ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε αλλαγή του αγίου πούτσου, όπως εννοείς με το γραπτό σου, φαντάζομαι θα ξέρεις κάποιον άλλο δρόμο που θα έχουμε αλλαγή του Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης, δηλαδή σε καμιά 20αριά μέρες.
Θα χαρώ πάρα πολύ ν' ακούσω τις προτάσεις του Βαθύ Κόκκινου για την εντός 20ημέρου, αλλά και εντός 3 χρόνων σου δίνω εγώ πραγματική αλλαγή.

Μη μου το πας όμως κι εσύ του αγίου πούτσου, γιατί τότε είσαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν το ξέρεις.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2014 στις 9:05 μ.μ.

από πότε σαν χώρος πιστεύουμε στα "θετικά αποτελέσματα από κάποια κυβέρνηση" ?

η κυβέρνηση της αριστεράς(και όχι του ΣΥΡΙΖΑ) δεν είναι κάτι για να έχει "θετικά αποτελέσματα".

είναι ένα υποπροϊόν της περιόδου όξυνσης της ταξικής πάλης, το ζητούμενο είναι ποιες δυνάμεις θα παρέμβουν πως στην συγκυρία της διάψευσης των προσδοκιών.

από κει και μετά δεν είναι απόφαση του Τσίπρα αν θα κάνει διαχείριση του συστήματος, είναι των μαζών και του συστήματος, και η συγκεκριμένη εκτίμηση θα διαψευστεί.

το θέμα είναι αν θα υπάρξει τότε ανάληψη ευθύνης εντός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αυτό, αν και θα είναι αργά.

δε βαριέσαι, εκλογές είναι θα περάσουν ... μετά βλέπουμε, αλλά να θυμόμαστε τι έλεγε ο καθένας, γιατί θα ζητηθούν ρέστα...

να εξηγούμαστε από νωρίς ...

"κάποιος σύντροφος"

1 Μαΐου 2014 στις 10:07 μ.μ.

"Με απλά λόγια, ουσιαστικό «θετικό αποτέλεσμα» για τα λαϊκά στρώματα και με κυβέρνηση Σύριζα θα έχουμε του αγίου …"

Αλλά μια χαρά προβάλλεται η συνέντευξη του ΗΓΕΤΗ...

Στρας
2 Μαΐου 2014 στις 1:57 π.μ.

Καλώς το παιδί μας το ζουμπουρλούδικο. Λείπουν από το Βαθύ Κόκκινο οι βαθυστόχαστες μαρξιστικές αναλύσεις του, τα αποστομωτικά link που αποδείκνυαν το δίκαιο του Κόμματος και πάνω απ'όλα ο πύρινος λόγος του.

Και τώρα; Αντί trash, ΠΑΝ. Σημεία των καιρών

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 10:53 π.μ.

"να θυμόμαστε τι έλεγε ο καθένας, γιατί θα ζητηθούν ρέστα"
Δεν χρειαζόταν να πεις τίποτε άλλο "κάποιε σύντροφε", με αυτή σου την φράση τα συμπυκνώνεις όλα και κυρίως το μεγάλο άγχος που έχουν διάφοροί "επαναστάτες".

Το βασικό άγχος λοιπόν αυτού του κόσμου ΔΕΝ είναι το πως θα σταματήσει ο κόσμος να τρώει από τα σκουπίδια, ΔΕΝ είναι να δημιουργήσει κάποιους ευνοϊκούς όρους για να δώσουν την μάχη τους (ΑΝ φυσικά θέλουν) οι εργαζόμενοι, ΔΕΝ είναι σηκωθεί έστω ένα πραγματικό ανάχωμα σε αυτή την πολιτική. Είναι να μπορούν να απαντήσουν στον άλλο "επαναστάτη" παραδίπλα που θα τους πει: "Χα...δεν το'ξερες ρε οπορτούνα ότι δεν θα γίνει τίποτα; Για πες μας τώρα που τα πήρατε στο χέρι, τι θα κάνεις;"

Φυσικά τέτοιου του τύπου "επαναστάτες" πάντα υπάρχουν χιλιάδες. Είναι αυτοί που θα "ζητούσαν τα ρέστα" από τον Αλλιέντε, είναι αυτοί που θα ζητούσαν τα ρέστα ακόμη κι από τον Τσε Γκεβάρα, γιατί τι κατάφεραν; Τα πήραν στο χέρι και ησύχασαν και μάλιστα δια παντός! Ενώ αυτοί οι "επαναστάτες" ζουν και βασιλεύουν στο μικρόκοσμό τους. Ζουν και βασιλεύουν όμως γιατί εχθρός τους δεν είναι το σύστημα (μια γωνιά να τους δώσει να παίζουν με τα κουβαδάκια τους τους αρκεί), εχθρός τους ο συνδικάλας δίπλα που τα λέει καλύτερα, η οργάνωση που τσιμπολογάει περισσότερα μέλη, ο "άσχετος" που δεν έχει ανοίξει βιβλίο και τολμά να έχει και άποψη για την ζωή του κλπ.

Αυτοί λοιπόν θα έρθουν να ζητήσουν τα ρέστα.
Να σου πουν γιατί ρε δεν καθόσουν κι εσύ σε μια γωνιά να προβλέπεις ότι η κρίση του καπιταλισμού θα οξυνθεί; (Σαν να λέμε το χειμώνα θα βρέξει, τέτοιας αξίας είναι αυτή η πρόβλεψη...)
Γιατί δεν παραδεχόσουν ότι μόνο με επανάσταση μπορεί να αλλάξει κάτι, να καθόμαστε μετά όλοι μαζί να κλαίμε την μοίρα μας σαν ωραίοι επαναστάτες επειδή ο λαός είναι καθυστερημένος και δεν την αποφασίζει;
Γιατί ήθελες να δοκιμαστεί ένα σχέδιο που πίστευες ότι με αυτή την μορφή θα αποτύχει; Δεν είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος για το δίκιο σου σύντροφε και αφήνεις περιθώρια και δικού σου λάθους;
απαπαπαπα....μα τι "επαναστάτης" είσαι άμα δεν βάζεις κάτω το κεφάλι και να προχωράς ανεξαρτήτως συνθηκών; Έλα μαζί μας να φωνάζεις κι εσύ χωρίς να κάνεις βήμα (μην είμαστε και πλεονέκτες) για να μπορείς να ζητάς και τα ρέστα αύριο! Δεν είναι καλύτερα από την σίγουρη αποτυχία; (συνεχίζεται)

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 10:54 π.μ.

Σε αυτούς λοιπόν "κάποιε σύντροφε" έχω κάποιες πρόχειρες απαντήσεις ετοιμάσει:
1. Εγώ για να μην πιω βρώμικο νερό θα πρέπει είτε να βρω, είτε κάποιος άλλος να μου δώσει καθαρό. Αν δεν υπάρχει καθαρό νερό θα πιώ βρώμικο κι άμα ψοφήσω ψόφησα.
2. Από ανθρώπους που προτείνουν το "τίποτα" προτιμώ αυτούς που προτείνουν "κάτι", έστω και θολό. Κι όταν μιλάω για προτάσεις εννοώ με βάση τις συνθήκες. Ο λαός ΠΡΩΤΑ ριζοσπαστικοποιείται και ΜΕΤΑ επαναστατεί. Δεν επαναστατεί πρώτα και μετά ριζοσπαστικοποιείται, για όποιον μιλά για επανάσταση και όχι για μια εκτόνωση. Όποιος βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο να μην ζητάει ρέστα, να κοιτάει τα χάλια του που όλα τα κάρα κινούνται εκτός από το δικό του που είναι ακίνητο μπροστά στο απορημένο άλογο.
3. Δεν ξέρω αν εσύ τις κάνεις αποδεκτές, αλλά για εμένα προβλέψεις του τύπου "Δεν θα καταφέρω-εις-ει τίποτε" δεν είναι "προβλέψεις", είναι υποταγή. Όποιος θεωρεί "σιγουράκι" το δρόμο του ας τον προσπαθήσει, δεν τον εμποδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αν δεν καταφέρνει να κάνει ούτε το πρώτο βήμα από το "σιγουράκι" θα πρέπει να το ξανασκεφτεί αν και κατά πόσο το "σιγουράκι" είναι χειρότερο από το "απιθανάκι". Οι απόψεις "Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκδηλωνόταν η ριζοσπαστικότητα του κόσμου" για μένα είναι για γέλια. Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπήρχε ο Πέπε Γκρίλο, όχι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καταλαβαίνετε τι εννοώ.
4. Πολύ περισσότερο δεν δίνονται ρέστα σε υποκριτές όπως το ΚΚΕ, που καμώνονται τους "εκτός" και είναι εντός μέχρι τα μπούνια, ακόμη και στο ίδιο το μνημόνιο.

Όταν μάλιστα οι περισσότεροι σπρώχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιά για να "δικαιωθούν" οι ίδιοι, δεν θα πάρουν και ρέστα μετά αν πετύχει η προσπάθειά τους. Έπαιξαν τα ρέστα τους για να καταγγείλουν το ΣΥΡΙΖΑ. Ας ζητήσουν λοιπόν τα κέρδη από την μπάνγκα.
Να δούμε, θα τους τα δώσει;

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 12:34 μ.μ.

TRASHάκο, αφού κατά τη γνώμη σου με αυτά που λέει ο τσίπρας "αδειάζονται" οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, τότε τι ζόρι τραβάς από την προβολή της συνέντευξης?

Εκτός αν ακόμα και στο 4% που βρίσκεσαι δεν μπορείς να καταπνίξεις τις λογοκριτικές ψυχώσεις των σταλινικών του Περισσού.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 7:59 μ.μ.

10.53 Φιλε εισαι σε πραγματικο παραληρημα και πρεπει να προσεξεις. πατε τον λαο στην κατα στροφη και οι ευθυνες σας ειναι βαρυτατες συνεχιστε αυτη ειναι η αποστολη σας ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 8:29 μ.μ.

12.34 καμμια ψυχωση το εγκλημα εναντιον του λαου μας νοιαζει και τιποτα αλλο ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 8:39 μ.μ.

10.54 τον συριζα δεν τον σπρωχνει κανενας με τον καπιταλισμο ειναι μεχρι τα μπουνια ΠΑΝ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2014 στις 10:48 μ.μ.

αφου πρωτα οι οπορτουνιστες επισκεφτηκαν ολα τα ιδρυματα του καπιταλισμου για να τους δεχτουν για διαχειρηστες τους τωρα φυσικο ειναι να το εχουνε ριξει στον αντικομμουνισμο και την λασπη ειναι μια φυσιολογικη πορεια για αυτους που εχουνε αποφασιση να μπουνε στον βουρκο της αστικης διαχειρησης. αξιος ο μισθος σας ΠΑΝ

Μπαλτσαβία θεέ, παρ' το ΚΚΕ!
2 Μαΐου 2014 στις 11:56 μ.μ.

ΠΑΝ μπορείς - μπορείς να προκριθείς!
Άλλες 10 αλλεπάλληλες δίγραμμες απαντήσεις και έκανες ρεκόρ ηλιθιότητας ακόμα και για Κνιτόβλακας!!

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 1:46 π.μ.

Παιδιά τι θα γίνει με αυτό το μηχανάκι που λέγεται ΠΑΝ και ο οποίος κάθε μία ώρα γράφει και μία παπαριά και την αμολάει και όποιον πάρει ο χάρος; Νομίζει ότι προσφέρει υπηρεσία στο κόμμα του; Το αντίθετο καταφέρνει

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 3:29 μ.μ.

11.56 1.46 οσο και να βριζετε δεν υπαρχει παρεξηγηση σας νιωθω το τσουξιμο ειναι μεγαλο καντε υπομονη ομως τα δυσκολα για εσας ειναι μπροστα. ο εφιαλτης σας θα ερθει ΠΑΝ

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 3:31 μ.μ.

@ 1:46
Και σένα ρε φίλε τι σε πειράζει;
Άσε τον ΠΑΝ να αερίζεται δηλαδή να εκφράζεται ελεύθερα.

ΠΑΝ συνέχισε έτσι και περισσότερο.
Συνέχισε να πείθεις και τους τελευταίους ΚΚΕδες να μην ξαναψηφίσουν ΚΚΕ.

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2014 στις 4:46 μ.μ.

3.31 αυτο που ητανε στρατηγικος σας στοχος το 2012 δεν πετυχε να συρετε το ΚΚΕ στο βουρκο της αστικης διαχειρησης εκει ειναι ολος σας ο καημος. Εμεις θα συνεχισουμε με την εργατικη ταξη με στοχο αλλαγη ταξης στην εξουσια. τον δρομο για την κολαση θα τον βαζισετε μονοι σας. ΚΚΕ θα συνεχισει να υπαρχει οσο βουρλιζεστε και το κυριοτερο θα συνεχισουμε να αντιμετωπι ζουμε τον οπορτουνισμο σαν εχθρο του κινηματος οποιος δεν θελει δεν μας ψηφιζει και ειναι αξιος της μοιρας του. τα χειροτερα ειναι μπροστα ΠΑΝ

Ανώνυμος
4 Μαΐου 2014 στις 11:59 π.μ.

ΠΑΝ.ΕΛΠΙΔΑΤΟΥΣ ρίχνουν ΚΟΥΤΌΧΟΡΤΟ ΓΙΑ ΜΑΖΕΣ.... τσουκ

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2014 στις 11:59 μ.μ.

@Ανώνυμο 10.54
Μπλά, μπλά, μπλά.......Πολύ μπλα-μπλά και ουσία μηδέν. Δύο κατεβατά έγραψες και δεν μας είπες. Πώς θα σταματήσεις την πείνα, φτώχεια. μνημόνια και όλα αυτά που μας περιγράφεις, με τα μόνιμα μνημόνια που υπογράψατε και ισχύουν από 1/1/2014 για όλη την ΕΕ? Για το Μάαχτριχτ, την μαμά των μνημονίων, μια κουβέντα? Τσιμουδιά. Για την Λευκή και Πράσινη Βίβλο που τόσο μας εκθειάζατε και μέσα σ αυτές, περιγράφονταν με καταπληκτική ακρίβεια, ακριβώς αυτά που ζούμε σήμερα, ούτε λέξη. Διάβασέ τες. Λένε ακριβώς ότι ζείς. Για το πως με τα μονοπώλια στην εξουσία, θα σταματήσετε την φτώχεια και την πείνα, θα μας πείς? Για το πώς θα κάνετε καλή, και δημοκρατική, και φιλάνθρωπη και ευγενική και ανθρωπιστική την ΕΕ, αυτή την ένωση των μονοπωλίων, την παλιά ΕΟΚ και την πιο παλιά ένωση Βιομηχανιών Ανθρακα και Χάλυβα, που θα τρώγαμε με τα "χρυσά κουτάλια" και θα πεθαίναμε από τη τόση ευτυχία και ευδαιμονία που θα νοιώθαμε, που θα ζούσαμε σε έναν παράδεισο (δεύτερης, τρίτης παρουσίας θα σε γελάσω), θα μας πείς? Για την τόση ασφάλεια που θα γνωρίζαμε σ αυτό το "απάνεμο λιμάνι της ΕΕ" (έτσι μας λέγατε), και μέχρι τώρα έχει κάνει (η ΕΕ) 33 επεμβάσεις σ όλη τη γή, που σφάζει λαούς και τα κέρδη της, που χρηματοδοτεί φανερά ναζί και τους χρίζει πρωθυπουργούς, που ανάβει γενικευμένο πόλεμο στην Ουκρανία, θα μας πείς? Περιμένω. Μανώλης

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2014 στις 9:37 μ.μ.

Μανωλης. η συγχρονη αριστερα θα κανει τον καπιταλισμο ανθρωπινο. Δεν θυμασαι που το λεγανε οταν ανατραπηκε ο σοσιαλισμος το 1991. θα ζουσαμε λεει στο παραδεισο ΠΑΝ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger