Home » , » Συμπαράσταση στον Ουκρανικό Λαό – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Τρίτη 6/5 στα γραφεία της ΕΕ

Συμπαράσταση στον Ουκρανικό Λαό – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Τρίτη 6/5 στα γραφεία της ΕΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 6 Μαΐου 2014 | 3:16 μ.μ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΗΠΑ-Ε.Ε.

Το δράμα που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία και κορυφώθηκε με τη σφαγή στην Οδησσό μας αφορά όλους και όλες. Η κυβέρνηση των ΝΑΖΙ που επέβαλαν στη χώρα η ΕΕ και οι ΗΠΑ προχωρά σε αληθινά ολοκαυτώματα χρησιμοποιώντας τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, τον Ουκρανικό Στρατό και τους ξένους μισθοφόρους. Σπρώχνει τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο με ανυπολόγιστες συνέπειες και για τον λαό της Ουκρανίας αλλά και για την ειρήνη σε όλη την περιοχή. Η κρίση εντείνεται, καθώς καταγράφεται μεταφορά στρατευμάτων και διοργάνωση μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων τόσο από τη μεριά της Ρωσίας, που συνεχίζει την επεκτατική της πολιτική, όσο και από τη μεριά του ΝΑΤΟ, που εκμεταλλεύεται τα δραματικά γεγονότα για να ενισχύσει την παρουσία του στις χώρες που συνορεύουν με τη χώρα του Πούτιν. Ο αναπληρωτής γγ του ΝΑΤΟ Alexander  Vershbow, δηλώνει ότι η Ατλαντική Συμμαχία έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει τη Ρωσία περισσότερο σαν εχθρό παρά σαν σύμμαχο.

Η καπιταλιστική κρίση, η σύγκρουση μεταξύ αδίστακτων μερίδων της άρχουσας τάξης και οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με επίδικο την κατοχύρωση ζωνών επιρροής, βουτούν στο αίμα άλλο έναν λαό. Η επέλαση Ε.Ε.-ΗΠΑ-ΔΝΤ, ο επεκτατισμός και παρεμβατισμός της Ρωσίας με πρόσχημα την υπεράσπιση των ρωσόφωνων πληθυσμών, η αιματηρή δράση ακροδεξιών συμμοριών-πρακτόρων-μισθοφόρων Ανατολής και Δύσης  προδικάζουν τη μοιρασιά της σημαντικής αυτής χώρας, σηματοδοτούν την κοινή επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που από την πρώτη στιγμή ενεπλάκη στην κρίση στο πλευρό των Ε.Ε.-ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας την κυβέρνηση των ΝΑΖΙ, πλασάροντας ως λύση τα Μνημόνια ΔΝΤ-Ε.Ε. που οδήγησαν στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα τους εργαζόμενους στη χώρα μας, τώρα εμπλέκεται και στρατιωτικά στην κρίση.Τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 Block 52+ θα συμμετάσχουν στη νατοϊκή άσκηση «Jawtex 2014» που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 23 Μαΐου στη Γερμανία και τη Βόρεια Θάλασσα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση διακλαδικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η οποία προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία στο φως όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία.

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ  Οι τελευταίες εξελίξεις πάνε χέρι χέρι με τις επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης να αναλάβει ρόλο περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο. Να προχωρήσει τη «Μεγάλη Ιδέα» για εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, αλλά και τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό σταυροδρόμι-που θα αμφισβητήσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. από την Ρωσία. Αντικειμενικά  οξύνουν τον ανταγωνισμό με την τουρκική άρχουσα τάξη και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον Πούτιν. Για αυτό ο ελληνικός αστικός κόσμος επιχειρεί να ενισχύσει τις συμμαχίες του με τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό ιμπεριαλισμό, να αποτελέσει συνιστώσα κάθε νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος!

Εκφράζουμε την ταξική-διεθνιστική μας αλληλεγγύη σε όλους αυτούς που στην Ουκρανία και παντού αγωνίζονται ενάντια στο Ναζισμό, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ρωσία. Ο κόσμος της εργασίας δεν έχει να περιμένει τίποτε από καμιά ιμπεριαλιστική δύναμη, από κανένα αστό σωτήρα. Μόνο ο ενωμένος ανατρεπτικός εργατικός αγώνας μπορεί να σταθεί απέναντι σε όλους αυτούς, να βάλει φραγμό στο σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό που μας μετατρέπει σε δούλους του 21ου αιώνα και δεν ανέχεται κανένα δικαίωμα, απέναντι στο φασισμό-ναζισμό-εθνικισμό-ρατσισμό που αποτελεί συστατικό στοιχείο της αστικής πολιτικής σε αυτή την εποχή κρίσης και των έντονων κοινωνικών διεργασιών.

Ο λαός της Ουκρανίας, αυτό το εθνικό και θρησκευτικό μωσαϊκό πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην σκλαβιά του ΔΝΤ, στα Μνημόνια της Ε.Ε. και των απίστευτα διαφθαρμένων-αυταρχικών Ουκρανών μεγαλοαστών, αλλά και στις Ζώνες ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης και το δεσποτισμό του Ρωσικού  επεμβατισμού και επεκτατισμού. Καθήκον του λαού μας απέναντι στους Ουκρανούς αγωνιστές που αντιμετωπίζουν τη φρικιαστική φασιστική βία είναι η μαχητική αμφισβήτηση των αστικών σχεδιασμών κερδοφορίας, η ανατροπή της άγριας ταξικής πολιτικής και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η πάλη για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση ων ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Καλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τρίτη 6 Μαίου 7.00 μ.μ. στα γραφεία της ΕΕ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2014 στις 4:20 μ.μ.

Γιατί στα γραφεία της ΕΕ και όχι στην ουκρανική πρεσβεία;
http://wp.me/pryYN-1DB

Α.Σ.
7 Μαΐου 2014 στις 1:09 π.μ.

"Κυβέρνηση των ΝΑΖΙ"
Τα πιστευετε αυτα που λετε?
Θα ηθελα να 'ξερα ποιες ειναι οι πηγες της πληροφορισης σας για την κατασταση στην Ουκρανια.
Γιατι ειμαι ουκρανος και δηλωνω οτι αυτα που λετε ειναι ψεματα. Απλα αναπαραγετε την προπαγανδα του κρεμλινου.
Θα επρεπε να ντρεπεστε λιγο...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger